کوکوی لوبیا سفید یک غذای سالم و خوشمزه است که به دلیل استفاده از لوبیا سفید ارزش غذایی زیادی داره. در ادامه با دستور پخت کوکوی لوبیا سفید مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سفید

  • لوبیا سفید 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سیب زمینی 2 عدد
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • جعفری 30 شاخه (یا شوید)
  • تخم مرغ 3 عدد
  • آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری
  • ماست 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوی
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • زیره سبز نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کوکوی لوبیا سفید با سیب زمینی

طرز تهیه کوکوی لوبیا سفید با سیب زمینی خوشمزه و ساده

مرحله اول، خیساندن و پختن لوبیا سفید

لوبیا سفید رو حدود 12 ساعت داخل آب خیس کنید و 2 تا 3 مرتبه آبش رو عوض کنید. سپس لوبیا رو داخل قابلمه بریزید و 2 لیوان آب بریزید و حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا کامل بپزه.


مرحله دوم، پوره کردن لوبیا سفید

وقتی که لوبیا سفید پخت و آبش مامل کشیده شد از روی حرارت بردارید و وقتی که خنک شد، داخل غذاساز بریزید و میکس کنید با چرخ کنید یا با گوشت‌کوب خوب بکوبید تا پوره بشه.


مرحله سوم، آماده کردن مایه کوکو

پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید. سیب‌زمینی‌ها رو هم پوست بگیرید و رنده کنید. لوبیا سفید پوره شده، پیاز و سیب‌زمینی رنده شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و ماست، جعفری ریز شده و نمک، فلفل، زردچوبه و زیره رو اضافه کنید  مواد رو کمی مخلوط کنید.

تخم‌مرغ‌ها رو داخل یک کاسه جدا بشکنید و با هم بزنید تا حالت لختگی تخم‌مرغ از بین بره و یکدست بشه. سپس تخم مرغ‌رو به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت با هم مخلوط بشن. در صورت نیاز 2 قاشق آرد سوخاری رو اضافه کنید.


مرحله چهارم، سرخ کردن کوکوی لوبیا سفید

یگ تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن بریزید تا داغ بشه. وقتی که روغن داغ شد، مایه کوکو رو به آرومی مرکز تابه بریزید و 5 دقیقه بعد درب تابه رو ببندید و روی حرارت ملایم حدود 0 دقیقه زمان بدید تا یک طرف کوکو سرخ بشه.

وقتی که کناره‌های کوکو طلایی شد، تابه رو کمی تکون بدید تا کوکو در تابه کمی جا به جا بشه. سپس کوکو رو برگردونید و حدود  15 دقیقه زمان بدید تا طرف دیگه کوکو هم سرخ بشه.

وقتی که کوکو سرخ شد، داخل دستمال مخصوص بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. سپس با گوجه و خیارشور خرد شده سرو و نوش جان کنید.


روش دوم تهیه کوکو لبیا سفید

مواد لازم

  • لوبیا سفید دویست و پنجاه گرم
  • سیب زمینی دو عدد متوسط
  • تخم مرغ سه عدد
  • پودر پیاز یک قاشق غذاخوری
  • پودر سیر یک قاشق چای خوری
  • آویشن نصف قاشق چای خوری
  • آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری
  • جعفری خشک یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه

برای شروع ابتدا لوبیا سفید رو از شب قبل با یک قاشق غذاخوری نمک خیس کنید.

بـعد لوبیا آبکش کنید با مقداری زردچوبه و آب بزارید پخته بشه نه بـه انـدازه ای که لـه بشه.

سیب زمینی پـوست بگیرید خـرد کنید بـا مـقداری آب بزارید پخته بشه له نشه.

لـوبیا بعد پخت چرخ کنید یا با غذا ساز خوب بزنید سیب زمینی با گوشتکوب پوره کنید.

داخل پیاله بزرگتری لوبیا چرخ شده، سیب زمینی پوره شده، ادویه ها، آرد نخودچی، جعفری خشک بریزید. دو عدد تخم مرغ بزنید خوب مخلوط کنید.

اگه حالت پودری و چسبندگی نداشت تخم مرغ سوم بزنید من چون تخم مرغ هام کوچیک سه تا کامل زدم بعد به سایز دلخواه فرم بدید داخل روغن داغ سرخ کنید.

این کوکو جذب روغنی نداره بعد همراه مخلفات و دوغ، نان بربری یا سنگک تازه نوش جان کنید.