شامی کباب هندی یکی از غذاهای خوشمزه هندیه که با ذائقه ما ایرانیها خیلی جور درمیاد. در ادامه با دستور پخت شامی سیب زمینی پخته بدون گوشت هندی مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه شامی سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده
- سیب زمین 4 عدد
- لپه 1 پیمانه
- آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی 1 پیمانه
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- گرم ماسالا 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- زیره سبز 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- سبزی مطعر (آویشن کوهی یا مرزه یا پونه)
طرز تهیه شامی سیب زمینی هندی بدون گوشت
مرحله اول، پختن لپه
لپه رو با مقداری آب بپزید. وقتی که کامل پخت و نرم شد، آبکش کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی بابلی بدون گوشت
مرحله دوم، پختن سیب زمینی
سیب زمینی ها رو آب پز یا بخار پز کنید. وقتی که پخت و کمی خنک شد، پوست بگیرید و خوب له کنید.
برای له کردن سیب زمینی از غذاساز یا میکسر استفاده نکنید چون خیلی له میشه.
مرحله سوم، مخلوط کردن سیب زمینی و لپه
لپه پخته شده رو به سیب زمینی اضافه کنید و با گوشتکوب بکوبید تا لپه له بشه و با سیب زمینی مخلوط بشه.
سپس آب لیمو ترش، آرد نخودچی، زرده تخم مرغ، ادویه ها که شامل گرم ماسالا، پاپریکا، فلفل سیاه، تخم گشنیز، زیره سبز و نمک بود رو اضافه کنید و سپس کمی سبزی معطر اضافه کنید و مواد رو خوی مخلوط کنید و ورز بدید.
مرحله چهارم، استراحت دادن به مایه شامی
سپس روی طرف رو بپوشونید و مایه شامی رو به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی عدس و نخود بدون گوشت
مرحله پنجم، آماده کردن شامی برای سرخ شدن
پس از گذشت یک ساعت مایه شامی رو از یخچال بیرون بیارید. کمی از مایه شامی رو بردارید و با دست گرد کنید. سپس کف دست پهن کنید تا گرد بشه و به اندازه فلافل بشه.
این مایه شامی اصلا چسبندگی نداره و به دستتون نمیچسبه، اما اگه چسبید دستتون رو کمی آب بزنید یا با روغن چرب کنید.
همه مواد رو با دست فرم بدید و داخل یک سینی بچینید. روی شامی ها کمی آرد نخودچی بپاشید. سپس شامی ها رو برگردونید و طرف دیگه رو هم کمی آرد نخودچی بپاشید.
شامی سیب زمینی بافت خیلی نرم و لظیف و پوکی داره.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی ترش گیلانی (ترش شامی رشتی)
مرحله ششم، سرخ کردن شامی
یک تخم مرغ رو داخل یک بشقاب بشکنید و خوب هم بزنید تا از حالت لختگی بیرون بیاد. سپس شامی ها رو یکی یکی داخل تخم مرغ بزنید. این کار باعث میشه تا شامی در زمان سرخ شدن روغن زیادی به خودش جذب نکنه.
سپس شامی ها و داخل ماهیتابه با روغن داغ بدارید و دو طرفشون رو سرخ کنید. سپس داخل صافی یا دستمال مخصوص بذارید تا روغن اضافی گرفته بشه و سپس نوش جان کنید.