نان محلی تو شهرهای مختلف به روش های مختلف درست میشه. اما این نون محلی که طرز تهیه اش رو براتون آماده کردم، یه نون محلی ساده و خوشمزه هست که حسابی معطر و خوشمزه ست و طعمش آدم رو به گذشته میبره. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه نان محلی ساده خانگی
- آرد نان ۴ پیمانه ۵۰۰ گرم (لیوان فرانسوی) (ممکنه به خاطر جنس آرد تمام آرد نیاز نشه)
- تخم مرغ 1 عدد
- نمک 1 قاشق چای خوری
- شکر ۳ تا ۶ قاشق چای خوری (با توجه به ذائقه خودتون شکر اضافه کنید حتی میتونید همین مقداری عسل بریزید)
- کره آب شده ۵ قاشق غذاخوری (به جای کره از روغن مایع یا محلی یا کره هم میتونید استفاده کنید.)
- آب ولرم و ماست شیرین از هرکدام نصف لیوان (من بعضی اوقات فقط آب میریزم) ماست نان را ترد میکنه (آب هم دمای محیط باشه)
- خمیرمایه فوری ۴ قاشق چای خوری
- بهبود دهنده یک پینج (نوک انگشت)
- ادویه (مخلوط هل، زردچوبه، زنجبیل و زیره یک قاشق مربا خوری) (ادویه سلیقه ای هست ولی با این ادویه نون فوق العاده خوش عطری داریم.)
دستور پخت نان محلی ساده خانگی با پیمانه لیوان
برای شروع ابتدا دو سوم آب هم دمای محیط رو با مخمر و دو قاشق چای خوری از شکر و دو قاشق غذاخوری از آردم مخلوط میکنیم تا مخمر به عمل بیاید.
بقیه مواد خشک رو با آرد مخلوط میکنیم. بعد از گذشت 15 تا 20 دقیقه مخمر عمل اومده رو با روغن و تخم مرغ مخلوط می کنبم و مواد رو خوب هم میزنیم.
سپس مخلوط مخمر و روغن و تخم مرغ رو به آرد اضافه میکنیم و مواد رو هم میزنیم و در ادامه شروع میکنیم به ورز دادن می کنیم.
در ادامه بقیه آب رو هم کم کم به خمیر اضافه میکنیم. آب رو کم کم میریزیم چون که ممکنه به آب بیشتر یا کمتری نیاز باشه.
سپس خمیر رو خوب ورز میدیم تا نرم و لطیف و منسجم بشه.
در ادامه خمیر رو چونه می کنیم و حدود 5 دقیقه استراحت میدیم. سپس از خمیر تست پنجره می گیریم و اگه اوکی نبود دوباره خمیر رو ورز میدیم.
سپس خمیر رو چونه کرده و در ظرف چرب شده به مدت نیم ساعت استراحت میدیم.
در ادامه بعد از استراحت، خمیر رو به اطراف میکشیم و روی خودش تا میزنیم و دوباره چونه میکنیم و استراحت میکنیم تا حجم دو برابر بشه.
بعد از استراحت پف خمیر رو می گیریم و خمیر رو به ۶ قسمت مساوی تقسیم میکنیم. هر تکه رو چونه میکنیم و بعد هر چونه رو با کف دست باز میکنیم و انگشت رو روی خمیر سوراخ سوراخ میکنیم تا خمیر نازک بشه.
سپس خمیر رو روی سینی می ذاریم و پارچه میکشیم تا پف کنه.
آخرای استراحت خمیر فر رو با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد داغ میکنیم و نون ها رو به مدت بیست تا بیست پنج دقیقه میپزیم و در آخر پخت گریل رو روشن می کنیم تا روی نون ها برشته بشه. بهتره اواسط پخت در فر گازی جای نون ها رو عوض کنید تا یکدست بپزه. نوش جان