نخود فرنگی یا نخود سبز خواص زیادی برای سلامتی داره. اگه طعم نخود فرنگی رو دوست دارید، از خورش نخود فرنگی هم حتما خوشتون میاد. در ادامه با دستور پخت خورشت نخود فرنگی با گوشت چرخ شده و شوید به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه خورشت نخود فرنگی با شوید و گوشت چرخ کرده

  • نخود فرنگی 250 گرم
  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • سیب زمینی 4 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • شوید خشک 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین 2 تکه
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران آب شده 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • آب جوش 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه خورشت نخود سبز با شوید و گوشت چرخ کرده

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده و شوید مرحله به مرحله

مرحله اول، آماده کردن پیاز داغ

پیازها رو پوست بگیرید و رنده کنید یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید. کمی بعد، وقتی آب پیاز کشیده شد، مقداری روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید.


مرحله دوم، اضافه کردن ادویه و رب گوجه‌فرنگی

وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت دید تا خامی ادویه گرفته بشه.


مرحله سوم، اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی

در این مرحله، پیاز رو به کناره‌های تابه بزنید و وسط تابه رو خالی کنید. رب گوجه‌فرنگی رو داخل تابه بریزید و به تنهایی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و خامی رب گرفته بشه. سپس رب رو با پیاز مخلوط کنید و کمی تفت بدید.


مرحله چهارم، اضافه کردن گوشت چرخ کرده

در این مرحله گوشت چرخ کرده رو به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ گوشت عوض بشه و کمی بپزه.


مرحله پنجم، اضافه کردن نخود فرنگی

نخود فرنگی رو به دو روش می‌تونید به گوشت اضافه کنید.
روش اول:
در این روش، وقتی که رنگ گوشت عوض شد و کمی پخت، نخود سبز رو به صورت خام به خورشت اضافه کنید.
روش دوم:
در روش دوم، ابتدا نخود سبز رو داخل یا ماهیتابه جدا می‌ریزیم و به همراه کمی روغن، کمی تفت می‌دیم تا خامی نخود سبز گرفته بشه و سپس به گوشت اضافه می‌کنیم.
در روش اول، مقدار روغن کمتری استفاده میشه و خواض نخور سبز بیشتر حفظ میشه، در روش دوم روغن بیشتری استفاده میشه نخود فرنگی کمی خواصش رو به دلیل تفت دادن داخل روغن از دست میده ولی در آخر مزه خورشت کمی بهتر میشه.


مرحله ششم، خورش نخود فرنگی و شوید

بعد از اضافه کردن نخود سبز، دو قاشق غذاخوری شوید خشک رو به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا شوید با مواد مخلوط بشه.


مرحله هفتم، اضافه کردن آب جوش

در این مرحله حدود 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار آب جوش به مواد اضافه کنید. حرارت رو زیاد کنید و وقتی که به خورشت شروع به جوشیدن کرد، 2 تکه چوب دارچین رو اضافه کنید. حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو بذارید تا نخور فرنگی بپزه و خورشت به آرومی جا بیفته.
به خورشت حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا خوب بپزه و جا بیفته. هر 15 دقیقه یکبار خورشت رو هم بزنید.


مرحله هشتم، سرخ کردن سیب زمینی

سیب زمینی ها رو شسته و پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سیب زمینی خلالی رو با آب سرد بشویید و داخل دستمال پارچه‌ای بریزید و خوب خشک کنید. ماهیتابه رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن بریزید.

وقتی که روغن داغ شد، سیب زمینی رو داخل تابه بریزیدو مقداری نمک روی سیب زمینی بپاشید. برای اینکه سیب زمینی خوش رنگ تر بشه به دلخواه می‌تونید کمی زردچوبه روی سیب زمینی بپاشید.

وقتی که سیب زمینی سرخ شد، از تابه خارج کنید و داخل صافی یا دستمال پارچه‌ای بریزید تا روغن اضافی گرفته بشه.


مرحله نهم، سرو و تزئین

15 دقیقه مانده به پایان پخت، خورشت رو بچشید. آبلیمو و در صورت نیاز نمک اضافه کنید. در صورت دلخواه زعفران آب شده رو هم اضافه کنید. کمی بعد خورشت رو داخل بشقاب سرو کنید و با مقداری سیب زمینی سرخ شده خورشت رو تزئین کنید و با برنج نوش جان کنید.


روش دوم

طرز تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت تکه ای خورشتی

یکی از خورش های خوشمزه و عالی که ترکیبی از انواع سبزیجات رو داره، مقوی و مفید و سالم می تونید هم با گوشت، هم با مرغ و حتی گوشت قلقلی درست کنید.

مواد لازم برای ۳ نفر
  • گوشت ۲۰۰ گرم
  • نخود فرنگی ۱۵۰ گرم (۱ لیوان)
  • هویج ۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی قاشق غذاخوری
طرز تهیه

پیاز رو خرد کردم و با مقداری روغن تفت دادم، گوشت تکه شده رو ریختم و تفت دادم، فلفل سیاه و زردچوبه و چوب دارچین اضافه کردم و بعد از تفت دادن، مقداری آب ریختم و گذاشتم تا گوشت بپزه.

هویج رو خرد کردم و با کمی روغن کفت دادم، رب گوجه هم اضافه کردم و تفت دادم، وقتی گوشت تقریبا از نیم پز کمی بیشتر پخته بود، اضافه کردم.

کمی بعد نخودفرنگی رو ریختم و اجازه دادم که هویج و نخود فرنگی هم بپزه.

سیب زمینی رو خلالی خرد کردم و سرخ کردم.

یک ربع آخر پخت خورش نمک، زعفران، گوجه فرنگی رو نصف کردم و اضافه کردم، بر حسب سلیقه می تونید کمی آب لیمو و یا چاشنی دل خواه استفاده کنید.