شش انداز مازندرانی با بادمجون و رب انار درست میشه. شش انداز یه غذای گیاهی و بدون گوشت و مرغ و برای گیاهخواران یه انتخاب خیلی خوبه.
شش انداز در شهرهای مختلف با دستور پختهای متفاوت درست میشه و یکی از خوشمزهترین شش اندازها، شش انداز مازندرانی هست. در ادامه با دستور پخت شش انداز مازندرانی به روش اصلی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شش انداز مازندرانی
- بادمجان 6 عدد
- گردو آسیاب شده 200 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد رنده شده
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- آب و یخ به میزان لازم
طرز تهیه خورشت شیش انداز مازندرانی خوشمزه و ساده
مرحله اول، تفت دادن پیاز
برای شروع پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید. سپس پیاز رو به همراه گردوی آسیاب شده داخل قابلمه یا تابه بریزید و روی حرارت ملایم حدود یک دقیقه تفت بدید.
سپس رب گوجهفرنگی، رب انار، نمک و فلفل رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه و رب گرفته بشه.
مرحله دوم، اضافه کردن آب
در این مرحله حدود سه تا چهار لیوان آب به مواد اضافه کنید و وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو روی ملایم تنظیم کنید و حدود دو تا سه ساعت زمان بدید تا مواد بپزه و گردو روغن پس بده.
برای اینکه گردو خوب روغن پس بده میتونید در زمان پخت هر نیم ساعت یکبار یک تا تکه کوچیک یخ داخل مواد بیندازید تا گردو دچار شوک حرارتی بشه و روغن پس بده.
مرحله سوم، اضافه کردن بادمجان
بادمجونها رو پوست بگیرید و به دلخواه به صورت ورقهای یا مکعبی خرد کنید.
برای اینکه در زمان سرخ کردن بادمجونها روغن کمتری جذب کنن، بادمجونها رو به مدت نیم ساعت داخل آب نمک خیس کنید و سپس آبکشی کنید.
دو قاشق غذاخوری ماست رو با نصف استکان آب رقیق کنید و بادمجونها رو به مخلوط ماست و آب آغشته کنید و زمان بدید تا بادمجونها خشک بشن.
داخل یک تابه کمی روغن بریزید و وقتی که داغ شد، بادمجونها رو داخل روغن سرخ کنید.
سپس بادمجونهای سرخ شده رو به خورشت اضافه کنید و حدود پنج دقیقه بعد خورشت شش انداز رو سرو و به همراه برنج کته سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه خورش شش انداز مازندرانی
- برای اینکه بادمجون روغن کمتری جذب کنه، به جای آب نمک میتونید بادمجونها رو حدود نیم ساعت جلوی آفتاب بذارید.
- دقت داشته باشید که بادمجون شش انداز نباید داخل خورشت وا بره. پس حدود پنج دقیقه بعد از اضافه کردن به خورشت، شش اندازه رو از روی حرارت بردارید و سرو کنید.