واویشکا گیلانی یه غذایی خوشمزه و آسونه که طرز تهیه راحتی داره. واویشکا اصالتی روسی داره و بعد از جنگ جهانی دوم وارد آشپزخونه‌های شده. واویشکا رو با گوشت چرخ شده یا گوشت تکه‌ای قیمه‌ای درست می‌کنن.

در ادامه با دستور پخت واویشکا رشتی با گوشت تکه ای مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه واویشکای رشتی با گوشت تکه ای برای 4 تا 5 نفر

  • گوشت قرمز تکه ای 250 گرم⁣
  • پیاز متوسط  2 عدد
  • گوجه فرنگی 2 عدد⁣
  • سیب زمینی متوسط 4 عدد⁣
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غ⁣ذاخوری
  • آبغوره یا آبلیمو 2 قاشق غذاخوری⁣
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری⁣
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری⁣
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری⁣
  • روغن به مقدار لازم⁣

طرز تهیه واویشکا با گوشت قرمز گوسفندی تکه ای به روش گیلانی

طرز تهیه واویشکا با گوشت قرمز تکه ای به روش گیلانی

مرحله اول، تفت دادن پیاز

برای شروع ابتدا پیازها رو به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید و با کمی روغ تفت بدید تا سبک بشه. سپس زردچوبه و فلفل رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطرشون بلند بشه.


مرحله دوم، اضافه کردن گوشت

برای درست کردن واویشکا با گوشت تکه ای هم از گوشت گوسفندی و هم از گوشت گوساله می‌تونید استفاده کنید که به سلیقه خودتون بستگی داره.

گوشت رو به صورت قیمه‌ای و ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم حسابی تفت بدید تا رنگ گوشت برگرده.


مرحله سوم، اضافه کردن رب گوجه فرنگی

بعد از تفت دادن گوشت، تکه های گوشت و پیاز رو به کنار تابه بزنید و وسط تابه رو خالی کنید.

رب گوجه‌فرنگی رو ویسط تابه بریزید و خوب تفت بدید تا رنگ رب باز بشه. سپس مواد رو هم بزنید و تا رب با گوشت مخلوط بشه.

واویشکا گوشت و سیب زمینی


مرحله چهارم، اضافه کردن گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی‌ها رو که از قبل پوست گرفتید و نگینی ریز خرد کردید در این مرحله به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدید تا گوجه نرم بشه و آب بیندازه.

واویشکا گوشت و سیب زمینی

سپس حدود دو لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و درب تابه رو ببندید و حدود یک ساعت زمان بدید تا گوشت کامل بپزه و واویشکا آماده بشه.

اگه در زمان پخت آب واویشکا کشیده شد و گوشت نپخته بود دوباره کمی آب جوش اضافه کنید.

در ده دقیقه آخر پخت نمک رو اضافه کنید و سپس آبغوره یا آبلیمو رو هم اضافه کنید.


مرحله پنجم، سرخ کردن سیب‌زمینی

سیب‌زمینی‌ها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس با آب سرد بشویید و داخل پارچه بریزید و خوب خشک کنید.

داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و وقتی داغ شد، سیب زمینی‌ها رو داخل روغن سرخ کنید و کمی نمک اضافه کنید و بعد از سرخ شدن داخل صافی یا دستمال مخصوص بریزید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

طرز تهیه واویشکا گوشت تکه ای

در آخر وقتی که واویشکا گوشت تکه‌ای آماده شه، داخل کاسه بریزید و روش سیب‌زمینی شرخ شده رو بریزید و به همراه برنج یا نون سرو و نوش جان کنید.


 

نکات مهم و فوت و فن های پخت واویشکا با گوشت تکه ای

  • واویشکا از غذاهای هست که کم آب سرو میشه و در داقه در آخر باید یه سس غلیظ داشته باشه و مثل خورشت آبدار باشه.
  • به داخواه می‌تونید سیب زمینی سرخ کرده رو در 5 دقیقه آخر پخت به واویشکا اضافه کنید و هم بزنید و بعد سرو کنید. اما سیب زمینی جدا باشه واویشکا مجلسی تر میشه.

واویشکا گوشت شمالی


دستور پخت‌های پیشنهادی: