پیده گوشت چرخ کرده ترکیه ای نیاز به تعریف نداره دیگه، فقط باد امتحانش کنید!

پیده گوشت یک غذای لذیذ ترکیه ای ست که خیلی راحت درست میشه. این دستور در اصل نیاز به فلفل دلمه و پنیر نیازی ندارند و فقط با گوشت چرخ کرده و گوجه فرنگی درست میشه ولی در صورت دلخواه میتونید اضافه کنید که خیلی خوشمزه تر میشه.


مواد لازم برای تهیه پیده با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای خمیر

  • سه لیوان آرد
  • یک ونصف آب ولرم
  • یک قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری خشک
  • یک قاشق شکر
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • روغن ۷۰ گرم
  • تخم مرغ یک عدد

مواد لازم برای روی خمیر پیده

  • گوشت چرخ کرده
  • رب گوجه
  • فلفل دلمه
  • ذرت
  • پیاز خلالی خرد شده همراه با جعفری خرد شده برای روی پیده

مواد لازم برای روی خمیر پیده به دلخواه میتونه هر چیزی باشه.


دستور پخت پیده با گوشت چرخ کرده بدون پنیر

طرز تهیه پیده با گوشت چرخ کرده بدون پنیر به روش ترکیه ای

مواد خشک رو که شامل سه لیوان آرد رو با یک قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری خشک و یک قاشق غذاخوری شکر و نصف قاشق چایخوری نمک مخلوط می‌کنیم.

سپس تخم مرغ رو اضافه و کم کم آب ولرم رو به بقیه مواد اضافه میکنیم. میزان آب بستگی به آردتون داره.

روغن رو هم کم کم به خمیرمون اضافه می‌کنیم و به مدت پانزده دیقه ورز میدیم و بعد در جای گرم به مدت یک ساعت استراحت میدیم.

حالا بریم سراغ مواد روی پیده.

دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه نان پیده رمضان برای افطار

یک پیاز رو تفت میدیم. بعد فلفل دلمه وذرت وگوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم خوب که سرخ شد رب گوجه رو اضافه میکنیم.

دوستان روی پیده گوشت چرخ کرده ترکیه ای پنیر پیتزا نمیریزن، تو ترکیه به جای پنیر پیتزا پیاز خلالی همراه با جعفری خرد شده روی پیده میریزن.

پف خمیر رو میگیریم و دوباره پنج دیقه دیگه خمیر رو ورز میدیم و به چند قسمت تقسیم میکنیم.

یه قسمت از خمیر رو به شکل بیضی پهن میکنیم و روش سس کچاپ میزنیم و مواد گوشتی رو جوری میریزیم که لبه ها به اندازه دو سه سانت خالی بمونه، بعد قسمت خالیه خمیر رو روی گوشت برمیگردونیم و با زعفران رومال میکنیم و کنجد میپاشیم و در فر از قبل گرم شده به مدت بیست قرار میدیم.

امیدوارم امتحانش کنید و لذت ببرید.

دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه پیده سوسیس و پنیر ترکیه ای

طرز تهیه پیده با گوشت چرخ کرده و پنیر پیتزا

مواد لازم برای خمیر

  • آب ۳/۴ لیوان
  • مایه خمیر فوری ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
  • شکر ۱ قاشق مرباخوری
  • روغن ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • آرد سفید ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم ( ۲ تا ۲ و نیم لیوان)

مواد لازم گوشت

  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • گوجه فرنگی ۳۰۰ گرم (۳ عدد نسبتا درشت)
  • رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
  • زرد چوبه و فلفل سیاه و ادویه گوشت و نمک از هر کدوم ۱/۲ قاشق چایخوری
  • فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا به مقدار لازم (اختیاری)

طرز پخت

ابتدا خمیر پیده را درست کردم. اول آب ولرم را به همراه شکر و مایه خمیر مخلوط کردم و ۱۲ دقیقه زمان دادم تا مایه خمیر به عمل بیاد.

سپس در ظرفی مایه خمیر به عمل آمده و روغن و نمک ترکیب کردم و کم کم در دو تا سه مرحله آرد را اضافه کردم و ورز دادم تا جایی آرد اضافه کردم که خمیر به دست نچسبد و خمیر لطیفی به دست اومد.

حدودا ۲ لیوان آرد اضافه کردم، بستگی به نوع و کیفیت آرد ممکنه این مقدار کمی بیشتر یا کمتر شود. (آرد زیادی لطافت خمیر میگیرد.)

خمیر را ۲ ساعت در جای نسبتا گرم گذاشته تا پف کند و حجمش دو برابر شود.

در این مقدار مواد گوشتی را آماده کردم پیاز نگینی خرد کردم و با کمی روغن تفت دادم وقتی سبک شد گوشت اضافه کردم و با هم تفت دادم سپس ادویه‌ها اضافه کردم ۳ عدد گوجه را نگینی خرد کردم و به گوشت اضافه کردم زمان دادم تا با هم تفت بخورند و آب گوجه کامل کشیده شود.

بعد رب اضافه کردم و پس از تفت دادن رب مایه گوشتی آماده شد و حرارت خاموش کردم.

خمیر که به عمل آمد پفش گرفتم و یک دقیقه تفت دادم سپس خمیر رو دو قسمت کردم و هر چونه را با وردنه باز کردم به ضخامت نیم سانت و در سینی فر قرار دادم و شکل دادم و از مایه گوشتی روش گذاشتم و با کمی فلفل دلمه و پنیر پیتزا درون فر به مدت ۲۰ دقیقه طبقه وسط حرارت پایین با دمای ۱۵۰ (توستر) قرار دادم. (اگر فر باشه دمای ۱۸۰ ،قرار دهید.) نوش جان