شامی بادمجان بدون گوشت یکی از شامیهای بسیار خوشمزهست. به احتمال زیاد فکر میکنید که شامی بادمجان هم فقط با گوشت چرخ کرده درست میشه، اما شامی بادمجان رو بدون گوشت هم میتونید درست کنید و از طعمش لذت ببرید. این غذا، شامی بادمجان میتونه به برنامه غذایی شما تنوع بده و غذاهای تکراری نجاتتون بده. جالبه بدونید که شامی بادمجان مخصوص شهر جهرمه. شامی بادمجان همون طور که از اسمش پیداست با بادمجون میشه و بسیار هم خوشمزهست. در ادامه با دستور پخت شامی بادمجان بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شامی بادمجان بدون گوشت
- بادمجان بزرگ 2 عدد
- برنج پخته شده 2 پیمانه
- پنیر پارمسان 1 پیمانه
- سویا 1 پیمانه (یا گوشت چرخ کرده 200 گرم)
- تره ساطوری شده 200 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز متوسط 2 عدد
- نمک یک قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- روغن مایع به میزان لازم برای سرخ کردن
طرز تهیه شامی بادمجان بدون گوشت با سویا
مرحله اول، سرخ کردن بادمجان
برای شروع ابتدا بادمجانها رو پوست بگیرید و به صورت ورقهای یا حلقهای خرد کنید و به مدت یک تا دو ساعت داخل آب نمک خیس بدید. سپس وقتی که تلخی بادمجونها گرفته شد، بادمجونها را زیر آب سرد بشویید تا نمک اضافه بادمجونها گرفته بشه. در ادامه بادمجونها رو با پارچه نخی خوب خشک کنید و سپس بادمجونها رو در روغن سرخ کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی رشتی بدون گوشت با نخود و لپه و سویا
مرحله دوم، کوبیدن بادمجان سرخ شده
وقتی که بادمجونها رو کامل سرخ کردید، روی دستمال روغنگیر بذارید تا روغن اضافهشون گرفته بشه. سپس بادمجونها رو داخل یک قابلمه بریزید و روش مقداری نمک بپاشید و با گوشتبرقی یا دستس بکوبید تا کامل له و پوره بشه. میتونید بادمجانها رو داخل غذاساز یا میکسر هم بریزید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی سیب زمینی پخته بدون گوشت به روش هندی
مرحله سوم، آماده کردن مایه شامی بادمجان
طرز تهیه شامی بادمجان بدون گوشت با سویا
برای درست کردن شامی بادمجان بدون گوشت با سویا،سویا رو به همراه آب یک لیمو ترش تازه و مقداری نمک و آب گرم نیم ساعت خیس کنید. سپس سویا آبکشی کنید و با دست خوب فشار بدید تا آب اضافیش گرفته بشه و سویا رو چرخ کنید یا داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید. سپس برنج پخته شده، تخم مرغ، پیاز رنده شده، تره ساطوری شده و مقداری نمک و فلفل رو اضافه و با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدید. در آخر هم پنیر را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
به همراه گوشت چرخ کرده ، برنج ، تخم مرغ ، پیاز ، سبزی و مقداری نمک و فلفل با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. در آخر هم پنیر پارمسان رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی بابلی بدون گوشت با نخود مرحله به مرحله
طرز تهیه شامی بادمجان با گوشت چرخ کرده
برای درست کردن شامی بادمجان با گوشت چرخ کردهُ گوشت چرخ کرده رو با برنج پخته شده، تخم مرغ، پیاز رنده شده، تره ساطوری شده و مقداری نمک و فلفل رو اضافه و با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدید. در آخر هم پنیر را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
به همراه گوشت چرخ کرده ، برنج ، تخم مرغ ، پیاز ، سبزی و مقداری نمک و فلفل با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. در آخر هم پنیر پارمسان رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی عدس و نخود بدون گوشت با پنیر، گیاهی و خوشمزه
مرحله چهارم، سرخ کردن شامی بادمجان
یه تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و وقتی که داغ شد مقداری روغن سرزخ کردنی داخل تابه بریزید و وقتی که روغن داغ شد، کف دستتون رو چرب کنید و از مایه به اندازه دلخواه بردارید و پس از فرم دادن و در روغن داغ هر دو طرفش رو سرخ کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی ترش گیلانی (ترش شامی رشتی)