مارمالاد آلو سیاه یکی از خوشمزه ترین و خوش رنگ ترین مارمالاد هاست. اگه شیرینی های عیدتو خودت درست میکنی این مارمالاد بهترین جایگزین برای بریلو های صنعتی مضر و بد مزست.

مارمالاد آلو سیاه رنگ و طعم خیلی خوبی داره اونم بدون رنگ شیمیایی و اسانس و افزودنی های صنعتی. پس تا اگه فصلش تموم نشده پیشنهاد می کنم دست بکار شید.

مواد لازم مارمالاد آلو سیاه

  • آلو سیاه یک و نیم کیلو
  • شکر یک و دویست گرم
  • آب نصف پیمانه
  • آب لیمو ترش تازه ۱ عدد

طرز تهیه مارمالاد آلو سیاه

طرز تهیه مارمالاد آلو سیاه

آلو ها رو به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته ش رو جدا کنید (آلو ها رو بدون برش و همراه با هسته هم میتونید بپزید اما جدا کردن هسته کار رو در مرحله رد کردن از صافی راحت میکنه.)

آب رو به آلو ها اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار بدین تا آلو ها کم کم آب بندازن و شروع به پختن کنن هر از گاهی با قاشق هم بزنید و میزان پخت آلو ها رو چک کنید وقتی دیدین آلو ها له شدن و پوست به راحتی از آلو جدا میشه و گوشت آلو به خوبی پخته و له میشه حرارت رو خاموش کنید.

کمی که از داغی افتاد مواد رو داخل صافی بریزید و با کمک لیسک یا قاشق هم بزنید تا از صافی رد بشه (من از پوره کن استفاده کردم) و فقط پوست آلو باقی بمونه.

پوره آلو رو داخل قابلمه برگردونید و شکر رو بهش اضافه و مخلوط کنید دو ساعتی زمان بدین تا شکر حل بشه و مواد کمی آب بندازن.

بعد قابلمه رو روی حرارت بالا قرار بدین و اجازه بدین به جوش بیاد و کف جمع شده روی مارمالاد رو با دقت جدا کنید.

برداشتن کف روی مارمالاد باعث شفافیت مارمالاد شما میشه.

حرارت حین پخت حتما باید بالا باشه تا مارمالاد در کمترین زمان ممکن به قوام برسه و رنگ زیبایی داشته باشه اگر مارمالاد روی حرارت کم قرار بگیره مدت زمان بیشتری باید بجوشه تا به قوام برسه و این باعث تیره شدن رنگ مارمالاد میشه.

همچنین مقدار مواد و اندازه ظرف با اندازه شعله باید متناسب باشه مثلا اگر حجم مارمالاد زیاد باشه و داخل قابلمه بزرگی اون رو بپزین حتما از شعله بزرگ استفاده کنید چون قدرت شعله کوچک برای قابلمه بزرگ کم هست و باعث میشه مدت زمان به قوام رسیدنش بیشتر بشه و رنگ مارمالاد تیره بشه.

وقتی کف روی مواد به خوبی جمع شد لیسک یا قاشق رو داخل مارمالاد بزنید و بیرون بیارین و نگه دارین اجازه بدین قطره های اولیه پایین بریزن و بعد به قطره های آخر توجه کنید اگر قطرات آخر مارمالاد به کندی و به حالت کشدار پایین می ریخت یعنی به قوام رسیده آب یک لیمو ترش کوچیک رو به مواد اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین مواد کاملا خنک بشه و بعد به ظرف مورد نظر انتقال بدین و داخل یخچال نگه دارین.

اگر مارمالاد آلو سیاه رو مشخصا برای شیرینی درست میکنید میتونید داخل اون از ورق ژلاتین هم استفاده کنید تا بعد از رفتن داخل یخچال سفت تر از مارمالاد معمولی باشه و کاملا حالت بریلو داشته باشه برای این کار یک ورق ژلاتین رو داخل آب سرد قرار بدین تا نرم بشه بعد اون رو از آب خارج کنید و کاملا فشار بدین تا آب اضافیش گرفته بشه.

بعد از خاموش کردن حرارت ورق ژلاتین رو به مارمالاد اضافه کنید و هم بزنید تا با حرارت مارمالاد حل بشه به هیچ وجه پودر ژلاتین رو جایگزین ورق ژلاتین نکنید چون باعث کدر شدن رنگ مارمالاد میشه.

نکات مهم تهیه مارمالاد آلو سیاه

  • اگر آلو های شما خیلی ترش هستند میتونید میزان شکر رو برابر با مقدار آلو ها در نظر بگیرین.
  • اگر لیمو ترش تازه در اختیار نداشتین نصف قاشق چای خوری آبلیمو اضافه کنید.
  • این مارمالاد رو برای مدت طولانی داخل فریزر میتونید نگه داری کنید و برای شیرینی ها و دسر ها و کیک ها مورد استفاده قرار بدین.
  • بسته به سلیقه میتونید از هل، دارچین یا وانیل هم داخل مارمالاد استفاده کنید اما من طعم اصلی میوه رو ترجیح میدم.
  • اگر از جوهر لیمو استفاده می کنید مقدار اون یک هشتم قاشق چای خوری باشه.
  • توجه کنید که مارمالاد بعد از خنک شدن غلیظ تر می شود پس مارمالاد را بیش از حد لازم روی حرارت نگه ندارید چون باعث شکرک زدن مارمالاد میشه.
  • حتما از میوه کاملا رسیده برای تهیه مارمالاد استفاده کنید استفاده از میوه کال ممکنه طعم گس یا ترش به مارمالاد شما بده.