شامی رشتی از غذاهای سنتی گیلانه که در دستور اصلی با گوشت چرخ کرده تهیه میشه. در ادامه با طرز پخت شامی رشتی با نخود و لپه بدون گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه شامی رشتی بدون گوشت
- لپه 1 لیوان فرانسوی دستهدار
- نخود 1 لیوان فرانسوی دستهدار
- سویا 1 لیوان فرانسوی دستهدار
- تخم مرغ 3 عدد
- پیاز متوسط 2 عدد
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شامی رشتی بدون گوشت با نخود و لپه و سویا
مرحله اول، خیساندن نخود
نخود رو به مدت 24 ساعت با آب سرد خیس کنید و 4 مرتبه آب نخود رو عوض کنید تا نفخ نخود از بین بره.
مرحله دوم، پختن نخود
نخود رو به همراه نصف پیاز و دو لیوان آب داخل قابلمه بربزید و بپزید و ووقتی که نرم شد، کمی نمک اضافه کنید.
مرحله سوم، پختن لپه
لپه رو به مدت نیم ساعت با آب سرد خیس کنید و سپس داخل قابلمه بریزید و به همراه نصف پیاز و یک پیمانه آب بپزید. برای پهتن لپه ار آب زیاد استفاده نکنید. آب به اندازهای باشه که بعد از پخته شدن لپه، آبی داخل قابلمه نمونه.
مرحله چهارم، حیساندن سویا
سویا رو به مدت 10 دقیقه داخل آب خیس کنید و سپس آبکشی کنید و سویا رو فشار بدید تا آب اضافی سویا کشیده بشه.
مرحله پنجم، چرخ کردن مواد
در این مرحله، نخود و لپه و سویا رو با چرخ گوشت چرخ کنید یا با غذاساز یا میکسر پوره کنید.
مرحله ششم، آماده کردن مایه شامی رشتی
مواد چرخ شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید و به مواد اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کنید. تخممرغها رو داخل یک کایه بشکونوید و هم برنید تا یکدست بشه و سپس به مواد اضافه کنید و مایه شامی رو خوب ورز بدید.
اگر مایه شامی شل شد میتونید از آرد نخودچی استفاده کنید و اگر مایه شامی خشک و سفت شد یک تخممرغ دیگه به مواد اضافه کنید.
مرحله هفتم، سرخ کردن شامی رشتی
شامی رو داخل روغن داغ سرخ و نوش جان کنید.