موچی شکلاتی با فیلینگ گاناش! با این مقدار مواد اولیه حدود ۷ تا ۱۰ عدد موچی دارید.
مواد لازم برای تهیه موچی شکلاتی
- آرد برنج گلوتینوس 100 گرم (این آرد کاملا نرم و سفید رنگ است.)
- پودر کاکائو 20 گرم
- پودر شکر 90 گرم
- شیر 1 پیمانه
- کره 45 گرم به دمای محیط رسیده
- گانش شکلاتی (با میزان مساوی شکلات و خامه گانش درست کنید) و کاملا در یخچال خنک شده به میزان لازم
- آرد برنج اضافی
طرز تهیه شیرینی موچی شکلاتی
ابتدا گانش را حاضر کنید من از شکلات تلخ استفاده کردم ۱۰۰ گرم خامه را به دمای جوش رساندم و ۱۰۰ گرم شکلات خرد شده را داخلش ریختم تا ذوب شد و سلفون کشیدم و پس از خنک شدن ۲۴ ساعت در یخچال گذاشتم.
حالا با قاشق اسکوپ کوچک از گانش برداشته و روی کاغذ روغنی چیده و داخل فریزر به مدت یک تا دو ساعت قرار بدین.
مواد موچی را در ظرف ریخته و مخلوط کنین و سلفون بکشین و در مایکروویو ۳۰ ثانیه زمان بدین هم بزنین مجدد سلفون بکشین و ۳۰ ثانیه ی دیگر و …. حدود ۴ یا ۵ بار برای من زمان لازم داشت تا به غلظت لازم برسه که وقتی با قاشق سیلیکونی هم میزنین، مثل حلوا کامل از ظرف جدا شده و وسط ظرف جمع بشه.
حالا خمیر رو پهن کنین تا خنک بشه سلفون بکشین و نیم ساعت بذارین یخچال تا سفت بشه.
روی سطح کار آرد برنج بپاشید و انگشتاتون رو هم به آرد آغشته کنین تکه ای از خمیر به اندازه ی یک گردو برداشته روی سطح کار خوب پهن کنین و داخل آن یک اسکوپ گاناش بذارین و خمیر را ببندین و در صورت دلخواه توی پودر کاکائو بغلتوتین.
حالا آماده ی مصرفه اما پیشنهاد میکنم چند ساعت قبل مصرف توی ظرف دربسته بذارین یخچال.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه شیرینی موچی شکلاتی
- فقط سرعت عمل تون بالا باشه که مواد گرم نشه.
- تا جایی که ممکنه خمیر رو با دست نازک کنین حدود ۲ یا ۳ میلی.
- خمیر با آرد برنج گلوتینوس کشدار و لطیفه و به راحتی پهن و نازک میشه.
- حتما در یخچال نگهداری کنین و طرف ۲ یا ۳ روز مصرف کنین و گرنه بذارین فریزر.
- میتونین به جای گانش هر نوع کرم، شکلات یا بستنی استفاده کنین اما حتما باید فریز شده و سرد باشه که بتونین داخل خمیر بذارین.
طرز تهیه موچی ژاپنی شکلاتی
موچیِ کاکائوییِ بیسکوییتیِ خوش عطروطعم، بدون ماکروفر، بدون فیلینگ!
مواد لازم
- بیسکویت شکلاتی خرد شده
- نشاسته ذرت 30 گرم یا 3 قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو 10 گرم یا یک قاشق غذاخوری سَرپر
- روغن مایع 20 گرم یا حدود 1/5 قاشق غذاخوری
- شکر (میزانش سلیقهایه) : 35 گرم یا 2/5 قاشق غذاخوری
- شیر 270 گرم یا 270 میلی لیتر یا 1 پیمانه + 1/5 قاشق غذاخوری
- آرد گلوتینوس 150 گرم یا 1 پیمانه + 1 قاشق غذاخوری
هر پیمانه رو 250ML در نظر میگیریم
آیا آرد گلوتینوس جایگزین داره؟ از نظر متخصصین نه! چون با بقیه آرد ها خیلی متفاوته از نظر بافت، مزه، جنس و غیره
طرز تهیه
در ظرفی همه مواد رو باهم خوب مخلوط کن تا یکدست بشه. (به جز بیسکویت) و از صافی ردش کن و در تابه ای نچسب بریز روی حرارت ملایم رو به کم مرتبا همبزن تا غلیظ و خمیر بشه. شبیه به حلوا.
شعله رو خاموش کن و بذار خمیر خنک بشه.
وقتی خنک شد، دستهاتو چرب کن یا روی خمیر رو نشاسته ی ذرت بپاش که به دست نچسبه. خمیر رو ورز بده.
خمیر رو کش بیار و تا بزن، دوباره کش بیار و تا بزن. ورز دادن رو به همین شکل ادامه بده.
هر چقدر بیشترو بهتر ورزش بدی خمیر بیشتر کش میاد و بافتش لطیفتر و یکدست تر میشه. خمیر رو به گلوله های 35 گرمی تقسیم کن. (به اندازه گردو)
اگر روی سطح کار خواستی انجامش بدی، سطح کار رو چرب کن یا نشاسته ذرت بپاش.
در ظرف سرو، بیسکویت خرد شده بریز و در بیسکوییت خرد شده غلطش بده و تمام، موچی نرم و لطیف ما آماده شد.
موچی رو در ظرف دربسته تا دو روز در یخچال میشه نگهداری کرد و در فریزر تا سه هفته، برای فریز کردن حتما باید هر موچی رو به صورت تکی در کیسه فریزر یا سلفون بپیچید تا هوایی بهش نخوره.
نوش جان
وسط دستور و آموزش موچی دبدن دندونها حالمو بهم زد لااقل میزاشتین آخر کار حال بهم زنی بود
مهدیه جان تبلیغات بود اون. ببخشید دیگه.