شامی نخود فرنگی و سیبزمینی یه شامی خوشمزه و ساده هست. این شامی یه غذای متفاوته که عطر و طعم خیلی خوبی داره و به دلیل استفاده از نخود فرنگی ارزش غذایی بالایی داره.
این شامی رو بدون گوشت و با سویا هم میتونید درست کنید. در ادامه با دستور پخت شامی نخود فرنگی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شامی نخود فرنگی
- نخودفرنگی نیم کیلو
- سیبزمینی متوسط 2 عدد
- گوشت چرخ کرده 200 گرم (یا سویا)
- سیر 3 حبه
- پودر سوخاری نصف فنجان
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- فلفل تند کوچک 1 عدد
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
طرز پخت شامی نخود فرنگی با سیب زمینی
مرحله اول، چرخ کردن مواد
برای تهیه شامی نخود فرنگی ابتدا نخود فرنگی، سیب زمینی، سیر، پیاز و فلفل سبز تند رو داخل چرخ گوشت یا غذاساز بریزید و مواد رو چرخ کنید.
اگه از سویا استفاده میکنید، سویا رو از نیم ساعت قبل داخل آب خیس کنید، سپس آبکش کنید و آب سویا رو بگیرید و به همراه مواد چرخ کنید.
مرحله دوم، آماده کردن مایه شامی
مواد چرخ شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. اگه از گوشت چرخ کرده استفاده میکنید به مواد اضافه کنید.
نمک، فلفل و زردپوبه رو اضافه کنید. سپس تخممرغها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به مواد اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید و ورز بدید.
در آخر پودر سوخاری رو کم کم اضافه کنید و ورز بدید تا مایه شامی به انسجام کافی برسه.
مرحله سوم، استراحت دادن به مواد
روی ظرف مایه شامی رو بپوشونید و به مدت نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله چهارم، سرخ کردن شامی
داخل یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بذارید تا داغ بشه. سپس کف دستتون رو با کمی روغن چرب کنید و مقداری از مایه شامی بردارید. به شکل بیضی یا گرد بهش فرم بدید و سپس به آرومی داخل روغن داغ بذارید و دو طرفش رو سرخ کنید.
وقتی که سرخ شد، داخل دستمال بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.
شامی رو روی حرارت متوسط سرخ کنید تا کاملا معز پخت بشه. سپس با گوجهفرنگی و خیار شور و هر نونی که دوست دارید سرو و نوش جان کنید.