این پیراشکی سیب زمینی ساده ولی خیلی خوشمزه هست و یه غذای بدون گوشت و مرغ هست که روش تهیه آسونی هم داره. رسپی این پیراشکی سیب زمینی خوشمزه رو در ادامه می تونید در وبسایت فیدیا بخونید.

برای تهیه این پیراشکی می تونید خمیر نانوایی رو از نانوایی بگیرید. خمیر نون بربری برای این پیراشکی سیب زمینی خیلی خوبه. یا اینکه می تونید خودتون تو خونه خمیرش رو آماده کنید که اونم خیلی راحته.


مواد لازم برای تهیه تهیه پیراشکی سیب زمینی

برای خمیر

  • دو لیوان آب ولرم
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک قاشق غذاخوری نمک
  • نصف لیوان روغن مایع
  • یک قاشق غذاخوری خمیرمایه خشک فوری
  • حدود 5 لیوان آرد

اندازه‌ی لیوان 200 میلی (چهار پنجم لیوان دسته‌دار فرانسه)

برای مواد میانی‌

  • یک کیلو سیب زمینی
  • یک قاشق غذاخوری نمک
  • یک عدد پیاز

دستور پخت پیراشکی سیب زمینی بدون فر با خمیر

طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی با خمیر نانوایی بدون فر
برای شروع ابتدا سیب‌زمینی‌ها را خرد کرده و با آب جوش و یک قاشق نمک می‌گذاریم تا بپزد.

برای آماده کردن خمیر آب و شکر و نمک و روغن مایع و خمیرمایه و نصف آرد را مخلوط می‌کنیم بقیه آرد را کم‌کم اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم تا خمیر نرمی که به دست نمی چسبد تهیه شود روی خمیر را پوشانده و 40 دقیقه استراحت می‌دهیم.

در ادامه پیاز خرد شده را داخل تابه با کمی روغن مایع تفت می‌دهیم و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز اضافه می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

سپس سیب‌زمینی‌های پخته را آبکش کرده و له می‌کنیم و پیاز تفت داده شده را مخلوط می‌کنیم مخلوط پوره سیب زمینی و پیاز داغ رو خوب هم می زنیم تا با هم مخلوط و یکدست بشن.

خمیر عمل آمده را ورز داده و هواگیری می‌کنیم و به 36 چانه تقسیم می‌کنیم.

هر چانه را با دست کمی باز کرده از مواد میانی به مقدار 1 تا 2 قاشق داخل خمیر گذاشته و کناره‌های خمیر را خوب محکم می‌کنیم و داخل روغن داغ با حرارت کم دو طرف پیراشکی را سرخ می‌کنیم.

این پیراشکی سیب زمینی خوشمزه رو می تونید به دلخواه با سس قرمز یا سس سفید سرو کنید.

مواد لازم برای سس سفید مخصوص پیراشکی سیب زمینی

  • یک حبه سیر رنده شده
  • نمک
  • جعفری و شوید ساتوری شده
  • یک قاشق خامه
  • 2 تا 3 قاشق ماست

مواد برای تهیه سس قرمز مخصوص پیراشکی سیب زمینی

  • یک حبه سیر
  • جعفری و شوید ساتوری شده
  • دو قاشق رب گوجه
  • نمک و فلفل سیاه و قرمز
  • نصف استکان آب جوش

برای تهیه هر کدام از سس ها مواد اولیه رو داخل یک کاسه بریزید و همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید تا یک دست بشن و سپس پیراشکی های آماده شده رو به همراه سس ها سرو کنید. نوش جان.


طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی و اسفناج

یه پیراشکی راحت و اقتصادی و رژیمی و سالمو خلاصه همه چی تموم! البته قابلیت اینو داره که با مواد میانی دلخواه هم پر بشه.

مواد لازم

  • آرد ۴۷۰ گرم (۳ لیوان) (آرد نول قوی، ستاره فانتزی یا هر آردی که مناسب پخت نان حجیم باشه.)
  • آب خنک ۳۰۰ گرم (به آبخور آردتون دقت کنید)
  • روغن مایع ۲۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
  • شکر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • نمک ۷.۵ گرم  (۲ قاشق چای خوری)
  • مخمر فوری ۷.۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • شیرخشک قنادی ۳۰ گرم ( ۲ قاشق غذاخوری)

طرز تهیه

طبق روال معمول اول ترکیب مواد خشک با آرد دستور بعد تدریجا اضافه کردن آب تا جایی که ماده خشکی کف ظرف نمونه.

