چای ماسالا یک چای هندیه که از ترکیب ادویه، شیر و چای سیاه درست میشه، انرژی خیلی زیادی داره و به خاطر طبع گرمش خیلی هم مقویه و پر از ادویههای پرخاصیته. در مناطق مختلف هند روشهای متفاوتی برای درست کردن چای ماسالا وجود داره. پس در نظر داشته باشید که این تنها روش تهیه چای ماسالا نیست ولی چای ماسالا با این روش یکی از خوشمزهترینهاست.
مواد لازم برای درست كردن چاي ماسالا (ترکیبات چای ماسالا چیست؟)
- دانه فلفل سیاه
- میخک
- چوب دارچین
- هل سبز
- بادیان ستارهای
- زنجبیل تازه
- شیر پرچرب
- چای سیاه
- شکر یا عسل یا شکر قهوهای
طرز تهیه چای ماسالا به روش هندی اصیل
مرحله اول، کوبیدن ادویهها
اول همه ادویه هارو به غیر از زنجبیل کمی میکوبیم.
مرحله دوم، جوشاندن ادویهها
یک لیوان آب میذاریم بجوشه. 10 دقیقه که جوشید زنجبیل رو اضافه میکنیم و دوباره 5 دقیقه دیگه میجوشونیم.
مرحله سوم، اضافه کردن شیرین کننده
در این مرحله 3 پیمانه شیر اضافه میکنیم و میذاریم جوش بیاد و سپس شیرین کننده دلخواهمون رو اضافه میکنیم. اگه از عسل استفاده میکنید بعد از ریختن داخل فنجان و یکم خنک شدن عسل بریزید که خاصیتش از بین نره،
مرحله چهارم، اضافه کردن چای سیاه
در این مرحله به ازای هر پیمانه شیر یک قاشق چایخوری چای خشک اضافه میکنیم. من از چای سیاه ماسالای هندی استفاده کردم. ولی هر چایی میشه حتی چای کیسهای، فقط چای نباید دیر دم باشه که تمام شیر تبخیر نشه.
مرحله پنجم، سرو چای ماسالا
حدود 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشه و با یک صافی داخل فنجان سرو کنید. برای تزئین میتونید روی چای پودر دارچین بریزید. نسبت شیر به آب در چای ماسالا باعث غلیظ شدنش میشه، میتونید از شیر کم کنید و به آب جوش اضافه کنید. هر قدر نسبت شیر به آب بیشتر باشه به نظر من خوشمزه تره.
طرز تهیه چای ماسالا اصل هندی
این چای خوشمزه و در جاهای مختلفی مثل هند و کشمیر و پاکستان به روش های مختلفی درست میکنن من خودم همیشه به این درست میکنم و با ذائقه من جوره
مواد لازم برای دو فنجان:
- شیر ۱/۵پیمانه
- اب ۲/۳تا ۱پیمانه
- ادویه ماسالا ۱ ق غ
- چای سیاه ۱ ق غ
ادویه ماسالا:
- هل ۸ عدد
- چوب دارچین ۱ تکه
- بادیان ستاره ای ۱ عدد
- دانه فلفل سیاه ۷_۱۰عدد
- جوز هندی کمتر از ۱/۲عدد
- ۱۰ عدد میخک
- پودر زنجبیل ۲ ق غ
طرز تهیه
ادویه ها را چند دقیقه تفت دهید تا عطرش ازاد بشه. بعد اسیاب کنید و پدر زنجبیل و اضافه کنید این میشه ادویه چای ماسالا. در قوطی در بسته در کابینت نگه داری کنید تا عطرش حفظ بشه.
برای دو فنجان چای ماسالا:
اب و با ۱ قاشق از ادویه ماسالا مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید وقتی از اطراف جوش زد شیر پرچرب و بهش اضافه کنید و ۲ دقیقه بعد ۱ ق غ چای سیاه.
حالا ۳ دقیقه مواد روی حرارت باشه تا چای عطرش و به شیر بده.
چای خوشمزمون امادس از صافی رد کنید و با دارچین میتونید تزیین کنید و با ۱ ق عسل شیرینش کنید و میل کنید.
این چایی طبع گرمی داره و بسیار مناسب فصل سرماست.
و اما نکته ها و فوت و فن ها
- میشه به جای عسل از ۲ قاشق شکر قهوه ای استفاده کرد.
- اگر دوست ندارید تند باشه از کمی پودر فلفل سیاه استفاده کنید یا دانه های فلفل و به ۵ عدد کاهش دهید.
- در بعضی دستورها به جای بادیان ستاره ای از رازیانه استفاده میکنن.
- بعضی ها هم چای دم شده را مستقیم به شیر اضافه میکنن.
- یا حتی از چای کیسه ای یا چای سبز به چای چای سیاه استفاده میکنن.