مربای آلو سیاه خانگی یک مربای خوشمزه و خوشرنگه و به غیر از اینکه به عنوان مربا در وعده صبحانه و عصرانه مصرف میشه، موارد مصرف دیگه‌ای هم داره مثل استفاده در انواع شیرینی‌ها و ریختن روی بستنی. مربای آلو سیاه به روش پخت بسیار آسونی داره و با درست کردن مربا آلو سیاه می‌تونید در تمام طول سال از طعم بی‌نظیر این میوه خوشمزه بهره‌مند بشید. به دلیل رنگ بسیار زبیایی که مربای آلو سیاه داره باعث شده که در آشپزی و شیرینی پزی مصارف زیادی داشته باشه.

معمولا بیشتر افراد با آلو سیاه فقط لواشک درست می‌کنن یا خشکش می‌کنن یا باهش رب آلو درست می‌کنن، اما در ادامه با دستور پخت مربای آلو سیاه درسته بدون هسته مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه مربای آلو سیاه درسته بدون هسته

  • آلو سیاه 2 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • آب 1 لیوان
  • سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری
  • هل 2 عدد

طرز تهیه مربای آلو سیاه بدون هسته درسته

طرز تهیه مربای آلو سیاه درسته بدون هسته

مرحله اول، جدا کردن هسته آلو سیاه

برای درست کردن مربای آلو سیاه به دو روش می‌تونید عمل کنید که یه سلیقه خودتون بستگی داره. یکی درست کردن مربا آلو با پوست و یکی دیگه هم مربای آلوی سیاه پوست کنده هست.

برای شروع ابندا آلو  ها رو از روی خطی که روی آلو وجود داره به دو قسمت تقسیم کنید و هسته آلو ها رو جدا کنید. اگه خواستید پوست آلو رو جدا کنید می‌تونید آلو ها رو به مدت چند ثانیه داخل آب جوش بذارید و بعد از آب جوش خارج کنید و داخل آب سرد بیندازید. به این روش آلو ها دچار شوک میشن و پوستشون به راحتی جدا میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای زردآلو تازه درسته بدون هسته

مرحله دوم، اضافه کردن شکر

در این مرحله باید یک سینی‌ای انتخاب کنید که مثل سینی باقوا لبه‌های بلند داشته باشه تا وقتی که آب اضافه می‌کنیم و خود آلو ها هم آب میندازه از سینی بیرون نریزیه. یک سینی باقلوا رو بردارید. نصف مقدار شکر رو کف سینی بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید و آلو سیاه ها رو داخل سینی روی شکر بچینید.

طرز تهیه مربای آلو سیاه با پوست

سپس بقیه شکر رو روی آلوها بپاشید. سرکه سیب و آب رو با هم مخلوط کنید و روی آلوها بریزید. دو تا دونه هل رو هم روی آلوها بیندازید. سپس به مدت 5 تا 6 ساعت زمان بدید تا آلوها آب بیندازه.

دستور مربای آلو سیاه

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای زرد آلو له شده (طرز تهیه مارمالاد بدون ژلاتین)

مرحله سوم، پختن مربا آلو

فر رو از یک ربع قبل روشن کنید تا گرم بشه. سپس سینی حاوی آلوها رو داخل فر در طبقه وسط بذارید. دمای فر رو روی 150 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و به مدت 70 دقیقه زمان بدید تا مربای آلو سیاه بپزه. در زمان پخت مربا آلو سیاه 2 تا 3 مرتبه در فر رو باز کنید و سینی رو تکون بدید و مربا رو کمی هم بزنید تا آلوها جا به جا بشن تا شکری که کف سینی ریختیم و همچنیم آلوها نسوزه.

برای درست کردن مربای آلو سیاه بدون فر، وقتی که آلو ها داخل سینی آب انداختن، آلوها رو جدا کنید و آبی که آلو ها پس دادن رو به همراه باقی مواد داخل سینی داخل یک قابلمه بریزید و بذارید روی حرارت ملایم تا کمی قوام پیدا کنه. سپس آلوها رو به شهد اضافه کنید و حدودو 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا آلوها بپزه.

طرز تهیه مربای آلو سیاه بدون هسته

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده

مرحله چهارم، ریختن مربا داخل شیشه

وقتی که مربا پخت حدود 5 تا 6 ساعت زمان بدید تا به طور کامل خنک بشه، سپس داخل ظرف‌های شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پختن مربای آلو سیاه

  • در زمان پختن مربا آلو روی گاز، اگر روی شهد مربا کف ایجاد شد، حتما کف روی مربا رو جمع کنید و دور بریزید.
  • شهد مربای آلو رنگ تیره داره و ریختن روی بستنی وانیلی سفیذ تضاد رنگی خیلی زیبایی ایجاد میکنه.
  • می‌تونید از شهد مربای آلو سیاه روی پنکیک، مافین و کاپ کیک استفاده کنید.
  • چندین نوع آلو سیاه مختلف وجود داره که تفاوت کمی با هم دارند، برای درست کردن مربا آلو سیاه در هر منطقه‌ای که زندگی می‌کنید می‌تونید از همون نوع آلو سیاه با استفاده از این دستورالعمل مربا درست کنید و این دستور پخت مربای آلو سیاه مخصوص یک نوع آلو سیاه خاص نیست.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای هویج رنده شده خانگی

روش دوم

طرز تهیه مربای آلو سیاه

مواد‌ لازم

  • آلو سیاه ۱،۵ کیلو
  • شکر ۰/۵ کیلو
  • آب ۲۵۰ گرم
  • وانیل ۱/۸ قاشق چای خوری
  • جوهر لیمو ۱/۶ قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا آلو ها را شسته و از وسط نصف میکنیم تا هسته های آلو را جدا کنیم. البته این کار سلیقه ایه و میتونیم آلو ها رو درسته بپزیم.

شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم تا شکر ذوب شده و به مرحله ی جوش برسد. در این مرحله آلو ها را اضافه میکنیم و اجازه تا آلو ها پخته و شیره به قوام برسد.

در مرحله ی آخر جوهر لیمو را با کمی آب حل کرده و به مربا اضافه میکنیم و وانیل را اضافه میکنیم و گاز را خاموش میکنیم. مربا را بعد از خنک شدن داخل شیشه ها ریخته و شیشه را ۲۴ ساعت به صورت وارونه روی کابینت میگذاریم سپس در فریزر نگهداری میکنیم.

بهتون پیشنهاد تو فصل این میوه خوشمزه این مربا رو تهیه کنین و لذت ببرین از خوردن این مربا.