کوفته قارچ و برنج، کوفته‌ای ساده اما فوق‌العاده خوشمزه هست. حتما یک بار امتحانش کنید. در ادامه با دستور پخت کوفته قارچ و برنج به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کوفته قارچ و برنج

  • برنج 2 پیمانه
  • قارچ 300 گرم (یک بسته کوچک)
  • کره 25 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • خامه 4 قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمسان 3 قاشق غذاخوری
  • جعفری 20 شاخه
  • شوید 10 شاخه
  • شیر 200 میلی لیتر
  • پودر سوخاری به مقداری لازم
  • نمک و فلفل به مقداری لازم

طرز تهیه کوفته قارچ و برنج مرحله به مرحله

طرز تهیه کوفته قارچ و برنج

مرحله اول، خیساندن برنج

برنج رو از حدود 2 تا 3 ساعت قبل داخل آب جوش و نمک خیس کنید.


مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ

پیاز رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید. پیاز رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت تفت بدید، کره رو داخل قابلمه بریزید و کمی هم روغن اضافه کنید تا کره نسوزه.

وقتی که پیاز کمی تفت خورد برنج خیس خورده رو آب کشی کنید و به پیاز اضافه کنید. سپس پیاز و برنج رو کمی تفت بدید.


مرحله دوم، اضافه کردن قارچ

قارچ‌ها رو ریز خرد کنید و به برنج اضافه کنید. سپس مواد رو هم بزنید و زمان بدید تا قارچ آب بیندازه و آب قارچ به خورد برنج بره.


مرحله سوم، اضافه کردن جعفری و شوید

جعفری و شوید رو ریز خرد کنید و سپس به مواد اضافه کنید.


مرحله چهارم، اضافه کردن خامه و شیر

در این مرحله خامه رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خامه با مواد مخلوط بشه. سپس فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید.

نکته مهم: به دلیل استفاده از پنیر پارمسان و نمکی که در پنیر پارمسان وجود داره و طعم شور پنیر پارمسان، مقدار نمکی که به مواد اضافه می‌کنید باید خیلی کم باشه.

وقتی که حرارت خامه بالا رفت، کم کم شیر رو به مواد اضافه کنید. اگه اول شیر رو اضافه کنید، بعد خامه رو، خامه گلوله گلوله میشه و به طور کامل در مواد باز نمیشه.

مواد رو خوب هم بزنید تا شیر با مواد مخلوط بشه و به خورد برنج بره. سپس نصف پنیر پامسان رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید تا برنج خودشو بگیره و سفت بشه. وقتی که برنج پخت، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و وقتی که خنک شد داخل یخچال بذارید تا مواد سرد بشه.


مرحله پنجم، سرخ کردن کوفته قارچ و برنج

مواد رو که سرد و چسبناک شدن از یخچال بیرون بیارید. داخل یک کاسه یا قاشق غذاخوری پنیر پارمسان بریزید و نصف فنجان آب به پنیر اضافه کنید و خوب هم بزنید و در آخر مقداری پنیر پارمسان رو ترکیب پنیر با آب بپاشید.

(به جای ترکیب پنیر پارمسان و آب می‌تونید از یک عدد تخم‌مرغ استفاده کنید.)

آرد سوخاری رو داخل یک بشقاب بریزید. مقداری از مایه کوفته رو با دست بردارید و کوفته های های کوچکی به انداره نارنگی درست کنید.

(به دلخواه می‌تونید مقداری پنیر پیتزا رو به شکل گلوله‌های کوچک درست کنید و وسط کوفته‌ها رو با پنیر پیتزا پر کنید.)

کوفته‌ها رو ابتدا داخل ترکیب پنیر پارمسان و آب بغلتونید و سپس داخل پودر سوخاری بغلتونید. ماهیتابه از قبل بذارید داغ بشه و به اندازه کافی روغن مناسب سرخ کردن داخل تابه بریزید.

سپس کوفته ها رو داخل روغن داغ سرخ کنید و وقتی که کوفته‌ها سرخ شدن، روغن اضافیشون رو بگیرید و نوش جان کنید.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه کوفته کشک اصفهانی به روش اصلی و سنتی
دستور اصلی طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته تبریزی