این دونات پیچی های توپولی دوست داشتنی و جذاب رو پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید. دونات رو به روش های مختلفی میشه درست کرد، اما این دونات پیچ پیچی یه چیز دیگست.

مواد لازم برای تهیه دونات پیچ پیچی

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر ولرم ۲۰۰ گرم (حدود ۳/۴ لیوان)
  • آرد سفید ۴۰۰ گرم (حدود ۲ و ۲/۳ لیوان)
  • پودر خمیر مایه ۷ گرم (حدود ۱ قاشق غذاخوری)
  • نمک در حد کم (۱ پینچ)

طرز تهیه دونات گیس بافت

طرز تهیه دونات پیچی

برای شروع ابتدا ۱ قاشق مرباخوری شکر رو در شیر ولرم ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو ریختم و مخلوط کردم. درش رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.

توی ظرف بزرگتر تخم مرغ رو کمی زدم از لختگی در بیاد، شکر، کره نرم (از قبل در محیط بوده)، نمک رو ریختم و با هم مخلوط کردم.

خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم. آرد سفید الک شده رو کم کم اضافه کردم.

میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید، حواستون باشه آرد زیادی لطافت خمیر رو می گیره.

خمیر رو یا با دست ده دقیقه ورز بدید و یا می تونید یکی دو دقیقه با دست ورز بدید و سه چهار دقیقه با دستگاه خمیرزن ورز بخوره.

خمیر ورز خورده رو در ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو پوشوندم، یک تا یک و نیم ساعت در محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه، تا جایی که حجم خمیر بیشتر بشه.

خمیر بعد از استراحت حجمش بیشتر شده، پفش رو گرفتم و خمیر رو یک دقیقه ورز دادم.

به ۱۰ قسمت و هر چونه رو ۷۰ گرمی برداشتم. هر چونه رو به درازا درآورم و از وسط به دور خودش تاب و پیچ دادم و دو سر خمیر رو به هم وصل کردم. (کمی محکم کنید که موقع پخت باز نشه.)

هر خمیر شکل داده شده رو در کاغذ روغنی قرار دادم که انتقالش برای پخت راحت باشه.

توی یک ظرف روغن ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم.

به هیچ عنوان حرارت رو زیاد نکنید و بزارید روغن با حرارت ملایم گرم بشه. در طول پخت دونات ها هم حرارت به هیچ عنوان زیاد نشه.

خمیر ها رو در روغن گرم قرار دادم و یک طرف سرخ شد برگردوندم تا طرف دیگه هم بپزه و سرخ بشه. روی دستمال جذب روغن بعد از سرخ شدن قرار دادم.

می تونید بعد از پخت یک طرف دونات ها رو در شکر بغلتونید. می تونید در فر هم بپزید، دمای ۱۷۰ درجه، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه. نوش جان