مارمالاد در واقع همون مربای پخته شده و له شده هست که بدون آبه از اون برای وعده صبحانه یا پخت شیرینیهای مختلف استفاده میشه. مارمالاد توت فرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مارمالادها هست و طرز تهیه خیلی راحتی داره. در ادامه با دستور پخت مارمالاد توت فرنگی بدون ژلاتین مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه مارمالاد توت فرنگی بدون ژلاتین
- توت فرنگی 1 کیلوگرم
- شکر 750 گرم
- آبلیمو (یا جوهرلیمو) 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی بدون ژلاتین
مرحله اول، شستن و ضدعفونی کردن توت فرنگی
برای شروع ابتدا توتفرنگیها رو که شستید و ضدعفونی کردید، قسمت سبز بالای توتفرنگیها رو جدا کنید و توت فرنگیها رو از وسط نصف کنید و بریزید داخل یک قابلمه و شکر رو به صورت لایه لایه بین توتفرنگیها بریزید و قابلمه رو به مدت 12 تا 24 ساعت داخل یخچال بذارید تا توتفرنگی آب بیندازه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده
مرحله دوم، پوره کردن توت فرنگی
بعد از گذشت حدود 12 ساعت وقتی که توت فرنگی آب انداخت، توت فرنگی ها رو داخل میکسر یا غذاساز یا مخلوط کن بریزید و میکس کنید تا پوره بشه. با استفاده از گوشتکوب برقی هم میتونید توت فرنگی رو پوره کنید. سپس پوره توت فرنگی رو داخل قابلمه برگردونید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد زردآلو بدون ژلاتین
مرحله سوم، پختن مارمالاد توت فرنگی
قابلمه حاوی توتفرنگی رو روی حرارت متوسط بذارید تا بپزه. حدود 40 دقیقه زمان بدی تا پوره توت فرنگی بپزه و آبش کامل کشیده بشه. در طول مدت پخت مارمالاد حتما کف روش رو بگیرید تا مارمالاد شفاف بشه. اگه کف تشکیل شده رو نگیرید در آخر مارمالاد تیره میشه.
وقتی که قابلمه رو روی حرارت میذارید، شکر داخل آب توت فرنگی حل میشه و توت فرنگی ها آب بیشتری هم میندازن و شکر شروع به حل شدن میکنه و کم کم هیچ شکری داخل شیره مربا دیده نمیشه. دقت کنید وقتی که شیره مارمالاد شروع به جوشیدن و کف کردن میکنه و به همین دلیل باید مارمالاد رو داخل قابلمهای درست کنید که گنجایش کافی برای کف کردن و بالا آمدن مارمالاد رو داشته باشه تا سرریز نشه.
طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی با پودر ژلاتین یا با پودر ژله توت فرنگی
ژلاتین باعث براق شدن مارمالاد میشه. برای درست کردن مارمالاد توت فرنگی با پودر ژلاتین یا ژله توت فرنگی 10 دقیقه به پایان پخت مارمالاد میتونید به اندازه یک لیوان از مارمالاد رو بردارید و دو قاشق غذاخوری پودر ژله توتفرنگی یا یک قاشق غذاخوری پودرژلاتین رو تو یک لیوان مارمالاد حل کنید و بعد به قابلمه مارمالاد اضافه کنید. دقت کنید که ژلاتین نباید زیاد بجوشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد سیب بدون ژلاتین
مرحله سوم، اضافه کردن آبلیمو
در انتهای پخت، وقتی که مارمالاد به غلظت مناسب رسید، آبلیمو رو اضافه کنید و شعله رو خاموش کنید، حدود 8 ساعت زمان بدید تا مارمالاد به طور کامل سرد بشه و وقتی که سرد شد بعد بریزید تو شیشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد پرتقال بدون ژلاتین
نکات مهم و فوت فن های پخت مارمالاد توت فرنگی بدون ژلاتین
- نیازی به اضافه کردن آب نیست، چون خود توتفرنگیها با شکر آب میاندازه، اما اگه دیدین توت فرنگی های شما کم آب هستن یا اصلا آبی ننداختن نصف لیوان آب ولرم به مواد اضافه کنید.
- برای درست کردن مارمالاد معمولا میزان شکر برابر با توتفرنگیه که خیلی شیرین میشه، ولی اگه مارمالاد خیلی شیرین دوست ندارید مقدار شکر رو سه چهارم مقدار توت فرنگی در نظر بگیرید.
- به دلخواه میتونید نصف قاشق چایخوری وانیل رو در 10 دقیقه آخر پخت به مارمالاد اضافه کنید.
- دقت کنید که در زمان پخت مارمالاد نباید درب قابلمه رو بذارید.
- برای غلیظ تر شدن مارمالاد میتونید مقداری تخم به رو داخل 2 قاشق سوپخوری آب به مدت 3 ساعت خیس بدید و وقتی که لعاب کرد، تخم به رو جدا کنید و لعابش رو به مارمالاد اضافه کنید.