شامی عدس و نخود یک غذای گیاهی فوق‌العاده خوشمزه هست که هم می‌تونید به صورت شامی درست کنید و هم به عنوان یک برگر گیاهی با نون برگر میل کنید. در ادامه با آمورش دستور پخت شامی عدس و نخود به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه شامی عدس و نخود

  • عدس 200 گرم ( 1 لیوان دسته‌دار فرانسوی)
  • نخود 200 گرم ( 1 لیوان دسته‌دار فرانسوی)
  • گشنیز 20 شاخه
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • پنیر 50 گرم
  • آرد سفید 3 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • کاهو 1 عدد کوچک

طرز تهیه شامی عدس و نخود با پنیر و بدون گوشت

مرحله اول، خیساندن عدس و نخود

عدس و نخود رو از حدود 4 ساعت قبل خیس کنید. دو مرتبه آب عدس و نخود رو عوض کنید. عدس و نخود رو به طور جداگانه به همراه دو تا سه لیوان آب بپزید.


مرحله دوم، کوبیدن عدس و نخود

عدس و نخود رو بعد از اینکه پخت، با گوشت کوب له کنید تا به یک خمیر یکدست برسید. برای له کردن عدس و نخود از غذاساز استفاده نکنید، چون که غذاساز بافت عدس و نخود رو از بین میبره و در آخر کار شامی عدس، بافتی رو که باید داشته باشه پیدا نمیکنه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی بابلی بدون گوشت با نخود


مرحله سوم، مخلوط کردن مواد شامی عدس

وقتی که عدس و نخود رو خوب کوبیدید، سپس پنیر صبحانه رو اضافه کنید. برای تهیه شامی عدس از هر پنیر صبحانه‌ای غیر از پنیر لیقوان، تبریز و پنیر خامه‌ای می‌تونید استفاده کنید.
پنیر رو به مواد اضافه کنید و کمی بکوبید تا با عدس و نخود مخلوط بشه.

در ادامه تخم مرغ رو داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنش مطمئن شدید به مواد اضافه کنید. سپس گشنیز رو که ریز خرد کردید به مواد اضافه کنید و در آخر آرد و نمک و فلفل رو به مایه شامی اضافه کنید.


مرحله چهارم، ورز دادن مایه شامی

در این مرحله مایه شامی رو به دست خوب ورز بدید تا مواد به خوبی با هم ترکیب بشن و انسجام لازم رو پیدا کنن.


مرحله پنجم، سرخ کردن شامی عدس و نخود

برای سرخ کردن شامی عدس، یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن مناسب سرخ کردن بریزید. وقتی که روغن داغ شد، یک قاشق از مایه شامی رو بردارید و داخل تابه بریزید و سپس با استفاده از دو تا قاشق شامی رو داخل تابه کمی شکل بدید تا به شکل کتلت در بیاد.

می‌تونید مایه شامی رو با دست گرد کنید و وسطش رو سوراخ کنید و سپس داخل تابه سرخ کنید. روش سرخ کردن به سلیقه شما بستگی داره.

ده دقیقه بعد، وقتی که کناره‌های شامی تغییر رنگ داد شامی رو برگردونید تا طرف دیگه شامی هم سرخ بشه و سپس شامی رو از تابه خارج کنید و با دستمال مخصوص آشپزی روغن اضافی رو بگیرید یا داخل صافی بدارید تا روغن اضافیش بره و سپس به همراه کاهو و گوجه‌فرنگی نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت شامی عدس

  • دلیلی که اسم این غذا شامی عدس هست اینه که طعم عدس به نخود غالبه.
  • برای درست کردن شامی عدس هم می‌تونید از عدس سبز و هم از دال عدس استفاده کنید.
  • برای درست کردن شامی عدس از پنیر ساده و معمولی صبحانه استفاده کنید و از پنیر پیتزا یا پارمسان استفاده نکنید.
  • اضافه کردن گشنیز به شامی عدس و نخود علاوه بر عطر و طعم خیلی خوب باعث میشه تا نفخ عدس و نخود گرفته بشه و بوی زهم تخم مرغ رو هم می‌گیره.
  • اضافه کردن آرد سفید به شامی عدس باعث انسجام شامی میشه. آرد رو کم کم به مایه شامی اضافه کنید تا جای که انسجام پیدا کنه. همه‌ی آرد رو یکدفعه به مواد اضافه نکنید.
  • بعد از اضافه کردن گشنیز و فلفل به هیچ وجه مایه شامی رو نکوبی و فقط با دست ورز بدید، اگه پس از اضافه کردن گشنیز و فلفل مواد شامی رو بکوبید، باعث میشه که شعم گشنیز و فلفل غالب بشه و شامی طعم اصلیش رو از دست بده.
  • برای اینکه نفخ عدس و نخود کامل گرفته بشه، می‌تونید کمی گشنیز رو بیشتر بگیرید و خرد کرد و کاهو رو هم خرد کنید. سپس گشنیز و کاهوی خرد شده رو با هم مخلوط کنید و کنار شامی عدس میل کنید تا علاوه بر طعم خیلی خوبی که پیدا می‌کنه، نفخ عدس و نخود رو هم بگیره.
  • شامی عدس رو می‌تونید با هر سسی که دوست دارید میل کنید، اما ترکیب کمی ماست، روغن زیتون و خردل یه سس سالم و ساده خانگیه که طعم خیلی خوبی داره.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه شامی ترش گیلانی
طرز تهیه نون شامی مازندرانی
طرز تهیه کوکو سبزیجات رژیمی و خوشمزه؛ تصویری و مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکوی کدو سبز، غذایی سالم، رژیمی، ساده و ارزان
طرز تهیه کوکوی کلم پیچ، غذایی خوشمزه، سبک، سالم و ارزان
طرز تهيه خوشمزه ترین كوكوی لوبيا سبز تبريزی؛ مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی خوشمزه و مجلسی