ترشی خرفه يه ترشي خيلي خيلي خوشمزه و صد البته پر خاصيته. سبزی خرفه حاوی مقدار بسیار زیادی امگا 3 و همچنین فیبر، ویتامین های خانواده ب، ث، آ، مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، کلسیم و مس هست. همچنین دانههای خرفه دارای بتالایین هستند که یک ترکیب آنتی اکسیدان قوی و کاروتنوئید هست.
مواد لازم برای تهیه ترشی خرفه با سرکه و نمک
- خرفه ١ كيلو
- سير ١٠ حبه
- پودر گل پر ٢ قاشق مرباخوري
- فلفل تند به ميزان لازم
- سركه، نمک و آب به ميزان لازم
آموزش روش تهیه ترشی خرفه پخته و فوری با سرکه و نمک
برای شروع ابتدا سبزي خرفه رو شسته و بذاريد خوب خشك بشه.
سپس چند تا چاقو بزنيد تا خرفه خرد بشه. به اندازه های حدود دو تا سه سانتی خرد کنید کافیه .
در ادامه آب رو جوش بياريد و سپس سبزي رو داخل آب جوش بریزید و حدود پنج تا ده دقيقه بجوشونيد تا خرفه نرم بشه.
سپس دوباره آبكش كنيد و بذاريد تا كاملا آبش بره. حدود یک تا دو ساعت صبر کنید تا خـرفه کاملا خشک بشه، وگرنه ترشی خرفه لزج میشه.
سپس سير رو ریز رنده کنید و با نمك و گل پر مخلوط کنید. بعد فلفل سبز تند رو خرد کنید و همه مواد رو داخل كاسه بریزید و مخلوط كنيد.
در ادامه مواد رو داخل شيشه کاملا خشک و تمیز بریزید و روش رو سركه بریزید.
اگه از طعم سركه خالي خوشتون نمياد، ميتونيد نصف شيشه رو سركه و باقي شيشه رو آب جوشيده سرد شده بریزید و نمك بریزید و درش رو محكم ببندید.
اين ترشي به علت پخته شدن سبزي دوسه روزه آماده میشه.
نكات مهم و فوت و فن های تهیه ترشی خرفه پخته
- در ترشي ها و مرباها حتما شيشه خشک و کاملا تمیز باشه باشه و بهتره شيشه رو يك شبانه روز برعكس كرده و روي در قرار بدید تا احيانا هواي اضافي خارج بشه.
- اگه سرکه خیلی ترش بود میتونید آب جوشیده و خنک شده اضافه کنید.
- تو شهرهای جنوبی به گیاه خرفه پرپین میگن.
ٰ