شیرینی شاه پسند یکی شیرینیهای خوشمزه و مناسب برای عید نوروز هست که طعمی تقریبا شبیه نخودی داره با این تفاوت که خیلی زود خرد نمی شه و خیلی خوشمزه و خوش عطره. موادشم شبیه نخودچی هست ولی اندازه ها متفاوته.
دستور پخت شیرنی شاهپسند خیلی ساده هست. فقط با ۴ قلم مواد اولیه میتونید یه شیرینی راحت برای عید با موندگاری بالا، بدون فر و همزن و چرخ گوشت و تخم مرغ رو درست کنید.
دیگه چی میخواین راحتر از این؟ می تونید با هر نوع مغزی که دوست دارید روش رو تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن صاف قنادی ۱۰۰ گرم (نصف لیوان فرانسوی)
- آرد سفید ۱۰۰ گرم (حدودا سه چهارم لیوان فرانسوی)
- آرد نخودچی ۱۰۰ گرم (یک لیوان فرانسوی سرخالی)
- هل نصف قاشق چایخوری
- پودر قند ۱۰۰ گرم (نصف لیوان فرانسوی + یک قاشق غذاخوری)
با این مقدار مواد اولیه حدود ۳۵۰ گرم یا ۴۰ تا ۵۰ عدد شیرینی شاه پسند خواهید داشت.
مطلب پیشنهادی: روش تهیه روغن صاف قنادی در خانه
دستور پخت شیرینی شاه پسند با پیمانه لیوان فرانسوی
برای شروع ابتدا روغن و پودر قند و هل رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن بزنید تا سفید و پوک بشه.
سپس آرد سفید و آرد نخودچی رو باهم الک کنید و به مواد اضافه کنید و مواد رو با قاشق یا لیسک یا با نوک انگشت مخلوط تا خمیری بدست بیاد.
میتونید خمیر رو يكبار از چرخ گوشت رد كنيد.
خمیر رو داخل نایلون گذاشته و حدود یک تا سه ساعت بگذارید در دمای محیط بمونه و استراحت کنه.
میتونید خمیر یک سانتیمتر پهن کنید و با قالب دلخواه قالب بزنید. همچنین برای تهیه شیرینی شاه پسند بدون قالب میتونید با دست گلوله هایی از خمیر جدا کنید و گرد کنید و روی کاغذ روغنی بچینید.
برای پخت، فر رو از ده دقیقه قبل در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
برای پخت شیرینی شاه پسند بدون فر شعله پخش کن رو از ده دقیقه زودتر بزارید روی شعله کم بذارید.
کف تابه رو کاغذ روغنی پهن کنین نوار دورش رو خارج کنین، روی شعله ملایم شعلهپخش کن قرار میدیم و تابه رو روش میذاریم به مدت پانزده دقیقه. اگر از تابه معمولی استفاده میکنید حتما به همراه دمکنی در تابه رو بزارید و اگه از تابه دوطرفه استفاده میکنید اون طناب قرمز رنگ رو ازش جدا کنید.
داخل فر حدودا بیست دقیقه تا نیم ساعت و روی گاز بین سی تا چهل دقیقه طول میکشه تا شیرینی ها بپزه.
حواستون باشه زیر شیرینی نباید تغییر رنگ بده. وقتی بوی پخت شیرینی رو متوجه شدین فر رو خاموش کنید.
شیرینی شاه پسند خیلی بافت نرمی داره و تا داغه اصلا نباید فشاری بهش بیاد وگرنه پودر میشه. پس بزارید کامل سرد بشه و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
شعله گاز و تابه باید هم اندازه باشن.
ماندگاريش يكماه در يخچال با ظرف دربسته ست.
ميتونيد بجاي روغن صاف از ٢٥٠ گرم كره استفاده كنيد ولي ماندگاري شيريني با روغن صاف خيلي بيشتره.
ميتونيد نصف قاشق چای خوری پودر زنجبيل هم بزنيد.
طرز تهیه شیرینی شاه پسند با روغن نیمه جامد یا کره
شیرینی شاه پسند یک مزه ی تقریبا شبیه نخودی داره با این تفاوت که خیلی زود خرد نمی شه و بسیار خوشمزه و خوش عطره شما می تونین اونو با هر نوع مغزی که دوست دارین کاور کنین.
مواد لازم
- آرد ۱۲۵ گرم
- آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
- پودر قند یا پودر شکر ۱۲۵ گرم
- روغن نیمه جامد یا کره ۱۲۵ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- پودر. هل ۱/۲ قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه
آرد نخودچی و سفید را با هم الک میکنیم در ظرفی دیگر روغن جامد با پودر قند را که الک شده با هم مخلوط کرده و بعد زرده تخم مرغ پودر هل و زنجبیل را اضافه کنید ۵ دقیقه بزنید بعد آرد ها را اضافه کنید.
خمیر نسبتا خشکی به دست میاد پس در چرخ گوشت بریزید و یا خیلی ورز دهید تا خمیر منسجم بدست بیاد خمیر را ۲ ساعت استراحت دهید.
در ظرفی در دار بماند خمیر را یا به شکل گلوله های اندازه گردو درآورید و یا خمیر را پهن کنین و قالب دلخواه بزنین و در سینی فر چرب نشده بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه ۲۰ دقیقه قرار دهید.
نکته: اگر فر ندارید داخل تابه بچینید و زیر شعله پخش کن بزارید با حرارت خیلی کم بزارید شیرینی ها بپزد.
بعد از سر شدن شیرینی یک مقدار شکلات را روی بخار کتری ذوب کنید و سر شیرینی ها را در شکلات بزنید و سپس در مغزیجات دلخواه یا ترافل قرار دهید.