تهیه این نان شیر محلی خانگی بسیار آسون، بدون هیچ قلق و دردسری، بهترین بافت و نتیجه رو بهتون میده. پس اگه حتی تا حالا نونم درست نکردی، با همین رسپی شروع کن. چون حتی احتیاج به فرم دادن هم نداره، از چیزی که به نظر میاد ساده تره.


مواد لازم برای تهیه نان شیر محلی

  • آرد نان یا آرد نول ۲۷۰ گرم
  • شیر دمای محیط ۱۷۰ گرم
  • مخمر خشک فوری ۳ گرم یا ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک ۵ گرم یا ۲/۳ قاشق چای‌خوری
  • شکر ۲۰ گرم
  • کره دمای محیط ۱۵ گرم

دستور پخت نان شیر محلی خانگی ساده و خوشمزه

طرز تهیه نان شیر محلی خانگی ساده و خوشمزه
خمیر این نان رو به راحتی میتونید با دست ورز بدید، و لزوما نیازی به میکسر ندارید. اما اگه بی انرژی بودید با میکسر بزنید.

اول مواد خشک رو با هم کمی مخلوط کنید.

شیر دمای محیط رو اضافه کنید و با دست یا میکسر شروع به خمیرگیری کنید یکم که خمیر جمع شد.

کره دمای محیط رو اضافه کنید و مجدد ورز بدید، با دستگاه با دور ۱ یا ۲ کار کنید احتمالا ۱۰ دقیقه باید ورز بدید اگر با دست ورز میدید این زمان طولانی تر میشه تا به یه خمیر لطیف و یکدست برسید.

خمیر را در ظرفی که کمی چرب کردید کاور کنید و ۱ ساعت در جای نسبتاً گرم استراحت بدید.

حالا خمیر رو بعد استراحت مطابق فیلم روی میز کار باز کنید، دوباره کاور کنید و ۱۰ دقیقه استراحت بدید.

حالا بدون نیاز به هیچ تکنیکی خمیر رو مثل استوانه به داخل جمع کنید و برگردونید و سمت دیگه خمیر رو با نوک انگشتتون دوخت بزنید تا درز کاملاً بسته بشه و باز نمونه، خمیر رو روی کاغذ نسوز یا سیلپد منتقل کنید.

کاور کنید و در جای نسبتاً گرم نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه استراحت بدید.

فر رو با دمای ۱۸۰ الی ۱۹۰ درجه گرم کنید.

بعد استراحت، روی خمیر کمی آرد بپاشید و با تیغ تمیز و تیز خط بندازید و داخل فر از پیش گرم شده بزارید به مدت ۲۰ دقیقه بپزه. بعد از سرد شدن اسلایس کنید.

نکته: این نان برای پخت احتیاج به بخار هم نداره، اما اگر حرارت فر شما زیاد هست بهتره کمی آب داخل فر اسپری کنید وقتی نون رو میزارید. اگر دمای فرتون یکنواخته حتی به اسپری اب هم احتیاج نیست.

امیدوارم این نون شیر خانگی رو درست کنید و خشتون بیاد.

Rate this post