ماش پیازو یک غذای فوق‌العاده خوشمزه و مقویه. آش ماش پیازو یا خوراک ماش پیازو غذای خیلی مناسبی برای فصل سرما و زمستونه. در ادامه با دستور پخت آش ماش پیازو قزوین مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه خوراک ماش پیازوی اصیل قزوینی

  • عدس نصف پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • لوبیا قرمز نصف پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
  • پیاز متوسط 5 عدد
  • کره 50 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق مرباخوری
  • دارچین یک قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خوراک ماش پیازو سنتی قزوین مرحله به مرحله

طرز تهیه خوراک ماش پیازو قزوین بدون گوشت به روش اصلی

مرحله اول، خیساندن حبوبات

حبوبات رو از 6 ساعت قبل خیس کنید و یک تا دو مرتبه آب حبوبات رو عوض کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه عدسی بدون سیب زمینی با جو پرک


مرحله دوم، پختن برنج و حبوبات

حبوبات رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حبوبات آب بریزید تا روی حبویات رو دو بند انگشت آب بپوشونه. سپس قابلمه رو روی حرارت بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، درب قابلمه رو نیمه بذارید و روی حرارت متوسط حدود یک ساعت زمان بدید تا حبوبات بپزه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه عدسی بدون رب گوجه با سیب زمینی رنده شده


مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ

پیاز ها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و مقداری روغن اضافه کنید و تفت بدید.

وقتی که پیاز طلایی شد 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ رو بردارید و داخل یک کاسه بریزید و سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

سپس رب گوجه‌فرنگی رو وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس با پیاز مخلوط کنید و کمی تفت بدید.


مرحله چهارم، اضافه کردن پیاز داغ به مواد

پیاز داغ رو به حبوبات در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید تا پیاز داغ با حبوبات مخلوط بشه. سپس پودر دارچین رو روی ماش پیازو بپاشید و حرارت رو کم کنید و حدود یک ساعت دیگه زمان بدید تا حبوبات بپزه و ماش پیازو لعاب بیندازه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با هویج و سیب زمینی


مرحله پنجم، جا افتادن ماش پیازو

حدود یک ساعت بعد، وقتی که حبوبات پخت و ماش پیازو لعاب کرد به دلخواه کره رو داخل قابلمه بیندازید و 10 دقیقه بعد، خوراک ماش پیازو رو داخل ظرف مورد نظر بریزید و با کمی پیاز داغ تزئین کنید و به همراه نون سنگک یا بربری سرو و نوش جان کنید.