خوراک بامیه از غذاهای خوشمزه و اصیل کرمانشاهیه که به روشهای مختلفی تهیه میشه. بامیه کلسیم قابل توجهی داره و به همین دلیل برای سلامت استخوانها مفیده و از پوکی استخوان جلوگیری میکنه. بامیه همچنین به پایین آوردن قند خون هم کمک میکنه.
این خوراک بامیه بدون گوشت رو هم میتونید با نون و هم با برنج نوش جان کنید. برای پخت خوراک بامیه بهتره تا از بامیههای کوچکی که رنگ سبز کمرنگ دارند و بدون پرز هستند استفاده کنید.
اگه خواستید خوراک بامیه رو با نون سرو کنید، میتونید در کنارش سیبزمینی سرخ کرده هم بگذارید که خیلی خوشمزهتر هم میشه.
مواد لازم برای تهیه خوراک بامیه بدون گوشت و مرغ برای 4 نفر
- پیاز متوسط 1 عدد
- بامیه نیم کیلو
- گوجهفرنگی 1 کیلو
- نمک
- فلفل سیاه
- زردچوبه
- آبغوره یا آبلیمو
- روغن
طرز تهیه خوراک بامیه بدون گوشت خوشمزه
مرحله اول، پاک کردن بامیه
در ابتدا بامیهها رو پاک کنید. برای این منظور کمی از سر و دم بامیه رو بزنید. اما دقت کنید که هیچ آسیبی به بامیهها وارد نشه.
مرحله دوم، خرد کردن گوجهفرنگی
گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله سوم، تفت دادن پیاز
در این مرحله پیاز رو به صورت نگینی خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید و با کمی روغن تفت بدید. زمانی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
سپس بامیهها رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید و در ادامه گوجهفرنگی خرئ شده رو هم به مواد اضافه کنید و به همراه بامیه کمی تفت بدید.
مرحله چهارم، پخت نهایی خوراک بامیه
بعد از اینکه بامیه و گوجهفرنگی کمی تفت خورد، درب ظرف رو بذارید و حرارت رو کم کنید تا گوجهفرنگی شروع به آب انداختن کنه.
هر چند دقیقه خوراک رو هم بزنید، سپس زمان بدید تا بامیه با حرارت کم بپزه و اعاب بیندازه.
به این نکته دقت کنید که بامیه نباید زیاد بپزه چون له میشه. در آخر پخت کمی آبغوره یا آبلیمو به خوراک بامیه اضافه کنید و شعله رو خاموش کنید.
مرحله پنجم، سرو و تزئین
خوراک بامیه بدون گوشت به طور معمول با نون سرو میشه اما در صورت تمایل میتونید با پلو سرو کنید. اگه خوراک بامیه رو با نون میل میکنید، سیبزمینی سرخ کرده در کنارش یه طعم عالی بهتون میده. نوش جان.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با هویج و سیب زمینی؛ خوشمزه و ساده