ورز دادن و اضافه کردن روغن در پنج دقیقه آخر تا رسیدن به تست پنجره خوب. خمیر چونه کرده و در ظرف در پوشیده به مدت ۳۰ دقیقه استراحت میدیم.

بعد از استراحت پف خمیرو گرفته و به کمک وردنه یا دست به شکل مستطیل باز میکنیم و بعد از مواد میانی دلخواه وسطش میذارید (من از مقداری پوره اسفناج و سیب‌زمینی که با کمی پیاز داغ و نمک و فلفل و پودر سیر طعم دار شده بود استفاده کردم) بعد خمیر رو از دو طرف به سمت وسط تا میکنید و بعد به اندازه های دلخواهتون برش میدید. و داخل سینی فر میچینید.

بعد خمیرها میره برای استراحت آخر تا زمانی که خمیر بالا بیاد و حجم دو سه برابری بگیره. (۴۵ دقیقه بسته به محیطم زمان دادم).

بعد از حجم گیری رومال تخم مرغ کامل زده و میره برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ بسته به فرتون به مدت ۱۵ تا نهایتا ۲۰ دقیقه تا کاملا مغز پخت و خوش رنگ بشه.

خوب خوب با این خمیر میتونید پیراشکی های مختلف با طعم ها و فرم های متفاوت درست کنید و لذت ببرید.


طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی با خمیر خانگی

این خمیر پیراشکی خوشمزه، نرم، الاستیک بسیار فوق العاده است! پیراشکی ها را می توانید به هر شکلی درست کنید، این مدل حالت چرخ فلکی برای این خمیر مناسب است.

پیراشکی ها را با 2 عدد سیب زمینی بزرگ پخته و خرد شده، 3 عدد تخم مرغ ابپز خرد شده و کمی پنیر پارمزان فلفل قرمز و نمک طعم دار شده پر کردم (با هم مخلوط میکنیم) و به دلخواه کمی پنیر پیتزا هم ریختم.

مواد لازم خمیر:

  • آرد 320 گرم
  • باتر میلک 200 گرم (200 گرم شیر به دمای محیط رسیده را با یک قاشق غذاخوری سرکه سفید یا آب لیموترش تازه مخلوط کنار میگذاریم تا شیر بریده بریده شود به اصلاح دَلَمه ببندد.)
  • روغن مایع 60 گرم
  • مخمر 5 گرم
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

مواد خشک را با هم مخلوط میکنیم. روغن و باترمیلک را اضافه میکنیم (باترمیلک را کم کم اضافه میکنیم)، هم میزنیم و شروع میکنیم به ورز دادن تا خمیر نرم، الاستیکی بدست بیاید.

خمیر را چانه کرده، در یک کاسه چرب شده با روغن قرار دهید، روی کاسه را پلاستیک کشیده، استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

پف خمیر را گرفته به قطعات 50 گرمی تقسیم کرده و چانه کرده و با پلاستیک بپوشانید و 10 دقیقه استراحت دهید.

سپس شروع کنید به شکل دادن. هر تکه از خمیر را به شکل بیضی با وردنه روی سطح کمی آردی باز کنید، مواد بگذارید ،درز خمیر را ببندید و روی ان تیغ زده و کمی به خمیر حالت هلالی دهید.

خمیرشکل گرفته را روی سینی گذاشته شده ،روی ان پلاستیک کشیده، بگذارید کمی حجم بگیرید تا نیم ساعت. قبل از پخت، برای داشتن رنگی زیبا و براق، خمیر را با زرده + 2 قاشق چایخوری آب رومال کنید، کنجد بپاشید.

خمیر را در فر داغ با حرارت 180 یا 190 حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید. من بیست دقیقه با دمای 190 پختم. بعد یک ربع جای نان ها را عوض کردم تا تمام نان ها کاملا بپزد و در پایان روی نان را گریل کردم. نوش جان