رشته پلو از آن دسته غذاهای سنتی و قدیمی ست که بیشتر افراد این غذا را دوست دارند. در بسیاری از شهرهای ایران رشته پلو را به عنوان شام شب عید یا شام چهارشنبه سوری درست میکنند تا طبق یک روایت قدیمی با خوردن رشته پلو رشته کار و زندگی دستشان بیاید.
در ادامه با دستور پخت رشته پلو با گوشت نکه ای مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو با گوشت تکه ای برای 4 تا 6 نفر
- برنج 4 فنجان
- گوشت خورشتی گوسفندی 250 گرم
- رشته پلویی 4 فنجان گرم
- خرما بدون هسته 12 عدد (به دلخواه)
- کشمش پلویی یک فنجان (به دلخواه)
- زعفران ساییده 1 قاشق چایخوری
- پیاز متوسط 2 عدد
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- دارچین به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت قرمز تکه ای
برای شروع ابتدا برنج را شسته و به همراه آب و مقداری نمک به مدت نیم تا یک ساعت خیس بدید.
پس از شستن و تکه کردن گوشت و تفت دادن آن با پیاز و ادویه، دو لیوان آب اضافه کرده و بگذارید تا بپزد.
داخل یک قابلمه چهار تا پنج برابر مقدار برنج مورد نیاز، آب ریخته و با کمی نمک و دو قاشق روغن روی حرارت زیاد بگذارید تا آب بجوشد. سپس برنج را در آب ریخته و با کفگیر، آن را به آرامی یکی دو بار هم بزنید تا برنج به جوش آید، گاهی کف روی آن را بگیرید.
برنج که کمی نرم شد رشته ها را درون آب جوش برنج ریخته و بگذارید تا چند جوش بزند و نرم شود. سپس آبکش نمایید و کمی آب نیم گرم روی آن بدهید.
کف قایلمه را کمی روغن و آب ریخته و مقداری از برنج را در قابلمه بریزید.
به دلخواه میتونید سیبزمینی ورقه شده کف قابلمه بچینید. خرما و کشمش و گوشتها را لابه لای برنج بریزید و سپس اطراف برنج را مخروطی کنید، چند سوراخ برای دم کشیدن برنج روی آن ایجاد کنید. دم اولیه را که داد، روی آن روغن داغ کرده و اگر آب گوشت مانده است، کمی آب گوشت بدهید.
همچنین میتوانید خرما و کشمش رو در کمی کره تفت داده و در زمان سرو کنار رشته پلو بریزید.
بهتر است زعفران را در آب گوشت حل کنید و روی برنج بدهید.