شیرینی گردویی با سفیده اونم با یه دستور که یه تیر و سه نشونه! یه شیرینی که با عوض کردن یه مواد میتونید سه نوع شیرینی درست کنید. من گردویی درست کردم شما میتونید بادامی و نارگیلی هم درست کنید، دستور تغییری نمیکنه فقط یه قلم عوض میشه.
چندین بار این شیرینی رو درست کردم و تجربه هایی که به دست آوردم همه رو براتون نوشتم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی با سفیده تخم مرغ
- گردو ۱۲۵ گرم
- شکر ۲۵۰ گرم
- سفیده تخم مرغ ۶۳ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- آرد برنج ۲۵ گرم
- برای تزئین روی شیرینی به دلخواه پسته و بادام خرد شده
طرز تهیه شیرینی گردویی با سفیده تخم مرغ و آرد برنج و روغن مایع
همه مواد به جز آرد برنج رو مخلوط کنید.
این شیرینی یه مرحله پخت اولیه داره به اصطلاح داغ زدن گفته میشه و من چون بار اولم بود این شیرینی رو درست میکردم ریسک نکردم و روی حرارت غیر مستقیم گذاشتم.
شما هم میتونید مثل من روی حرارت بخار آب انجام بدین.
مواد رو مدام هم بزنید تا ته نگیره، باید داغ بشه، با انگشت میتونید امتحان کنید وقتی مایه داغ میشه شکر ذوب میشه و مایه کشدار میشه.
به این مرحله که رسید از روی حرارت بردارید و داخل یه ظرف بریزید و بذارید کاملا خنک بشه.
بعد از خنک شدن آرد برنج رو کم کم اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.
برای شکل دادن شیرینی ها کف دست هاتون رو خیلی کم با روغن مایع چرب کنید مقداری از مایه رو بردارین که من برای منظم شدن از اسکوپ کوچیک استفاده کردم.
داخل دست گرد کنید بعد تو کف دست صاف کنید و دورش رو هم صاف کنید و اگه روی شیرینی رو مغزدار دوست دارید مغز دلخواه رو بریزید و کمی فشار بدین تا بچسبن و داخل سینی بذارید.
اینم بگم شیرینی ها موقع پخت پف میکنن پس شما نازکتر پهن کنید.
در فر گرم ۱۶۰ درجه بذارید به مدت حدود ۲۰ دقیقه.شیرینی ها باید پف کنن و ترک بخورن و دورشون هم کمی طلایی بشه.
بعد از خارج کردن از فر ۳۰ دقیقه بذارید خنک بشن بعد داخل ظرف در بسته بذارید.
یه نکته اینکه من داخل سینی ورق نسوز گذاشتم که شیرینی ها بعد از خنک شدن خیلی راحت جدا شدن شما اگه ندارین کاغذ نذارین چون میچسبه میتونید سینی رو خیلی کم چرب کنید.
نوش جان