این باقلوا گردو روسی حرف نداره! این باقلوا روسی هم خیلی خیلی خوشمزه ست و هم طرز تهیه خیلی راحتی داره. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه باقلوا گردو روسی

مواد لازم برای شربت بار

  • ۲ لیوان شکر
  • ۱ لیوان آب

شکر و آب رو روی حرارت کم بزارید بدون اینکه قاشق بهش بزنید بعد از اینکه شکر حل شد نوک قاشق چای خوری جوه رلیمو کمی زعفران اضافه کنید بعد از ۵ دقیقه جوشیدن از حرارت بردارید خنک بشه.

مواد میانی

  • ۲۰۰ گرم پود شیرینی کره ای ساده
  • ۱۰۰ گرم پودر گردو+ ۱/۲ لیوان پودر قند
  • ۱ قاشق چای خوری پودر کاکائو
  • ۱/۴ لیوان گلاب

همه مواد رو مخلوط کنید تا کمی منسجم بشه.

مواد لازم برای خمیر

  • آرد حدود ۲۵۰ گرم
  • تخم مرغ کوچک ۱ عدد
  • روغن مایع ۲۵ گرم
  • آب ۱۲۵ گرم
  • نمک نوک ق چ
  • جوهر لیمو نوک ق چ
  • روغن ۴۴ برای لایی رفتن ۱۲۵ گرم (مارک گلنان پوراتوس یا لادن)

طرز تهیه باقلوا روسی

طرز تهیه باقلوا گردو روسی

روغن رو ما بین دو کیسه نازک کنید بزارید کنار.

برای خمیر همه ی مواد به غیر از آرد و هم بزنید بعد خمیر و کم کم اضافه کنید مقدار آرد تقریبی هستش خمیر باید لطیف باشه نه زیاد شل باشه به دست بچسبه نه سفت باشه چون موقع لایی رفتن به مشکل برمیخورید.

حتما موقع باز کردن خمیر از آرد استفاده کنید و موقع لا رفتن آرد اضافه رو بگیرید.

خمیر و کامل با وردنه باز کنید و کره رو در مرکزش قرار بدید و مثل فیلم از چها طرف تا بزنید.

خمیر و برگردونید و با وردنه سنگین به صورت ضربه ای خمیر و باز کنید کمی که باز کردید ورنه رو از مرکز خمیر به سمت کناره ها ببرید و کامل خمیرتون رو باز کنید.

حالا نوبت لا رفتن خمیره که ۶ لا میزنیم و حتما آرد اضافه رو موقع تا زدن بگیرید داخل کیسه بزارید در دمای محیط ۱۵ دقیقه بمونه.

به صورت عمودی که خمیرمون استراحت دادیم به همون شکل خمیر و دوباره باز میکنیم. همین مرحله رو دو بار دیگه تکرار میکنیم و ۶ لا میزنیم و ۱۵ دقیقه استراحت میدیم.

مرحله ی بعد خمیر و نازک باز کنید طول خمیر و به اندازه قالب برش بزنید و بعد به اندازه ۱۰ الی ۱۱ س برش بزنید با یک تخم مرغ زده شده رومال کنید و از مواد میانی (مقدار زیاد ) داخلش بزارید و کامل دوطرف خمیر به هم برسونید و بچسبونید تا داخل فر از هم باز نشه و برعکس کرده️ داخل سینی فر با ۱ سانت فاصله بچینید.

بعد به تخم مرغ زده شده کمی زعفران و پودر کاکائو اضافه کرده روشو رومال کنید و با تیغ روش خط بندازید.

داخل فر از قبل گرم شده ۱۷۰ درجه. به مدت ۴۰ دقیقه تا کامل روش طلایی بشه.

کمی که از حرارت افتاد شربت بهش اضافه کنید بعد از خنک شدن روشو سلفون بپیچید ۲۴ ساعت بمونه بعد برش بدید و سرو کنید.

طرز تهیه باقلوا استانبولی


طرز تهیه باقلوا گردویی استانبولی

مواد لازم:

  • 50 گرم کره
  • دو عدد تخم‌مرغ
  • نصف استکان ماست
  • نصف استکان شیر
  • نصف استکان روغن مایع
  • یک استکان آب
  • دو قاشق فذاخوری سرکه (سیب یا انگور)
  • یک قاشق مرباخوری نمک
  • یک بستع‌ی 10 گرمی بیکینگ پودر (یک قاشق غذاخوری)
  • 6 تا 7 لیوان آرد
  • 500 گرم نشاسته گندم یا ذرت برای باز کردن خمیر
  • 280 گرم کره برای چرب کردن خمیر
  • گردو

مواد شربت:

  • 4/5 لیوان شکر
  • 5/5 لیوان آب
  • یک برش لیمو

طرز تهیه:

همه‌ی نواد خمیر به جز آرد را مخلوط کنید آرد را هم کم‌کم اضافه کنید تا خمیر نرمی که به دست نمی‌چسبد تهیه شود. روی خمیر نایلکس کشیده و 30 دقیقه استراحت دهید.

خمیر را به 14 چانه‌‌ی 70 گرمی تقسیم کنید. هر چانه را با مقدار فراوانی نشاسته به قطر 10 تا 15 سانت باز کرده و وسطشان نایلون فریزر قرار داده و روی هم می‌چینیم و 1 تا 2 ساعت داخل یخچال می‌گذاریم تا راحتر بتوانیم نازک باز کنیم.

سپس با وردنه‌ی باریک تا جایی که بتوانیم با نشاسته خمیر را نازک باز می‌کنیم و داخل قالب جا می‌دهیم. کناره‌های اضافی را هم بریده و روی خمیر می‌چینیم.

کره را آب می‌کنیم و کف روی کره را می‌گیریم و بین لایه‌ها را خیلی کم چرب می‌کنیم و گردو می‌پاشیم.

به اندازه‌ی دلخواه برش زده و کره‌ی گرم (داغ نباشه) را روی باقلوا خوب پخش می‌کنیم و در فری که روی 160 درجه گرم شده 60 تا 70 دقیقه تا کامل برشته شدن خمیرها بپزید.

برای شربت شکر و آب و لیمو را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید بعد از به جوش آمدن 20 تا 25 دقیقه جوشانده و کنار بگذارید تا خنک شود.

5 دقیقه بعد از خارج کردن باقلوا از فر شربت را بریزید و 2 تا 3 ساعت زمان دهید تا شربت خوب جذب شود. نوش جان