شیرینی سپه سالاری یکی از شیرینی اصیل ایرانیه که طعم بی نظیری داره، اگر اشتباه نکنم اصالتش تبریزی هست، تو بعضی قنادی های قدیمی هنوز میشه پیداش کرد ولی به نظر من خونگیش یه چیز دیگست، پس پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی سپه سالاری با پیمانه

  • آرد ۳۸۰ گرم (سه پیمانه)
  • روغن صاف قنادی ۱۸۰ گرم (یک پیمانه سر خالی)
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • پودر قند ۱۵۰ گرم ( یک و یک سوم پیمانه)
  • ماست ۱۵۰ گرم (یک و یک سوم پیمانه)
  • خمیر مایه فوری یک قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • وانیل یک هشتم قاشق چای خوری
  • زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری

مواد رومال

  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
  • شکر و پودر پسته به مقدار لازم

دستور پخت شیرینی سپه سالاری با پیمانه

طرز تهیه شیرینی سپه سالاری با پیمانه

برای شروع ابتدا آرد را همراه روغن درون ظرف ریخته و با دست ورز دهید تا خمیر مطلوبی بدست بیاید، حدود پنج دقیقه زمان میبرد.

در ظرف دیگری تخم مرغ ها را با همزن دستی کمی بزنید و بقیه مواد را به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید، به هیچ وجه از همزن برقی استفاده نکنید.

طرز تهیه شیرینی سپهسالاری

سپس این ترکیب را کم کم به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده و با دست یا همزن دستی مخلوط کنید. این خمیر زیاد نباید ورز داده شود زیرا سفت و خشک می‌شود بنابراین فقط در حد مخلوط شدن ورز دهید.

در نهایت خمیری چسبنده و نسبتاً شل خواهید داشت، مواد را درون قیف بدون ماسوره ریخته و در سینی فر کاغذ روغنی انداخته و به سایز دلخواه با فاصله دایره بزنید.

طرز تهیه شیرینی سپهسالاری با روغن جامد

سپس اجازه دهید بیست دقیقه در محیط استراحت کند. بعد از استراحت مهر مخصوص شیرینی پزی را درون آب زده و روی شیرینی ها بزنید سپس با مخلوط زرده و زعفران رومال کرده و نهایتاً پودر پسته و شکر بپاشید و در فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه بیست دقیقه بپزید.

دستور پخت شیرینی سپه سالاری با پیمانه

روش دوم

طرز تهیه شیرینی سپهسالاری

مواد لازم

  • آرد ۲۰۰ گرم
  • بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • پودر قند ۶۰ گرم
  • کره ۵۰ گرم
  • روغن جامد ۵۰ گرم من هز روغن اصیل استفاده کردم
  • زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
  • ماست پر چرب ۳۰ گرم
  • پودر هل و زنجبیل نصف قاشق چای خوری

دستور پخت

کره به دمای محیط رسیده و روغن و پودر قند را به همراه پودر هل و زنجبیل را با هم‌ مخلوط کنین.

سپس زرده تخم‌و ماست را به ترتیب اضافه کنین و‌ مخلوط کنین.

کم‌کم آرد اضافه بشه و مواد رو با دست مخلوط کنین و ورز بدید تا جایی که یک خمیر لطیفی به دست بیاد و وقتی خمیر را داخل دست گرد میکنین ترک نداشته باشه.

سپس یک ساعت استراحت بدید.

بعد از استراحت یک گلوله کوچیک بر دارید داخل دست گرد کنین و مهر دلخواه رو بزنین.

روی سینی فر گذاشته با دمای ۱۶۰ الی ۱۷۰ به مدت 10 دقیقه پخت کنین.

شیرینی اصلا نیاید رنگ‌بگیره.

آرد را تا جایی اضافه کنین‌که خمیر منسجم شود ممکنه کمتر یا بیشتر استفاده بشه. من کمتر از دستور آرد استفاده کردم.