پیده سیب زمینی رو امتحان کردید؟ یه غذای ترکیه ای خوشمزه بدون گوشت که اگه یکبار امتحان کنید به احتمال زیاد طرفدارش میشید.
مواد لازم تهیه پیده سیب زمینی
مواد لازم برای خمیر
- آب ولرم نصف لیوان
- شیر ولرم نصف لیوان
- خمیر مایه یک قاشق مرباخوری
- شکر یک قاشق مرباخوری
- روغن مایع یک چهارم لیوان
- آرد ۲ تا ۳ لیوان (بستگی به آرد)
- نمک ۱ قاشق مرباخوری
مواد میانی
- سیب زمینی کوچک ۳ عدد
- نمک یک قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز
- پاپریکا
رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- ماست یا شیر ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پیده سیب زمینی
برای شروع ابتدا مواد میانی رو درست میکنیم چون باید سرد بشه.
سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و درشت خرد کنید داخل قابله تا روی سیب زمینی آب بریزید و بذارید بجوشه تا وقتی که نرم بشن.
سپس سیب زمینی های پخته رو همراه نمک و ادویه کاملا له و پوره کنید و بذارید کاملا سرد بشه.
در ادامه خمیر آماده می کنیم. آب، شیر، خمیرمایه و شکر رو مخلوط کنید روغن رو اضافه کنید بیشتر آرد و نمک رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه لازم بود باقی آرد رو اضافه کنید.
خمیر رو حدود پنج دقیقه ورز بدین و نیم ساعت استراحت بدین. خمیر رو جمع و گرد کنید به چهار قسمت تقسیم کنید.
چانه کنید و ده دقیقه استراحت بدین. چانه ها رو با وردنه به اندازه پیش دستی باز کنید.
مواد میانی رو چهار قسمت کنید و روی خمیرها بذارید و پهن کنید از کناره های خمیر کمی خالی بذارید. خمیرها رو به شکل نیم دایره تا کنید و لبه ها رو محکم به هم بچسبونید و روی خمیرها طرح بزنید.
از دو طرف کمی بکشید تا بلندتر بشن. داخل سینی فر بذارید دستمال سبک بکشید و ده دقیقه استراحت بدین.
فر رو با دمای ۲۰۰ درجه حرارت بالا و پایین همراه فن گرم کنید. کسانیکه فر گازی دارن بیست درجه بیشتر بذارن.
پیده ها رو رومال بزنید کنجد و سیاه دانه بپاشید. داخل فر بذارید تا طلایی بشن حدود ۱۵ دقیقه.
بعد از خارج کردن اجازه بدین تا کمی از داغی بیفتن میتونید به صورت گرم و سرد سرو کنید. نوش جان