قلیه عدس و اسفناج شمالی دستور پخت های مختلفی داره و در مناطق مختلف با مواد متفاوتی تهیه میشه. در ادامه با طرز پخت قلیه اسفناج مازندرانی با عدس مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه قلیه اسفناج مازندرانی
- اسفناج 750 گرم
- عدس یک و نیم پیمانه
- پیاز 2 عدد
- سیر 3 حبه
- روغن 2 قاشقغذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
این مقدار حدودا برای ۵ نفر کافیه
طرز پخت قلیه عدس و اسفناج به روش شمالی بدون گوشت
مرحله اول، خیساندن عدس
عدس رو به مدت 24 ساعت داخل آب سرد خیس کنید و سپس داخل سبد بریزید تا آب عدس گرفته بشه.
مرحله دوم، تفت دادن پیاز
پیاز رو به صورت خلالی باریک خرد کنید. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و وقتی که داغ شد، پیاز رو داخل قابلمه بریزید و تفت بدید. سپس سیر رو رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید. زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید و کمی تفت بدیدتا خامی ادویه گرفته بشه.
سپس عدس خیس خورده رو به پیاز اضافه کنید. دو لیوان آب جوش اضاف کنید و درب قابلمه رو ببندید و روی حرارت ملایم حدود نیم ساعت زمان بدید تا عدس یپزه.
مرحله سوم، تفت دادن اسفناج
اسفناج رو شسته و خشک کنید. سپس اسفناج رو به همراه ساقه اسفناج خرد کنید و داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید تا سبک بشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن اسفناج
اسفناج تفت داده شده رو به عدس اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید و حدود 40 دقیقه زمان بدید تا قلیه اسفناج جا بیفته و آماده بشه. 20 دقیقه قبل از اتمام پخت، نمک رو اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم، سرو و تزئین
پس از پایان پخت، قلیه اسفناج و عدس مازندرانی رو داخل طرف مورد نظر بریزید و مقداری گلپر و آب نارنج اضافه کنید و از طعم و مزه این غذای ساده و خوشمزه لذت ببرید. نوش جان.
برای تهیه قلیه اسفناج آملی کافی در کنار این غذا تخممرغ نیمرو شده سرو کنید و به همراه برنج نوش جان کنید. بدون تخممرغ هم که یک غذای کاملا گیاهی و خوشمزه و مقویه.