شیرینی پفکی گردویی از بهترینهاست، من بدون فر پختم خیلی عالی شد.


مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی گردویی با پیمانه

  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • پودر قند نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
  • آبلیمو نصف قاشق چای‌خوری
  • آرد ۱ قاشق چای‌خوری
  • گردو خرد شده نصف لیوان یا یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • پودر پسته به مقدار لازم

دستور پخت شیرینی پفکی گردویی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با پیمانه

برای شروع ابتدا زرده تخم مرغ رو با پودر قند و وانیل با همزن برقی اونقدر بزنید تا کرم و پفکی بشه. با درجه تند همزن حدود ده دقیقه بزنید تا حجیم و سفید رنگ و کشدار بشه.

سپس پودر هل، آبلیمو و آرد رو اضافه و مخلوط کنید وقتی مواد یکدست شد گردو خرد شده رو اضافه کنید.

کف تابه رو با روغن جدا کننده چرب کنید یا کاغذ روغنی بندازید ۱ قاشق مرباخوری خوری از‌ مواد رو با فاصله از هم داخل تابه بچینید و روش به دلخواه پودر یا خلال پسته بریزید.

در تابه رو با دمکنی بزارید شعله پخش کن رو ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بزارید تا داغ بشه بعد تابه رو ۲۰ دقیقه روش بزارید تا شیرینی ها آماده بشن.

تا زمانی که شیرینی ها خنک نشدن بهشون دست نزنید چون سریع پودر میشن، وسط شیرینی تا زمانی که داغه شله بعد از سرد شدن سفت میشه.

برای پخت در فر، ابتدا فر رو با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و روی سینی کاغذ روغنی بزارید.

نکته مهم در تهیه ی این شیرینی دمای فر هستش که اگه زیاد باشه و زیاد داغ بشه شیرینی شروع میکنه به جوشیدن و ظاهرش بد میشه پس در طول پخت باید چک کنید که فر زیاد داغ نشه.

نکته مهم دیگه هم زدن زرده و پودرقند هست که اگه کم هم بزنید موادتون شل میشه و پخش میشه و شکل شیرینی نا منظم. میشه.

برای تهیه فر دست ساز یک تابه انتخاب کنید که دربش خوب کیپ بشه تا گرما ی داخلش حفظ بشه بدون واشر باشه وبهتره درش سوپاپ داشته باشه ،و یک پایه ی فلزی کوتاه که سینی یا ظرف شیرینی رو روش قرار بدین تا باکف ظرف فر فاصله بده ،حالا در ظرف رو بذارید و یک ربع زودتر روی حرارت بذارید تا داخلش خوب داغ بشه مثل فر،حرارت زیرش برای این شیرینی باید کم باشه بدون شعله پخشکن، برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درفر دستساز بذارید.

حداقل تا یک ماه در فریزر تازه میمونه، در ظرف دربسته بذارید و ظرف رو در دوتا نایلون خوب بپیچید تا هوا و بوی فریزر به داخلش نفوذ نکنه و نیم ساعت قبل از استفاده از فریزر خارج کنید، در یخچال هم تا یک‌هفته میتونید نگهداری کنید.

در فر که از ده قیقه قبل با دمای ۱۴۰ تا ۱۵۰ درجه روشن شده بذارید به مدت 15 تا 20 دقیقه (بستکی به فرتون داره)

این شیرینی تو فر نباید تغیر رنگ بده.

