دونات خانگی کپل خونگی براتون آوردم درجه یک و عالی!

مواد لازم برای تهیه ۱۲ عدد دونات خانگی بدون فر ساده

  • تخم مرغ کامل ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد قنادی ۲ و نیم لیوان (اول الک بعد پیمانه کنید)
  • کره ۵۰ گرم
  • شیر گرم ۳/۴ لیوان
  • شکر ۲ قاشق چایخوری استاندارد
  • خمیر مایه فوری ۲ قاشق چایخوری
  • نمک یک پنس
  • بیکینگ پودر ۱/۳ قاشق چایخوری
  • روغن مایع به مقدار لازم برای سرخ کردن

آموزش دونات خانگی بدون فر ساده و سریع و خوشمزه

طرز تهیه دونات خانگی بدون فر ساده

برای شروع ابتدا شیر و خمیر مایه و شکر رو باهم مخلوط کنید، روی ظرف رو بپوشونید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا عمل بیاد و پف کنه. (شیر باید در حدی گرم باشه که انگشت رو نسوزونه والا خمیر بوی ترشیدگی میگیره.)

تخم مرغ و زرده تخم رو با چنگال بزنید تا از لختگی در بیاد، کره ذوب شده و خمیر مایه عمل اومده رو به تخم مرغ اضافه و مخلوط کنید.

نمک و بیکینگ پودر رو با آرد مخلوط و به تخم مرغ اضافه و با قاشق هم بزنید. روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیرو ۵ دقیقه به آرامی ورز بدین.

اگه خمیر خیلی چسبنده بود میتونید ۱ تا ۲ قاشق دیگر آرد اضافه کنید. آرد خیلی اضافه نکنید چون باعث میشه بافت دونات سفت بشه.

در نهایت خمیر دونات باید چسبنده و خیلی لطیف باشه. خمیرو داخل ظرفی بزارید، روشو با سلفون و دستمال بپوشونید و ۱ ساعت در محیط آشپزخانه استراحت بدین.

یک عدد پلاستیک فریزر رو با چسب روی کابینت فیکس کنید تا تکون نخوره. خمیرو روی پلاستیک قرار بدین و مجدد روی خمیر پلاستیک بزارید و با وردنه خمیرو به ضخامت ۱ سانتی متر پهن کنید. (چون خمیرمون چسبنده هست باید حتما روی پلاستیک پهن کنید تا به سطح کار نچسبه.)

خمیرو قالب بزنید و دونات هارو روی دستمال نخی با فاصله از هم قرار بدین. مجدد روی دونات هارو بپوشونید و بزارید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه استراحت کنن. (استراحت دوم)

سپس دونات هارو در روغن داغ شناور روی حرارت متوسط رو به کم سرخ کنید. روی دونات با قاشق روغن بریزید تا پف کنه و چندبار پشت و رو کنید تا یکدست طلایی بشه.

حرارت حتما کم باشه تا دونات مغز پخت بشه. وقتی دونات گرمه میتونید در شکر بغلتانید یا روش پودر قند الک کنید یا با شکلات ذوب شده تزیین کنید.

برای اینکه دونات نرم و پنبه ای داشته باشین ، سعی کنید آرد زیاد اضافه نکنید و چسبندگی خمیرو با ورز دادن از بین ببرید.

آرد شاید ۱ تا ۲ قاشق کمتر یا بیشتر استفاده بشه. (بستگی به سایز تخم مرغ هاتون داره)

نکات مهم

  • چون جذب آب آردها متفاوته ممکنه شیر کمتر یا بیشتر لازم باشه، حتما مایعات رو کم کم اضافه کنید.
  • خمیرتون درنهایت باید خمیر لطیفی باشه که به دست نچسبه و شل نباشه.
  • حتما از سالم بودن خمیر مایه مطمئن بشین داخل آب ولرمی که دست رو نسوزونه بریزین شکر هم بزنید و درشو ده دقیقه بذارین عمل بیاد اگر پف کرد سالمه.
  • استراحت خمیرخیلی مهمه استراحت اول حتما یک ساعت باشه و استراحت دوم چهل دقیقه تا حسابی پف کنه.
  • ورز دادن خمیر با دستگاه ده دقیقه و با دست بیست دقیقه میباشد.
  • روغن باید با حرارت ملایم حسابی داغ بشه از نقطه دود نگذره وگرنه دونات ها میسوزن و مغزشون خمیر میشه حتما حرارت ملایم باشد.
  • اگر مغز روغن خوب گرم نشه جذب دونات میشه و در نهایت چرب میشن.
  • هر طرف دونات ها حتما ۲ تا ۳ دقیقه باید سرخ بشن که کامل مغز پخت بشن.
  • شکلات تخته ای رو با ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع روی بخار کتری بنماری کنید وبرای تزئین دونات و پیراشکی استفاده کنید.
  • برای سفارش اگه میگیرین بهبود دهنده حتما بزنید که ماندگاریش بره بالا.