مربای زردآلو درسته رو میتونید تو خونه خیلی راحت درست کنید. اگه تو فصل زردآلو هستید و به این میوه خوشمزه دسترسی دارید، این مربای خوشمزه رو درست کنید تا در تمام سال از طعم مربای زردآلوی درسته لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت مربای زردآلوی تازه درسته مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه مربای زردآلوی درسته تازه
- زردآلو 900 گرم
- شکر 900 گرم
- گلاب یک چهارم لیوان
- زعفران پودر شده نوک قاشق چایخوری یا زعفرون دم کرده 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- گلاب 2 قاشق سوپخوری (به دلخواه)
- جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری (یا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری)
طرز تهیه مربای زردآلو درسته بدون هسته مرحله به مرحله
مرحله اول، جدا کردن هسته زردآلو
برای شروع ابتدا زردآلو ها رو شسته و هسته هاشو در بیارید. نیمی از زردآلو رو با نوک چاقو برش بدید و هسته رو جدا کنید. البته برای اینکه کارتون آسونتر بشه و در زمان خردن مربا راحتتر باشید میتونید زردآلوها رو از وسط به دو قسمت تقسیم کنید، اما مربای زدآلوی درسته زیباتر و مجلسی تره.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای زرد آلو له شده (طرز تهیه مارمالاد بدون ژلاتین)
مرحله دوم، اضافه کردن شکر
داخل قابلمه یک لایه زرآلو و یک لایه شکر بریزید و درب قابلمه رو بذارید و بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین تا آب بندازه. سعی کنید بیش از دو لایه نشه چون زردآلوها له میشن.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده
مرحله سوم، پختن مربای زردآلو
بعد از گذشت یک روز، قابلمه رو روی حرارت متوسط رو به بالا بذارید تا شکر حل بشه و شروع به جوشیدن و کف کردن کنه. در این مرحله باید دقت کنید و مواظب باشید تا مربا سر نره و حتما کف روی مربا رو جمع کنیند تا مربا شفاف و خوش رنگی داشته باشید.
بعد از گذشت حدود 20 دقیقه ( بسته به نوع زردآلو) زردآلوها رو جدا میکنیم و مقداری از شهدشو رو برمیداریم و بقیه شهد رو میذاریم داخل قابلمه روی حرارت بمونه. بعد از گذشت حدود 10 تا 15 دقیقه شیره مربا رو تست کنید و وقتی که دیدید شیره مربا قوام اومده، آبلیمو (و به دلخواه زعفرون پودر شده یا غلیظ دم شده و گلاب) رو اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید تا شیره مربا کامل خنک بشه (حدود 6 ساعت) و بعد روی زردآلوها بریزید و مربا رو داخل ظرف مورد نظر بریزید و توی یخچال یا فریزر نگه داری کنید.
قوام شیره مربا رو به دو صورت میتونید تست کنید. هر روش که جواب داد یعنی مربا آمادهست.
روش اول: وقتی با قاشق چند قطره از شیره مربا را از بالا به پایین ریختید، قطرات از قاشق آویزان بشه و با اندکی تاخیر از قاشق بریزه.
روش دوم: یک بشقاب سرد و خشک بردارید، یک قطره از شیره مربا رو اگه روی بشقاب بریزید در یه گوشه به شکل قطره یا گنبدی شکل جمع میشه. مربای آماده روی ظرف سرد پخش نمیشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای هویج رنده شده خانگی
نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای زردآلو درسته
- اگر زردآلو شیرین بود 200 گرم از شکر کم کنید بعضی زردآلو هام ترش مزه هستند در این صورت میتونید شکر بیشتر بریزید
- دقت کنید که شیره مربا باید کامل قوام بیاد چون زردآلو آب میندازه و شهدش شل میشه و زود کپک میزنه
- از اول تا آخر پخت مربای زردآلو کف رو داریم، پس منظور از گرفتن کف، بیشتر کفهای اولیه هست.
- زمان پخت این مربا تقریبا نیم ساعت.
- قوام مربا رو بعد از سرد شدن بسنجید و زیادی هم جوش نخوره که سفت بشه.
- جوهر لیمو از آبلیمو بهتره.
- زعفران و گلاب دلبخواهی ولی طعم و رنگش عالی میشه.
- حداقل 12 ساعت بمونه تو یخچال تا زردآلو آب بندازه.
- اگه دوست دارین که زردآلوهاتونو درسته مربا کنین و نصفشون نکنین حتما از زردآلوی قیسی یا نصیری استفاده کنید چون بافتشون سفته و برای مربا عالیه.
- فرقی نداره از چه زردآلویی استفاده میکنین از این زردآلوهای کوچیک یا بزرگ ها تنها تفاوتی که داره تو رنگشه زردآلوهای بزرگ کمرنگ ترن اما این کوچیکا خوش رنگن و به طبع باعث خوش رنگ شدن مرباتون میشن و اینکه سعی کنید از زردآلو های سفت استفاده کنید منظورم زردآلوی کال و سفت و ترش نیست، زردآلوی شیرین و سفت و رسیده.
- اگه بعد از بیست و چهار ساعت دیدین زردآلو ها تون اصلا آب ننداختن یه استکان آب جوش روش بریزین و روی حرارت قرار بدید
- سعی کنید مقدار زردآلو بیشتر از یک کیلو نباشه چون که پخت مربا زمان بیشتری میبره و زردآلو ها وا میرن اگه مقدار بیشتری مربا میخواید در دو مرحله درست کنید.
- هسته های زردآلو رو هم پوست بگیرید و اواخر پخت یا بعدا بهش اضافه کنید ولی یادتون نره تست کنین اگه تلخ بود اضافه نکنین ولی معمولا شیرین هستن.