مرغ آلبالویی یه غذای خوشمزه با طعم ملس با عطری بینظیره و اگه تو فصل آلبالویی تازه هستید یا آلبالوی فریزیی دارید پیشنهاد میکنم حتما این مرغ رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت مرغ آلبالویی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ آلبالویی
- آلبالو بدون هسته یک و نیم لیوان
- شکر 4 قاشق غذاخوری
- مرغ 3 تا 4 تکه
- پیاز 2 عدد
- زعفران آب شده 3 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین 2 تکه
- رب آلبالو 1 قاشق غذاخوری
- رب نارنج 1 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز پخت مرغ آلبالویی خوشمزه و ملس
مرحله اول، پختن آلبالو
وقتی که آلبالوها رو شستید و ساقههاش رو جدا کردید، داخل قابلمه یا تابه بریزید. شکر و یک سوم لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود نیم ساعت زمان بدید تا آبی که اضافه کردیم تبخیر بشه و به قوام مناسب برسه.
مرحله دوم، تفت دادن مرغ
تکههای مرغ رو داخل یک بشقاب بذارید و روش نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و با دست بمالید تا ادویه به خورد مرغ بره و مرغ طعم بگیره. بهتره که مرغ رو نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا مزهدار بشه.
سپس داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و وقتی که داغ شد، تکههای مرغ رو داخل روغن بذارید و سرخ کنید. وقتی که یک طرف مرغ سرخ شد، مرغ رو برگدونید و زعفران آب شده رو روی مرغ بریزید و زمان بدید تا طرف دیگه مرغ هم سرخ بشه.
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
وقتی که مرغ سرخ شد، مرغ ها رو از تابه خارج کنید و داخل یک بشقاب بذارید. سپس پیاز رو به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه مرغ بریزید و تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد تکههای مرغ سرخ شده رو روی پیاز داغ بچینید.
مرحله چهارم، پخت نهایی
در ادامه آلبالوی قوام اومده و چوب دارچبن رو کنار مرغ بریزید و یک لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید. درب ظرف رو بذارید و به مدت یک ساعت روی حرارت خیلی ملایم زمان بدید تا مرغ به طور کامل بپزه و طعم آلبالو به خوردش بره.
در نیم ساعت آخر پخت رب آلبالو و رب نارنج و کره رو به مرغ اضافه کنید و نیم ساعت بعد وقتی که سس مرغ غلیظ شد به همراه برنج زعفرانی سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت مرغ آلبالویی
میزان ترش و شیرینی مرغ آلبالویی به ذائقه شما بستگی داره و به دلخواه میتونید شکر رو کمتر یا زیادتر کنید.
طرز تهیه فیله مرغ مغزدار آلبالویی مجلسی
مواد لازم
- فیله سینه ۱ مرغ
- آلبالوی هسته گیری شده ۱ لیوان
- پیاز ۱ عدد
- ادویه (نمک + پودر پیاز + فلفل سیاه)
- زعفران دم شده غلیظ نصف استکان
- آبلیمو ۲ قاشق
طرز تهیه
۱. استخوان سینه مرغ رو با چاقو دربیار و سینه مرغ رو از عرض نازک برش بزن و سفره کن با بیفتک کوب بکوب تا نازک تر بشه. (مواظب باش فیله رو سوراخ نکنی)
۲. فیله ها رو با نمک + پودر پیاز + فلفل سیاه + زعفران دم شده + آبلیمو مزه دار کن و بذار یخچال استراحت کنه.
۳. آلبالوها رو با شعله کم با کمی شکر + نمک ۱۰ دقیقه بپز تا آب بندازن بعد آلبالوها رو صاف کن و آب غلیظ شده آلبالوها رو برای سس نگهدار.
4. پیاز رو نازک خلال کن تو روغن سرخ کن آلبالوها رو تو پیاز داغ تفت بده و کنار بذار.
5. رو سینی، سلفون بکش فیله های مزه دار شده رو کنار هم روی سلفون بچین جوری که لبه های فیله ها رو هم باشن تا موقع سرخ کردن باز نشن.
6. آلبالوها رو ابتدای فیله بریز و با کمک سلفون آروم رول کن و دو طرف سلفون رو محکم گره بزن.
7. رول آماده شده رو ۲ ساعت بذار فریزر تا خودشو بگیره.
8. بعد از ۲ ساعت که رول خودشو گرفت میتونی با نخ دور رول رو کامل بپیچی. (یا بعضی قسمتاشو با خلال دندون فیکس کنی)
9. حالا رول رو تو تابه با روغن داغ بذار شعله رو کم کن روش زعفرون دم شده بریز در تابه رو بذار حدود ۱ ساعت زمان بده تا دو طرفش سرخ و مغزپخت بشن.
فیله مغزدار آلبالویی ما آماده اس روش سس آلبالو بریز با مغزیجات تزئین و نوش جان کن.
موقع جابجا کردن فیله تو تابه حتما از دو تا کفگیر کمک بگیر.