مربای توت فرنگی یکی از مرباهای خوشمزه و پرطرفداره. درست کردن مربای توت فرنگی در خانه آسونه و به مواد اولیه زیادی نیاز نداره. برای تهیه مربای توت فرنگی نیاز نیست توت فرنگی های سفت رو انتخاب کنید، اگه توت فرنگی های خیلی رسیده و کمی نرم شده دارید، میتونید باهش مربای توت فرنگی له شده درست کنید. در ادامه با طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی له شده
- توت فرنگی رسیده سه کیلو گرم
- شکر دو کیلوگرم
- پودر ژلاتین 3 قاشق مرباخوری (به دلخواه)
- وانیل نوک قاشق چایخوری (به دلخواه)
- آبلیمو 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده مرحله به مرحله
مرحله اول، شستن و پاک کردن توت فرنگی
برای شروع ابتدا توت فرنگی ها رو داخل آب سرد خیس کنید و یگ ربع زمان بدید تا توت فرنگی خوب خیس بخوره. سپس توت فرنگی ها رو آبکشی کنید و قسمت سبز بالای توت فرنگی ها رو جدا کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای هویج رنده شده
مرحله دوم، مخلوط کردن توت فرنگی با شکر
یک لایه توت فرنگی کف یک قابلمه لعابی بریزیدو روش یک لایه شکر بریزید. توت فرنگی و شکر رو به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و قابلمه رو حدود دوازده ساعت داخل یخچال بذارید تا توت فرنگی آب بیندازه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای خرمالوی رسیده
مرحله سوم، پوره کردن توت فرنگی
بعد از گذشت دوازده ساعت توت فرنگی رو از یخچال خارج کنید و با پوره ساز یا گوشت کوب یا گوشت کوب برقی بکوبید تا توت فرنگی ها له بشن.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای زرشک قرمز تازه
مرحله چهارم، پختن مربای توت فرنگی
قابلمه رو روی حرارت بذارید و هم بزنید. اگر روی توت فرنگی کف ایجاد شد، کف رو جمع کنید. وقتی که مربا به جوش اومد، حرارت رو کم کنید و حدود یک و نیم تا دو ساعت زمان بدید تا مربا به غلظت و قوام مناسب برسه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای سیب رنده شده
مرحله پنجم، اضافه کردن پودر ژلاتین
پودر ژلاتین رو با یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و کم کم در نصف لیوان آب سرد ریخته و مخلوط کنید. سپس ژلاتین رو روی حرارت غیر مستقیم بذارید تا مایع شفاف به دست بیاد.
پنج دقیقه مونده به پایان پخت مربای توت فرنگی له شده، ژلاتین رو اضافه کنید و مربا رو هم بزنید. وانیل رو هم در این مرحله اضافه کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای انجیر زرد درسته مجلسی
مرحله ششم، اضافه کردن آبلیمو
قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، آبلیمو رو اضافه کنید، مربا رو هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای کدو حلوایی
مرحله هفتم، نگهداری از مربا
وقتی که مربا رو از روی حرارت برداشتید، حدود 10 ساعت زمان بدید تا مربا به طور کامل خنک بشه. سپس مربا رو داخل ظرف های شیشهای خشک و تمیز بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید و حد اکثر تا شش ماه بعد استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای انجیر له شده
نکات مهم و فوت و فن مربای توت فرنگی
- اگر توت فرنگی هایی که استفاده میکنید ترش هستند، میتونید مقداری شکر رو بیشتر کنید.
- اگر توت فرنگی هایی که استفاده میکنید ترش هستند از آبلیمو استفاد نکنید.
- برای خوشرنگ شدن مربای توت فرنگی، اگر مربا رو با حرارت بالا بجوشونید، رنگ مربا تیره میشه.
- اگر پودر ژلاتین رو بیش از حد اضافه کنید، مربا خیلی سفت میشه.
- میزان شکر به ذائقه شما و میزان شیرین بودن توت فرنگی بستگی داره، اما میتونید به ازای هر کیلو توت فرنگی یک کیلو شکر استفاده کنید.
- مربا رو کمی شل تر از غلظت مورد نظرتون از روی حرارت بردارید، پون که مربا وقتی سرد میشه، کمس سفت تر میشه.
- برای اینکه متوجه بشید مربا به غلظت مناسب رسیده، مقداری از شربت مربا رو داخل آب بریزید. اگه به صورت یک قطره به کف آب بره، یعنی غلظت مناسبی داره، اما اگه سریع در آّب پخش بشه، باید روی حرارت بمونه تا غلیظ تر بشه.
- اگه مربا رو خیلی رقیق از روی حرارت بردارید، مربا زود فاسد میشه.
- اضافه کردن ژلاتین به سلیقه شما بستگی داره و برای کشسانیبیشتر مربا استفاده میشه. توجه داشته باشید که استفاده از ژلاتین ماندگاری مربا رو کمتر میکنه.
روش دوم طرز تهیه مربای توت فرنگی
مواد لازم
- توت فرنگی ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ کیلوگرم
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل کمی
دستور تهیه
توت فرنگی هارو تمیز بشورید و بزارین کامل خشک بشه.
وقتی خشک شد برگاشوجدا کنید و اگر توت فرنگی درشته از وسط نصف کنید ولی اگر کوچیکه دیگه لازم نیست نصف کنید.
بعد از اتمام اینکار درون یه قابلمه یه لایه توت فرنگی بریزین و یه لایه شکر روش و به همین ترتیب ادامه بدین و در آخر در قابلمه روببندین وبزارین به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال بمونه.
بعد از ۱۲ ساعت وقتی قابلمه رو از یخچال خارج میکنید، میبینبد که توت فرنگی ها به آب افتاده و اصلا نیازی نیست بهش آب اضافه کنید.
قابلمه رو روی حرارت زیاد بزارین تا بجوشه وبه محض اینکه مربا به قل خوردن افتاد زیرشوکمکنید و بزارین ۲۰ دقیقه با حرارت کم آماده بشه.
حتما حتما کف هایی که روی مربا ایجاد میشه رو جدا کنید چون اینکار باعث خوشرنگ و شفاف شدن مربا میشه.
و در اخر کمی وانیل و بعد از آن آبلیمو تازه رو اضافه کنید و هم بزنید.
برای اینکه بفهمید مربا امادست و قوام اومده یه لیوان رو از آب یخ پر کنید ومقداری از شربت مربا رو درون لیوان بریزید اگر شربت ته نشین شد پس مربا حاضره.
بابت هر کیلو توت فرنگی باید یه کیلو شکر بزنید ولی من چون نمیخواستم زیاد شیرین بشه ۸۰۰ گرم شکر اضافه کردم.