شیرینی سابله نارگیلی یه شیرینی فوق العاده خوشمزه و پرطرفداره که من خودم عاشقشم. اگه تا به حال تو خونه درست نکردید پیشنهاد می کنم امتحان کنید، عطر و طعم بی نظیری داره.
مواد لازم شیرینی سابله نارگیلی
- آرد 240 گرم
- روغن قنادی یا روغن جامد یا کره 125 گرم
- پودر قند 125 گرم
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- پودر نارگیل 70 گرم
- اسانس نارگیل دلخواه چند قطره
- نمک 1 پنس
دستور پخت شیرینی سابله نارگیلی با روغن جامد
برای شروع روغن و پودرقند را چند دقیقه با همزن بزنید تا روشن و پوک شود.
تخم مرغ را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر مواد را بزنید. در حین زدن، میتوانید چند قطره اسانس نارگیل را نیز اضافه کنید که هم بوی تخم مرغ گرفته شود هم عطر نارگیل قوی تر شود.
در مرحله آخر پس از حداقل 5 دقیقه زدن مواد، پودر نارگیل را اضافه کنید و سپس آرد و نمک که 3 بار الک شده را کم کم اضافه کنید و با همزن بزنید. ممکن است چند قاشق از آرد اضافه باشد یا به کمی آرد اضافه نیاز باشد.
بهتر است از پودر نارگیل ریز استفاده کنید و اگر درشت است آن را کمی آسیاب کنید یا در انتهای کار مواد را از چرخ گوشت رد کنید که در شیرینی مشخص نباشد.
سپس همزن را خاموش کرده و مواد را با دست جمع کنید.
در اینجا اگر احساس کردید مواد انسجام کافی برای قالب زدن را ندارند بهتر است 1 تا 3 مرتبه از چرخ گوشت رد کنید تا به راحتی بتوانید قالب بزنید.
فر را با درجه حرارت 170 درجه روشن کنید تا 15 دقیقه گرم شود.
مواد را به قطر نیم سانت روی میز کار با وردنه باز کنید و با کاتر دلخواه شروع به قالب زدن کنید و در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید با کمی فاصله بچینید.
سینی را در فر از قبل گرم شده برای 15 تا 25 دقیقه قرار دهید تا شیرینی پخته شود.
دقت کنید که شیرینی نباید تغییر رنگ بدهد و همین که کمی زیر آن طلایی شد پخت کافی است.
اجازه دهید حداقل یک ساعت در محیط خنک شوند سپس با شکلات یا بریلو و … دیزاین کنید و به ظرف سرو انتقال دهید.
با این میزان مواد حدود نیم کیلو شیرینی خواهید داشت که چند هفته در ظرف دربسته و محیط خشک ماندگاری دارد.
نکات مهم پخت شیرینی سابله نارگیلی
- مراقب باشین ارد بیش از حد اضافه نکنین ک شیرینیتون دراخر ترک نخوره و بیسکوییتی نشه.
- بسته به نوع جنس نارگیلتون ممکنه آرد کمتر یا بیشتر ببره همین ک تو دستتون کمیشو برداشتین و راحت جمع شد و گوله شد کافیه.
- اگه از روغن صاف استفاده کردین حتما از چرخ گوشت خمیرتونو رد کنین با پنجره ریز.
- خمیرو اصلا با دست ورز ندین ک روغن میندازه و در نتیجه شیرینیتون سفت و بیسکوییتی میشه.
- خمیربعد از جمع جمع شدن حتما باید بره تو تایلون و نیم ساعت استراحت داده بشه تا خودشو بگیره (اگه روغن صاف ریختین داخل شیرینیتون نیاز به رفتن یخچال نیست در دمای محیط استراحت بدین)
- ضخامت خمیر در حین قالب زدن نیم سانته روی کاغذ روغنی خمیرو باز کنین ک احتیاج نباشه کف کار آرد بپاشین (آرد پاشیدن باعث ترک روی شیرینتون میشه)
- خمیرو با قالب دلخواه قالب بزنین و با فاصله تو سینی فر کاغذ روغنی انداخته بچینین و نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
- بلافاصله بعد از استراحت بذارینش داخل طبقه وسط فر با دمای ۱۶۰ درجه حدود ده دقیقه.
- شیرینی رو زیاد داخل فر نذارین ک حالت بیسکوییتی و خشک بخودش میگیره همین که با لبه کارد کمی بتونین تکونش بدین شیرینیا پختن از فر درشون بیارین و اجازه بدین خوب خنک بشن بعد جداشون کنین و از کاغذ و به سلیقه زیباتون تزئینش کنین.