فلافل غذای محبوب و پرطرفداریه و کوچیک و بزرگ هم دوستش دارن. در ادامه با طرز تهیه فلافل ساده خانگی بدون قالب و بدون چرخ گوشت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد. توجه داشته باشید که دستور پخت اصلی فلافل فقط با نخود هست و در دستور اصلی سیب زمینی خام یا سیب زمینی آب پز، تخم مرغ، مغز نان باگت و … وجود نداره.
مواد لازم برای تهیه فلافل بدون قالب بدون سیب زمینی
- نخود 2 لیوان فرانسوی دستهدار
- پیاز بزرگ 2 عدد
- سیر 4 حبه
- آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری سر پر
- پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- پودر زیره 1 قاشق چایخوری
- پودر کاری 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
با این مقداری مواد اولیه حدود 30 عدد فلافل بزرگ خواهید داشت.
طرز تهیه فلافل با نخود خام بدون قالب بدون چرخ گوشت
مرحله اول، خیساندن نخود
برای درست کردن فلافل نخود باید 48 ساعت داخل آب خیسانده بشه به طوری که وقتی نخود رو با انگشت فشار بدید به راحتی به دو قسمت تقسیم بشه و پوستش جدا بشه. در زمان خیس خوردن نخود 5 مرتبه آب نخود رو عوض کنید تا نفخ نخود کم بشه.
مرحله دوم، آماده کردن مایه فلافل بدون چرخ گوشت
بعد از گذشت 48 ساعت از خیساندن نخود، نخود رو آبکشی کنید و داخل سبد بریزید تا آب اضافیش گرفته بشه. پیازها رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سپس نخود، پیاز، 4 حبه سیر، نمک، فلفل سیاه و قرمز، پودر کاری، پودر زیره، پودر تخم گشنیز و آرد نخودچی رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید تا مواد پوره و نرم و یکدست بشه.
در این مرحله میتونید به دلخواه 30 شاخه جعفری به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم، اضافه کردن آب
مواد پوره شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و حدود نصف لیوان آب رو کم کم و طی 3 مرحله به مواد اضافه کنید و مواد رو وزر بدید تا مایه فلافل کمی شل بشه. دقت کنید که آب رو نباید یک مرتبه اضافه کنید چون ممکنه که زیاد بشه و مایه فلافل خیلی شل بشه. در صورت دلخواه میتونید 2 قاشق غذاخوری سر پر کنجد به مواد اضافه کنید.
سپس روی ظرف رو بپوشونید و مایه فلافل رو حدود یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله چهارم، سرخ کردن فلافل
مایه فلافل رو از یخچال خارج کنید. یک قابلمه یا تابه گود روی حرارت بذارید و به مقداری روغن بریزید تا فلافل در روغن شناور بشه. مقداری از مایه فلافل رو بردارید و کف دست بغلتونید تا گرد بشه. سپس توپ گرد رو بین دو کف دست قرار بدید و فشار بدید تا مسطح بشه. به این ترتیب بدون استفاده از قالب، فلافل رو فرم بدید. فلافل رو داخل روغن داغ سرخ کنید.
در زمان سرخ کردن فلافل روغن باید داخ باشه اما حرارت متوسط باشه. اگه حرارت زیاد باشه سطح فلافل زود برشته میشه و داخل فلافل مغز پخت نمیشه و هپچنین روعن هم سریع تغییر رنگ میده و ممکنه بسوزه و طعم فلافل رو تغییر بده.