حلوا سفید مازندرانی یا حلوا برنجی مازندرانی یکی از حلواهای سنتی و بسیار خوشمزه‌ست که در شهرهای شمالی تهیه میشه. ماده اصلی برای تهیه حلوا سفید شمالی برنجه و کیفیت و طعم این حلوا رابطه مستقیم با کیفیت برنجی که برای تهیه حلوا سفید استفاده میشه داره.


مواد لازم برای تهیه حلوا برنجی مازندرانی

  • برنج شمال 1 لیوان
  • آب 3 لیوان
  • شکر یک و نیم لیوان
  •  کره ذوب شده یک لیوان

طرز تهیه حلوا برنجی شمالی (حلوا برنجی مازندرانی)

طرز تهیه حلوا سفید مازندرانی با آرد برنج
برای شروع ابتدا یک لیوان برنج را شسته شده و بذارید تا خشک بشه.

سپس برنج را کمی بکوبید یا اینکه داخل میکسر بریزید و میکس کنید.

در ادامه برنج میکس شده را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم تفت بدید تا بوی خامی برنج گرفته بشه.

سپس ۳ لیوان آب و یک و نیم لیوان شکر و یک لیوان کره ذوب شده را به آرد اضافه میکنیم و خوب هم می‌زنیم تا مواد با هم خوب مخلوط بشن و شکر به طور کامل حل بشه.

در این مرحله اگه دیدید که مواد گلوله گلوله شد، با استفاده از همزن دستی مواد رو هم بزنید و مخلوط کنید تا مواد راحت تر باز بشه.

روی حرارت ملایم مواد رو به طور مداوم هم بزنید، چون تا زمانی که حلوا خودش رو نگرفته و روغن پس نداده خیلی زود ته می گیره.

پس از اینکه حلوا برنجی مازندرانی ما روغن پس داد، شعله گاز رو خیلی کم کنید و با صبر و حوصله اجازه بدید تا حلوا به طور کامل جا بیفته در حدی که وقتی مقداری از حلوا رو در دهان گذاشتید، دیگه درشتی برنج رو احساس نکنید.

حلوا سفید شمالی روغنی که جذب کرده رو به طور کامل پس میده. اگه دوست داشتید، می‌تونید پس از پایان پخت حلوا برنجی با استفاده از یک قاشق، کره اضافه رو بردارید.

در ضمن در پخت حلوا برنجی شمالی هیچگونه اسانس، گلاب، وانیل، زعفران و … استفاده نمیشه و عطر و بوی برنج و کره اصالت این حلوا سفید مازندرانیه.

همچنین اگه حلوا پیش از اینکه حلوا جا بیفته، احساس کردید که زیادی سفت شده، می‌تونید مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدید تا پایان زمان پخت کامل این مقدار اضافی آب تبخیر شود.

نشانه جا افتادن و پخت کامل حلوا برنجی مازندرانی، پس دادن روغن و تفت خوردن و کمی شیری رنگ شدن حلواست. نوش جان

5/5 - (2 امتیاز)