قلیه اسفناج دستور پخت های مختلفی داره و در مناطق مختلف با مواد متفاوتی تهیه میشه. در ادامه با طرز پخت قلیه اسفناج مازندرانی با عدس مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه قلیه اسفناج مازندرانی

  • اسفناج 750 گرم
  • عدس یک و نیم پیمانه
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 3 حبه
  • روغن 2 قاشق‌غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق ‌چای‌خوری
  • فلفل ‌سیاه نصف قاشق ‌چای‌خوری
  • نمک 1 قاشق ‌چای‌خوری

این مقدار حدودا برای ۵ نفر کافیه


طرز پخت قلیه اسفناج با عدس به روش شمالی بدون گوشت

مرحله اول، خیساندن عدس

عدس رو به مدت 24 ساعت داخل آب سرد خیس کنید و سپس داخل سبد بریزید تا آب عدس گرفته بشه.

قلیه اسفناج مازندرانی


مرحله دوم، تفت دادن پیاز

پیاز رو به صورت خلالی باریک خرد کنید. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و وقتی که داغ شد، پیاز رو داخل قابلمه بریزید و تفت بدید. سپس سیر رو رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید. زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید و کمی تفت بدیدتا خامی ادویه گرفته بشه.

قلیه اسفناج بدون گوشت

سپس عدس خیس خورده رو به پیاز اضافه کنید. دو لیوان آب جوش اضاف کنید و درب قابلمه رو ببندید و روی حرارت ملایم حدود نیم ساعت زمان بدید تا عدس یپزه.

قلیه اسفناج گیلانی


مرحله سوم، تفت دادن اسفناج

اسفناج رو شسته و خشک کنید. سپس اسفناج رو به همراه ساقه اسفناج خرد کنید و داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید تا سبک بشه.

طرز تهیه قلیه اسفناج مازندرانی


مرحله چهارم، اضافه کردن اسفناج

اسفناج تفت داده شده رو به عدس اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید و حدود 40 دقیقه زمان بدید تا قلیه اسفناج جا بیفته و آماده بشه. 20 دقیقه قبل از اتمام پخت، نمک رو اضافه کنید و هم بزنید.

طرز تهیه قلیه اسفناج گیلانی


مرحله پنجم، سرو و تزئین

پس از پایان پخت، قلیه اسفناج و عدس مازندرانی رو داخل طرف مورد نظر بریزید و مقداری گلپر و آب نارنج اضافه کنید و از طعم و مزه این غذای ساده و خوشمزه لذت ببرید. نوش جان.

قلیه اسفناج با عدس