مرصع پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانیه. مرصع پلو به خاطر ظاهر زیبایی که داره یه غذای فوقالعاده شیک و مجلسیه. در این پلو، از موادی مثل هویج، پسته، بادام و کشمش استفاده میشه. برخلاف اسمش، دستور پخت مرصع پلو ساده هست و پیچیدگی خاصی نداره.
مواد لازم برای تهیه مرصع پلو با مرغ برای دو نفر
- سینه مرغ دو عدد
- پیاز متوسط 2 عدد
- لیمو ترش 1 عدد
- زعفران دم کرده 5 قاشق غذاخوری
- زرشک 3 قاشق غذاخوری
- کشمش 3 قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته 3 قاشق غذاخوری
- خلال بادام 3 قاشق غذاخوری
- شکر حدود 2 قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- کاری یک قاشق چایخوری
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مرحله به مرحله
مرحله اول، برش زدن مرغ
سينه مرغ که پوست و استخوانش جدا کردید رو مثل عکس از وسط به دو قسمت برش بدید.
سپس هر قسمت رو برشهای نواری باریک بزنيد.
در ادامه نوارهای باریک مرغ رو به شكل حلزون بپیچید و بعد با استفاده از یک خلال دندون فيكس كنيد.
مرحله دوم، پخت مرغ
در این مرحله پياز رو به شکل خلالی خرد كنيد و کمی تفت بدید، سپس پیاز رو یک طرف ماهیتابه جمع کنید و بعد تکههای مرغ رو اضافه كنيد، به آرومی پياز رو با مرغ مخلوط كنيد تا مرغ از خلال جدا نشه. در ادامه آب ليموترش و ادويهها که شامل نمك، فلفل سياه، زردچوبه و كاری بود رو هم اضافه کنیدو و مواد رو کمی تفت بدید.
سپس زعفران دم كرده رو روی مواد بریزید و کمی هم بزنید. در ادامه حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید و زمان بدید تا مرغ به آرومی بپزه.
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ ریش ریش
برای تهیه مرصع پلو با مرغ ریش شده، یک یسینه مرغ کامل رو به همراه یک پیاز، دو تکه چوب دارچین، کمی نمک و زردچوبه بپزید. وقتی که پخت از روی حرارت بردارید و زمان بدید خنک بشه. سپس سینه مرغ رو ریش کنید.
یک پیاز رو ریز خرد کنید یا رنده کنید. با کمی کره یا روغن پیاز رو تفت بدید و وقتی که طلایی شد، کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. سپس مرغ ریش ریش شده رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا مرغ طعم بگیره. سپس کمی آب زعفران اضافه کنید، کمی تفت بدید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم، آماده کردن باقی مواد
یک ماهیتابه رو کمی چرب کنید و خلال پسته رو به طور تفت بدید.
وقتی که خلال پسته رو تفت دادید از ماهیتابه بردارید و به طور جداگانه خلال پوست بادام رو به طور جداگانه تفت بدید.
سپس خلال بادوم رو بردارید و کشمش رو تفت بدید.
زرشک رو با مقدار كمی شكر تفت بدید.
وقتی که زرشک رو تفت دادید از ماهیتابه بردارید و به طور جداگانه خلال پوست پرتقال رو با مقدار كمی شكر تفت بدید.
نکته مهم: برای اینکه تلخی خلال پوست پرتقال رو از بین ببرید باید در زمان خشک کردن پوست پرتقال، حتما سفيدی پوست پرتقال رو به طور کامل بگيريد و بعد از خلال كردن، 2 مرتبه در آب سرد با يخ به مدت یک ربع بگذاريد خیس بخوره و سپس 2 مرتبه خلال رو بچوشونيد و بعد از اینکه خشک شدن با کمی شكر تفت بديد.
مرحله چهارم، سرو و تزئین مرصع پلو
مقداری برنج زعفراني درست کنید و مرغ رو به همراه خلال پسته و بادام و زرشک و کشمش روی برنج بریزید و به سلیقه خودتون تزيين کنید. نوش جان.
فیلم طرز تهیه مرصع پلو به صورت مرحله به مرحله
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با دستور پخت اصلی