نان ارمنی ماتناکاش یا متنکاش شبیه نون بربری خودمونه با یه اسم و روش و بافت متفاوت. البته من بعد از اینکه خمیر یک ساعت استراحت کرد منتقلش کردم تو یخچال چون کار داشتم و نتونستم همون روز بپزم پس موکول شد به صبح روز بعد. ولی فکر میکنم همون روز درست کنین بافت خیلی بهتری خواهید داشت . نون ماتناکاش نون بی دردسریه با یه خمیر با بافت عالی که امیدوارم درست کنین و لذت ببرین.
مواد لازم برای تهیه نان ارمنی ماتناکاش
- آرد ۹۰۰ گرم (من ۸۵۰ گرم مخلوط ارد فانتزی و کره ای دانمارکی و ۵۰ گرم ارد کامل استفاده کردم)
- خمیر مایه ۱/۵ قاشق غذاخوری
- شکر ۱/۵ قاشق غذاخوری
- آب ولرم ۵۰۰ میلی لیتر (مقدار اب بستگی به ابخور ارد شما داره من یه کم اب بیشتر ریختم)
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- روغن ۵ قاشق غذاخوری (من ۳۰ گرم کره هم اضافه کردم)
برای رومال
- ۱ قاشق غذاخوری ارد
- نصف پیمانه اب
- یک قاشق چایخوری شکر
- یک ذره زردچوبه
(مواد رو خوب ترکیب کنید و روی حرارت قرار بدین تا کمی غلیظ بشه)
دستور پخت نان ارمنی ماتناکاش
برای شروع ابتدا ۱ پیمانه از آرد رو با ۱ پیمانه اب و خمیرمایه خوب ترکیب کنید تا خمیر نسبتا شلی بدست بیاد. روی خمیر رو به مدت ۱/۵ ساعت بپوشونید تا خمیرمایه فعال و خمیر حباب دار بشه.
سپس روغن، شکر و نمک رو به مواد اضافه کنید و نم نم آرد و آب رو اضافه و هم بزنید. خمیر رو ورز بدین تا جمع بشه و اگر مایل بودید کره رو اضافه و مجددا خمیر رو به مدت ۶ تا ۱۰ دقیقه ورز بدین تا نرم و لطیف بشه. روی خمیر رو بپوشونید تا به مدت ۳/۵ ساعت استراحت کنه.
خمیر رو روی میز کار قرار بدین و به سه قسمت مساوی تقسیم و چونه کنید. مجددا روی خمیر رو بپوشونید تا به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنه.
حالا هر چونه رو روی یک کاغذ نسوز باز کنید و مقداری از مواد رومال روی خمیر بمالید و خمیر رو شکل بدین و کنجد بپاشید. مجددا خمیر مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنه.
فر رو با دمای ۲۵۰ درجه ی سانتیگراد گرم و نون ها رو داخل سینی فر در طبقه وسط قرار بدین تا پخته و طلایی بشه. (مدت تقریبی بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه)
من سینی فر رو از اول داخل فر قرار دادم و بعد از گرم شدن فر نون رو داخل سینی قرار دادم.
نوش جان