دارچین پلو با مرغ یه پلوی مجلسی و جذابه که بیشتر توی رستوران ها و مجالس رسمی دیده میشه. هم با مرغ خوشمزه ست و هم با گوشت میتونید بپزید. از مرغ تکه ای ران و سینه هم میتونید استفاده کنید. دارچین سردیه برنج و مرغ رو میگیره و عطر و طعم خیلی خوبی داره. میگن مصرف زیاد سردیجات و عدم استفاده از مصلحات غذایی ریشه بیماریها و عوارض مختلفی میشه!
مواد لازم برای تهیه دارچین پلو با مرغ
- برنج 3 پیمانه
- پودر دارچین به مقدار لازم
- یک عدد پیاز متوسط
- سینه مرغ یک عدد بزرگ
- نمک و فلفل و زعفران
- دو قاشق غذاخوری شکر
- هویج 2 تا 3 عدد
- کمی زرشک به دلخواه
طرز تهیه دارچین پلو با مرغ
برنج رو طبق معمول همیشه آبکش میکنیم. ته دیگه میچینیم که من ته دیگ کنجدی گذاشتم. حالا یه لایه برنج و حدود ۱ الی۲ قاشق چایخوری پودر دارچین میپاشیم و ادامه میدیم تا برنجمون تموم بشه. میزاریم دم بکشه و کمی کره روی برنج استفاده میکنیم.
یک عدد پیاز متوسط رو نگینی خرد کردم و داخل کره تفت دادم. وقتی سبک شدن سینه های خرد شده رو اضافه کردم و همراه نمک و فلفل و زعفران و دو قاشق غذاخوری شکر و نصف استکان آب جوش تا بپزن.
هویج ها رو خلالی باریک خرد کنید با رنده درشت بزنید. هویج ها رو که جدا سرخ کردم داخل مرغها اضافه میکنم و اجازه میدیم باهم تفت بخورن و تقریبا به روغن بیفتن. اواخر کار کمی زرشک به دلخواه به مواد مرغی اضافه میکنیم. اگه زودتر زرشک بریزید در اثر حرارت و بخار باز میشن.
حالا در ظرف سر مورد نظر دارچین پلو دم شده رو میریزیم و و روی پلو مواد مرغی رو پخش میکنیم و در نهایت زعفران دم شده روی پلومون پخش میکنیم و خوشمزه و شیک میل میکنیم.
نکته: پودر دارچین رو بسته به ذائقه خودتون میتونید کم یا زیاد کنید.
برای عطر و طعم بهتر اگه آسیاب دارید خودتون چوب دارچین رو قبل از استفاده آسیاب کنید. چوب دارچین سیگاری یکی از بهترین انواع دارچین برای استفاده در دمنوشها، دسرها و سسهاست. دارچین پس از نمک و فلفل، از پرمصرف ترین ادویه هاست چون به غیر از انواع غذاهای پلویی، گوشتی و گیاهی، نقش پررنگی در عطر و طعم دادن به بسیاری از شیرینی و دسرها بازی می کنه.
دارچین غیر از اینکه ادویه ای پرطرفداره، گیاه دارویی با خواص متعددی هم به شمار میاد. نقش دارچین در کنترل چربی خون، ایجاد آرامش، کمک به چربیسوزی و پیشگیری از آلزایمر ثابت شده. این ادویه طبع گرمی داره.