نکات مهم و فوت فن های پخت شیرینی پفکی گردویی با پیمانه

  • حتما حتما رشته‌های سفیدرنگ متصل به زرده رو ازش جدا کنید.
  • مواد رو درحدی باید با همزن برقی بزنید که کاملا کرم رنگ و سفت بشه.
  • موقع همزدن زرده ها حتما حتما چندبار با لیسک اطراف ظرف رو تمیز کنید.
  • گردوها رو خیلی پودر نکنید.
  • از زمانی که مواد رو داخل سینی میریزید تا وقتی داخل فر میذارید باید سرعت عملتون بالا باشه.
  • اگر مواد داخل سینی پخش شدن نگران نباشید داخل فر پف میکنن.
  • از مواد مقدار خیلی خیلی کم داخل سینی بریزید چون پخش میشه و حجم میگیره.
  • دمای فرگازی ۱۵۰درجه، فر برقی ۱۳۰ درجه و فر دست ساز شعله متوسط.
  • مدت پخت ۱۰تا ۱۵دقیقه حتما حتما حواستون باشه نباید زیر شیرینی تغییر رنگ محسوسی بده.
  • قبل از ۸،۹ دقیقه بهیچ عنوان در فر رو باز نکنید که پف شیرینی میخوابه.
  • برای اینکه متوجه بشیرگد کامل پخته با یک کاردک یا قاشق یکی از شیرینی ها رو بلند کنید اگر راحت از کاغذ جدا شد یعنی پخته و میتونید سینی رو از فر خارج کنید.
  • حتما حتما از چندلایه کاغذ روغنی یا کاغذ ضخیم برای زیر شیرینی استفاده کنید چون این شیرینی حساسه و زیرش زود میسوزه.
  • بذارید کمی شیرینی ها خنک بشن بعد اونها رو داخل ظرف بچینید.
  • خنک بودن زرده ها باعث میشود بوی زُهم آنها کمتر شود.
  • حتما زرده ها خنک باشند.
  • از کاسه بزرگ برای همزدن استفاده نکنید و از کاسه کوچیکی که سایز آن با سایز پره همزن شما تناسب دارد استفاده کنید تا زرده ها در همه قسمتهای کاسه یکنواخت همزده شوند به این صورت زرده وقتی خوب همزده شود و خنک باشد و وانیل هم مرغوب باشد به هیچ وجه بوی زهم به شیرینی نمیدهد.
  • حتما 7 تا 8 دقیقه با دور تند همزن زرده ها و پودر قند را بزنید تا کاملا روشن و حجیم شوند و رد پره های همزن روی زرده ها بماند و کاملا کشدار شوند.
  • خوب همزدن زرده باعث از بین رفتن بوی زُهم شیرینی میشود.
  • حتما بین کار یکی دو بار کاسه را دورگیری کنید تا زرده هایی که دور کاسه پخش شدند کامل همزده شوند به اینصورت بوی زُهم زرده از بین میرود.
  • وقتی زرده ها کشدار و سفت و روشن شدند گردوی نگینی را اضافه و با قاشق یا لیسک مخلوط کنید.
  • اگر زرده ها خوب همزده شده باشند و سفت و کشدار شده باشند و مقدار گردو هم اندازه باشد خمیر شیرینی به غلظت فیلم در می آید که باعث میشود شیرینی در فر پهن نشود.
  • اگر گردو کم باشد شیرینی در فر پهن میشود.
  • کف سینی کاغذ بیندازید و با فاصله هر بار مقداری از مواد را روی سینی بریزید و درفر از قبل گرم شده بپزید.
  • فر برقی یا توستر دما 20 درجه کمتر.
  • اگر دمای فر زیاد باشد شیرینیها ترک میخورند و قبل از اینکه مغز شیرینی پخته شود رویه شیرینی طلایی میشود در اینحالت وسط شیرینی خیس می ماند بنابراین حتما به دمای فر دقت کنید.
  • زیر شیرینی بعد از پخت کمی تغییر رنگ میدهد و به راحتی میتوانید با لبه کارد آنها را در سینی جابجا کنید.
  • سپس سینی را از فر خارج کنید صبر کنید شیرینیها خنک شوند و به راحتی آنها را از کاغذ جدا کنید.
  • همزدن تو این شبرینی خیلی مهم هرچی بیشتر هم بزنی کیفیت بهتر میشه. (۱۰ تا ۱۵ دقیقه)ً
  • بهتره از وانیل مایع استفاده بشه چون عطرو بوی بهتری داره.
  • چندین مرتبه دورگیری رو انجام بدید چون اگه انجام ندید باعث بوی ضحم تخم مرغ میشه.
  • تا زمانی ک شیرینی ها خنک نشده بهشون دست نزنید چون میچسبه به کاغذ روغنی.

4.6/5 - (12 امتیاز)