بیسکویت سابله نوعی شیرینی خشک ساده و خوشمزه هست که برای پذیرایی مخصوصا تو عید گزینه خیلی مناسبیه.
سابله حالا یعنی چی؟ سابله در لغت فرانسوی به معنی ماسه ای هستش که در واقع همون شُرت برد انگلیسی میشه که جزء شیرینی های خشک به حساب میاد که با انواع فیلینگ ها بسته به سلیقتون میتونید داخلش پایپ کنید.
مثلا مربا توت فرنگی یا گاناش شکلات یا انواع فیلینگ هایی که دوست دارید. من با گاناش پر کردم.
مواد لازم برای تهیه بیسکویت سابله فرانسوی
مواد لازم برای خمیر سابله
- کره ۱۲۰ گرم
- آرد ۲۴۰ گرم
- پودر قند ۸۰ گرم
- پودر بادوم ۴۰ گرم
- تخم مرغ ۵۰ گرم
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
مواد لازم گاناش
- شکلات شیری ۱۰۰ گرم
- خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
دستور پخت بیسکویت سابله فرانسوی
۱. داخل دستگاه غذا ساز مواد خشک رو مخلوط میکنیم و کره سرد رو کم کم به مواد اضافه میکنیم.
۲ .تخم مرغ و وانیل رو مخلوط میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و تا زمانی که یه خمیر یک دست بهم بمون بده مخلوط میکنیم.
۳. خمیر رو بین دو لایه کاغذ روغنی به قطر ۳ میل پهن میکنیم و داخل یخچال میزاریم تا خنک بشه.
۴. سپس قالب میزنیم و داخل فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۶ تا ۷ دقیقه میپزیم یا تا زمانی که دور بیسکویت هامون کمی طلایی بشن پخت رو ادامه میدیم.
طرز تهیه گاناش
۱. خامه صبحانه را به روش بنماری یا داخل ماکروویو کمی حرارت میدیم.
۲. شکلات هارو به خامه اضافه میکنیم تا با حرارت خامه شکلات آب بشه.
اسمبل کردن سابله
بعد از خنک شدن شیرینی ها گاناش رو داخل قیف ریخته روی سابله پایپ میکنیم و دوباره یه بیسکویت سابله دیگه میزاریم روش.
بیسکویت سابله کرم دار ما آماده هست.
نکته: شیرینی ها رو تو ظرف دربسته داخل یخچال نگه دارید و قبل سرو ۳۰ دقیقه بزارید تو دمای محیط بمونه تا شیرینی کمی نرم بشه.
طرز تهیه بیسکویت سابله با آرد سفید بدون آرد بادام
این بیسکوییت های سابله در عین سادگی و کم هزینه بودن، ترد و خوشمزه هستن و میتونین به دلخواه قبل از گذاشتن داخل فر چیزهای مثل خلال بادام یا گردوی خرد شده هم روشون بپاشید. ماندگاری سابله بالاست و طرفدارای شیرینی بیسکوییتی کلاسیک دوسش دارن!
مواد لازم
- آرد ۳۰۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- کره ۱۲۵ گرم
- پودر قند ۱۲۵ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق سوپخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید و آماده کنار بگذارید.
کره و پودر قند را با همزن بزنید تا کرم رنگ شوند، تخممرغ، وانیل و شیر را اضافه و خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. مخلوط آرد را اضافه و با دور کم همزن یا لیسک مخلوط را هم بزنید تا خمیری لطیف که به دست نمیچسبد تهیه شود.
خمیر را یک ساعت در کیسه نایلونی در یخچال استراحت دهید و پس از این مدت بین دو لایه کیسه نایلونی با وردنه به قطر ۳ میلیمتر بازکنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. خمیرهای قالب خورده را در سینی فر بچینید.
مواد رومال را با هم مخلوط کنید و روی شیرینیها را با قلموی مخصوص آشپزی رومال بمالید. در صورت تمایل میتوانید بوسیله چنگال روی شیرینیها خط بیاندازید یا اینکه روی آنها خلال بادام بپاشید.
شیرینیها را حدود ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که کف شیرینیها رنگ بگیرد در فر گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
دقت کنید برای شیرینیهای کوچکتر و باریکتر ممکن است زمان کمتری برای پخت نیاز باشد.
در صورت تمایل میتوانید چند دقیقه کوتاه حرارت رویی فر را روشن کنید تا روی سابلهها هم طلایی شوند.