مربای زردآلو له شده یا مارمالاد زردآلو رو می‌تونید تو خونه خیلی راحت درست کنید. اگه تو فصل زردآلو هستید و به این میوه خوشمزه دسترسی دارید، این مربای خوشمزه رو درست کنید تا در تمام سال از طعم مارمالاد زردآلو لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت مربای زردآلوی له شده مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

‌مواد لازم برای تهیه مربای زرد آلو له شده

  • زردآلو 2 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم (تا 1.5 کیلوگرم)
  • پودر وانیل نصف قاشق چای‌خوری (یا 2 قاشق غذاخوری گلاب)
  • زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای زردآلو میکس شده

طرز تهیه مربای زرد آلو له شده

مرحله اول، پوره کردن زردآلوها

ابتدا زردآلوها رو شسته و خشک می‌کنیم، سپس هسته‌های زردآلوها رو درمیاریم. در ادامه زردآلوها رو در مخلوط کن یا غذاساز می‌ریزیم و  پوره می‌کنیم.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده

مرحله دوم، اضافه کردن شکر

پوره زردآلو رو در قابلمه بریزید و شکر و وانیل رو بهش اضافه کنید. سپس قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارید و وقتی شروع به جوشیدن کرد شکر رو اضافه کنید و بذارید نیم ساعت بپزه. درحین پخت هر چندد قیقه یک بار کف روی مارمالاد رو جمع کنید و داخل یک بشقاب بریزید تا رنگ مارمالاد شفاف بشه.

روی حرارت کم حدود یک ساعت زمان بدید تا مارمالاد به قوام مناسب برسه. وقتی مارمالاد آماده شد، مارمالاد رو داخل قابلمه نصف روز در محیط آشپزخانه بذارید بمونه تا آروم آروم خنک بشه.

10 دقیقه به پایان پخت در صورت تمایل میتونید گلاب و زعفران و هل به مربای زردآلوی له شده اضافه کنید. همچنین برای جلوگیری از شکرک زدن و خوش عطر و طعم شدن مارمالاد زردآلو، در آخر یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه میکنیم، هم می‌زنیم و قابلمه رو از روی حرارت برمی‌داریم. یک قاشق از مارمالاد رو بردارید، اگه مثل عسل کشدار بود و به راحتی از قاشق نریخت، یعنی به غلظت مناسب رسیده.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای هویج رنده شده خانگی

مرحله سوم، ریختن مربا داخل شیشه

سپس مارمالاد را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در ظرف رو خوب سفت کنید و در جای خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید. مربای زردآلوی له شده رو میتونید برای وعده صبحانه همراه با کره و خامه استفاده کنید. مارمالاد زردآلو همچنین برای مایع وسط کیک و شیرینی هم مناسبه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده

نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای زردآلوی له شده

  • در زمان آماده شدن مارمالاد، کف روی آن را بگیرید. کف حاصله را حتماً جمع کنید تا هم رنگ مربا کدر نشه و هم در صورت نگه داشتن در بیرون از یخچال کپک نزنه.
  • اگر مارمالاد را در شیشه استریلیزه بریزید، می‌تونید تا یک سال در یخچال نگهداری کنید.
  • بهتره برای تهیه مارمالاد از ظروف لعابی و نچسب استفاده کنید. همچنین در ظرف باید باز باشد تا مارمالاد رنگ بهتری داشته باشد.
  • در صورت تمایل می‌توانید از ورقه های ژلاتین برای غلظت بیشتر مارمالاد استفاده کنید. به این صورت که ورقه های ژلاتین را به مدت دو دقیقه در آب سرد قرار بدید تا نرم شود، سپس از آب خارج کنید و هنگام حرارت دادن مارمالاد به آن بیفزایید.
  • برای استفاده از پودر ژلاتین، ژلاتین رو ژلاتین رو با کمی آب و گلاب مخلوط کنید به روش بن ماری بذارید رو بخار آب تا شفاف بشه و سپس به مارمالاد اضافه کنید. ژلاتین رو اواخر پخت  اضافه کنید و  10 دقیقه که که مازمالاد جوشید از روی حرارت بردارید.
  • ژلاتین هم میتونه حذف بشه که دراینصورت یه کم بیشتر بزارین قوام بیاد.
  • با توجه به طعم زردآلو می‌تونید مقدار شکر رو کم و زیاد کنید.

5/5 - (1 امتیاز)