از این سس کارامل خانگی میتونید برای برای فیلینگ، استرکشی یا تزیین کیک ها می تونید استفاده کنید، یا حتی به عنوان دسر!
موادلازم برای تهیه سس کارامل با نشاسته و شیر
- شیر پرچرب ۴ پیمانه (۸۰۰گرم)
- نشاسته ذرت ۷۰ گرم
- شکر ۱ پیمانه (۲۰۰گرم)
- کره ۱۰۰ گرم (من کره گیاهی استفاده می کنم)
آموزش روش تهیه سس کارامل خانگی با نشاسته و شیر بدون خامه
برای شروع ابتدا شیر سرد و نشاسته ذرت را باهم خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
شکر را داخل تابه ای بریزید وبدون هم زدن اجازه دهید تا ذوب و کاراملی شود.
هر از گاهی تابه را بچرخانید تا شکر به طور یکنواخت اب بشه و نسوزه.
وقتی شکر کاراملی شد کره همدمای محیط (کره نرم) را اضافه وخوب مخلوط کنید تا مایه یکدست شود.
سپس مخلوط شیر ونشاسته را اضافه کنید.
اینجا کارامل سفت میشه.
حرارت را کم کنید ومدام هم بزنید تا کارامل در شیر باز بشه و شیر کم کم غلیظ بشه وبوی خامی نشاسته هم گرفته بشه.
حرارت زیاد نباشه که مایه سریع سفت بشه.
وقتی مایه خوب غلیظ شد از روی حرارت برداشته داخل ظرفی بریزید.
اجازه بدین تا کاملا خنک و منسجم تر بشه.
بعد از سرد شدن کمی با همزن بزنید سبک بشه و استفاده کنید.
برای قسمت شکلاتی به کرم کاراملی داغ چند تکه شکلات تلخ خرد شده اضافه و مخلوط کنید.
پس از سرد و منسجم شدن براحتی هم ماسوره میخوره.
می تونید به کرم مقداری خامه صبحانه هم اضافه کنید که خوش طعم تر میشه.
طرز تهیه سس کارامل با نشاسته ذرت
مواد لازم
- شیر ۳۰۰ گرم
- شکر ۵۰ گرم
- نشاسته ذرت ۲۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
- کره ۲۰ گرم
طرز تهیه
شکر را داخل تابه میریزیم میزاریم روی حرارت ملایم تا آب بشه و کاراملی بشه اصلا هم نمیزنیم وقتی کاراملی شد شیر گرم را بهش اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم تا یکدست بشه زرده تخم مرغ نشاسته ذرت و ۲ قاشق غذاخوری از کارامل را به زرده اضافه می کنیم هم میزنیم تا یکدست بشه.
بعد بقیه کارامل را بهش اضافه می کنیم و روی حرارت متوسط میزاریم و مرتب هم میزنیم تا بجوش بیاد بعد کر ه را اضافه می کنبم از روی حرارت برمیداریم مرتب هم میزنیم تا یکدست بشه بعد روی مواد کیسه فریزر می کشیم تا رویه نبنده داخل یخچال میزاریم بعد از خنک شدن با همزن دستی هم میزنیم تا یکدست بشه.
این کرم را با خامه قنادی یا پنیر خامه ای مخلوط می کنیم و برای فلینگ کیک شیرینی و کاپ کیک استفاده کنید.
نکته
دستور اصلی ۵۰ گرم شکر داره ولی به نظر من کم شیرین بود اگه دوست داشتید ۷۰ الی ۸۰ گرم شکر استفاده کنید.
طرز تهیه سس کارامل بدون نشاسته
یک سس کارامل عالی و تا دو هفته در یخچال نگهداری
مواد لازم
- شکر 210 گرم (1 لیوان)
- کره 85 گرم
- 210 گرم خامه (1 لیوان 1 بندانگشت بیشتر از یک لیوان)
همه مواد در دمای اتاق
طرز تهیه
ابتدا شکر را در ماهیتابه بریزید و ته اجاق را روشن کنید، شکر بعد از 1 تا 2 دقیقه شروع به آب شدن می کند.
کم کم هم میزنیم اجاق گاز رو کم میکنیم تا شکر فورا نسوزه. وقتی همه شکر آب شد، آن را کمی بیشتر مخلوط کنید. در ضمن فراموش نکنید که در تمام مراحل آن را با لیسک مخلوط کنید.
رنگ آن کمی تیره تر به رنگ کاراملی (کهربایی) می شود، سپس سریع کره دمای اتاق را به آن اضافه کنید، سریع مخلوط کنید، اجاق گاز را خاموش کنید.
دوباره خامه با دمای اتاق بریزید. وقتی هم خامه و هم کره مواظب خودتون باشید بعد از اینکه همه چیز را خوب مخلوط کردید، کارامل را در شیشه بریزید.
می توانید با اضافه کردن 1 تا 2 قاشق چایخوری نمک به آن کارامل نمکی بدست آورید. بعد از سرد شدن در یخچال مدتی غلیظ می شود.
شما می توانید شیشه خود را تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید! من امروز روی بستنی سرو کردم و کمی نمک بهش اضافه کردم! به نظر من این یک دستور عالی برای درست کردن یک دسر خوشمزهست.
نکات مهم تهیه سس کارامل
- از پودر شکر یا شکری که دانه های خیلی ریزه داره استفاده نکنید.
- کره و خامه یا شیر اصلا سرد نباشه حتی می تونید کمی گرم کنید، اگه خامه روان نبود چند ثانیه در مایکروویو بذارید تا مایع بشه.
- تابه یا ظرفتون ضخیم و بزرگ باشه تا شکر روی هم تلنبار نشه.
- شکر را روی حرارت متوسط بذارید، حرارت نباید زیاد باشه، هر از گاهی تابه را بچرخانید، وقتی شکر در حال ذوب شدنه با قاشق بهم نزنید فقط تابه را بچرخونید وقتی 70% تا 80% طلایی شد از قاشق برای همزدن استفاده کنید، حرارت را کمتر کنید تا شکرهای ذوب شده نسوزه، حواستون باشه کارامل تیره تلخ نشه.
- وقتی شکر کارامل شد و برنگ دلخواهتون درآمد از روی حرارت بردارید کره را اضافه کنید، هم بزنید وقتی حل شد، خامه یا شیر بریزید و هم بزنید اول گلوله میشه هم بزنید تا یکدست بشه اگه خوب حل نشد، روی حرارت ملایم بذارید و هم بزنید.
- اگه سس غلیظ شده بود کمی شیر اضافه کنید هم بزنید تا روان بشه.
- برای سس کارامل غلیظ، کارامل را از روی حرارت برندارید و خامه بریزید و تند هم بزنید.
- این سس کارامل چون به روش خشک یعنی بدون آب درست شده شکرک نمیزنه و حدودا چهارهفته در یخچال ماندگاری داره.
عالی بود خیلی ممنون ، ادامه بدید و موفق باشید♥️♥️
مرسی عزیزم.