کیک سیب فرانسوی یکی از اون کیک های خاص و خوشمزه ست که فقط کافیه یک بار امتحانش کنید تا بره تو لیست کیک های مورد علاقه تون!
مواد لازم برای تهیه کیک سیب فرانسوی
- آرد سفید ۱ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
- کره هدمای محیط ۱/۲ پیمانه
- شکر ۲/۳ پیمانه
- تخم مرغ درشت ۲ عدد
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- شیره انگور تیره ۳ قاشق غذاخوری
- سیب ۲ عدد درشت خرد شده
- پودر قند برای تزئین
دستور تهیه کیک سیب فرانسوی
قبل از شروع فر رو با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم بشه. برای آماده کردن مایه کیک اول آرد، نمک و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط و سپس الک کنید و بذارید کنار.
در ادامه کره رو که هم دمای محیط و نرم شده رو با شکر با استفاده از همزن برقی اول با سرعت کم بزنید تا کره و شکر کمی با هم مخلوط بشن و سپس با سرعت زیاد بزنید تا بم بشه و حالت کرکی پیدا کنه.
بعد تخممرغ ها و وانیل رو با فاصله به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و هر کدوم رو به مدت یک تا دو دقیقه با همزن بزنید. سپس شیره انگور رو اضافه کنید و بعد مواد خشک رو هم کم کم اضافه کنید و در حدی که مواد مخلوط بشن هم بزنید.
در ادامه سیب ها رو پوست بگیرید به شکل مکعب های درشت خرد کنید و به مواد کیک اضافه کنید.
من از قالب 23 سانتی استفاده کردم. قالب ۲۳ سانتیمتری مسطح با ارتفاع کم. داخل قالب رو خوب چرب کنید و بعد کف قالب رو کاغذ روغنی بذارید.
سپس مایه کیک سیب فرانسوی رو به آرومی داخل قالب بریزید، نیاز نیست که روی کیک حتما صاف باشه، چون همین برجستگی ها بعد از پخته شدن کیک، ظاهر زیبایی به کیک میده.
سپس به اندازه دو قاشق غذاخوری شکر روی کیک بپاشید و در آخر قالب کیک رو به مدت حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بذارید داخل فر تا کیک بپزه. وقتی که روی کیک طلایی یا قهوه ای شد، کیک رو از فر خارج کنید.
داخل این کیک سیب فرانسوی به دلیل وجود سیب کمی مرطوبه اما روی کیک به طور کامل برشته و خشک میشه. برای سرو کیک به دلخواه می تونید کمی پودر قند روی کیک بپاشید و یا کیک گرم را همراه بستنی وانیلی سرو کنید.
کیک سیب فرانسوی چند تا نکته مهم داره
- اول اینکه در این کیک قطعات سیب باید درشت باشه و به خاطر پایه کره ای ، این کیک بسیار نرم و لطیف هست.
- معمولا کیک های سیب با دارچین طعم دار میشه اما بهتره دارچین در کیک نباشه تا یک عطر سیب کامل داشته باشید.
- سیب ها حتما سفت باشه، بهتره از سیب کمی ترش و شیرین استفاده کنید.
- پوست و هسته آن را بگیرید سپس درشت خرد کنید.
- برای اینکه رویه کیک بعد از پخت برشته و ترد بشه در مرحله آخر کمی شکر روی کیک بپاشید اینکار هم یک رنگ خاص به کیک شما میده و هم رویه برشته ای بعد از پخت داره.
- من سطح کیک هم برش های نازک سیب گذاشتم اما به نظر نباشه قشنگتره.