ماش پیازو یک غذای فوقالعاده خوشمزه و مقویه. آش ماش پیازو یا خوراک ماش پیازو غذای خیلی مناسبی برای فصل سرما و زمستونه. در ادامه با دستور پخت آش ماش پیازو قزوین مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه خوراک ماش پیازوی اصیل قزوینی
- عدس نصف پیمانه
- ماش نصف پیمانه
- لوبیا قرمز نصف پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
- پیاز متوسط 5 عدد
- کره 50 گرم
- رب گوجهفرنگی 3 قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق مرباخوری
- دارچین یک قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه خوراک ماش پیازو سنتی قزوین مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن حبوبات
حبوبات رو از 6 ساعت قبل خیس کنید و یک تا دو مرتبه آب حبوبات رو عوض کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه عدسی بدون سیب زمینی با جو پرک
مرحله دوم، پختن برنج و حبوبات
حبوبات رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حبوبات آب بریزید تا روی حبویات رو دو بند انگشت آب بپوشونه. سپس قابلمه رو روی حرارت بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، درب قابلمه رو نیمه بذارید و روی حرارت متوسط حدود یک ساعت زمان بدید تا حبوبات بپزه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه عدسی بدون رب گوجه با سیب زمینی رنده شده
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
پیاز ها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و مقداری روغن اضافه کنید و تفت بدید.
وقتی که پیاز طلایی شد 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ رو بردارید و داخل یک کاسه بریزید و سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
سپس رب گوجهفرنگی رو وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس با پیاز مخلوط کنید و کمی تفت بدید.
مرحله چهارم، اضافه کردن پیاز داغ به مواد
پیاز داغ رو به حبوبات در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید تا پیاز داغ با حبوبات مخلوط بشه. سپس پودر دارچین رو روی ماش پیازو بپاشید و حرارت رو کم کنید و حدود یک ساعت دیگه زمان بدید تا حبوبات بپزه و ماش پیازو لعاب بیندازه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با هویج و سیب زمینی
مرحله پنجم، جا افتادن ماش پیازو
حدود یک ساعت بعد، وقتی که حبوبات پخت و ماش پیازو لعاب کرد به دلخواه کره رو داخل قابلمه بیندازید و 10 دقیقه بعد، خوراک ماش پیازو رو داخل ظرف مورد نظر بریزید و با کمی پیاز داغ تزئین کنید و به همراه نون سنگک یا بربری سرو و نوش جان کنید.
یعنی عاااااالی. دم شما گرم.
خواهش میکنم. ????????????