مارمالاد آلبالو رو میتونید در تهیه انواع کیک و شیرینی استفاده کنید. این مارمالاد رو میتونید تو یخچال تا ماه‌ها نگهداری کنید. در ادامه با دستور تهیه مارمالاد آلبالو با ژلاتین مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه مارمالاد آلبالو با پودر ژلاتین

  • آلبالو 1 کیلو
  • آب 1 لیوان
  • شکر حدود 800 گرم تا 1 کیلو
  • پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری (یا نشاسته ذرت پودری 1 قاشق غذاخوری)
  • آب سرد برای ژلاتین یک چهارم لیوان
  • آبلیمو 1 قاشق مرباخوری یا جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه مارمالاد آلبالو با ژلاتین

طرز تهیه مارمالاد آلبالو با پودر ژلاتین

مرحله اول، پختن آلبالو

چمبه یا دم آلبالو ها رو جدا کنید و به همراه نصف لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بذارید روی حرارت با شعله متوسط و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا بپزه و نرم بشه. سپس از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی

مرحله دوم، جدا کردن هسته آلبالو

وقتی که آلبالو خنک شد، هسته‌هاش رو جدا کنید و بعد آلبالو رو داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و به مدت یک دقیقه آلبالوها رو میکس کنید تا به طور کامل پوره و یکدست بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد زردآلو

مرحله سوم، اضافه کردن ژلاتین

یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کنید و ظرف رو به روش بن ماری روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار کتری بذارید تا تمام ذرات ژلاتین در آب حل بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد سیب

مرحله چهارم، پخت مارمالاد آلبالو

آلبالو پوره شده رو به قابلمه برگردونید و یک لیوان شکر اضافه کنید و بذارید رو حرارت متوسط و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا آبش کشیده بشه و غلیظ بشه. در این مرحله مارمالاد رو مرتب هم بزنید و اگه روی مارمالاد کف تشکیل شد، حتما جدا کنید و دور برزید.

5 دقیقه به پایان پخت مارمالاد آلبالو، ژلاتین حل شده رو به مارمالاد اضافه کنید، آبلیمو یا جوهر لیمو رو هم اضافه کنید تا مارمالاد شکرک نزنه. 5 تا 10 دقیقه بعد وقتی که مارمالاد به غلظت مناسب رسید، شعله رو خاموش کنید و نذارید مارمالاد روی حرارت خیلی غلیظ بشه، چون وقتی که خنک بشه و بره تو یخچال سفتیش دو برابر میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد پرتقال

مرحله پنجم، ریخت مارمالاد داخل شیشه

حدود 5 تا 6 ساعت زمانم بدید تا مارمالاد به طور کامل خنک بشه. سپس مارمالاد رو داخل ظرف های شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. از این مارمالاد خوشمزه می‌تونید در پخت انواع کیک و شیرینی‌ها و دسرها استفاده کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد انجیر

نکات مهم و فوت و فن های پخت مارمالاد آلبالو با پودر ژلاتین
  • به جای پودر ژلاتین می‌تونید از دو ورق ژلاتین که در آب خیس دادید هم استفاده کنید.
  • به دلخواه می‌تونید در آخر پخت مارمالاد نوک قاشق چای‌خوری وانیل به مارمالاد اضافه کنید.
  • در زمانی جوشیدن مارمالاد حتما کف روش رو جدا کنید تا مارمالاد خوش رنگی داشته باشید.
  • اگه در پایان پخت مارمالاد به غلظت کافی نرسیده بود کمی بیشتر زمان بدید روی حرارت بمونه.
  • مقدار شکر با توجه به یزان ترشی یا شیرینی آلبالو میتونه کمی تغییر کنه.
  • مارمالاد آلبالو به دلیل ترش بودن آلبالو معمولا شکرک نمیزنه ولی برای احتیاط کمی آبلیمو یا جوهر لیمو اضافه می‌کنیم.
  • پودر ژله باعث براق شدن و انسجام و قوام بهتر و افزایش ماندگاری مارمالاد میشود.
  • به جای پودر ژله آلبالو، میتوانید ۲ قاشق چایخوری استاندارد سر پُر پودر ژلاتین را در ۶ قاشق غذاخوری آب جوش حل و به مارمالاد اضافه کنید.
  • جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری به دلخواه.
  • اگه دوست دارید مارمالاد ملس بشه و ته مزه ترشی داشته باشه اضافه کنید.
  • برای درست کردن مارمالاد از قابلمه روی یا روحی استفاده نکنید باعث کدر و تیره شدن مارمالاد میشود.
  • قابلمه و قاشق باید کاملا تمیز و بدون چربی باشند وگرنه مارمالاد کپک میزنه.
  • حتما مخلوط شکر و پوره آلبالو را ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال استراحت بدید تا آلبالو خوب آب بندازه.
  • در ابتدا که قابلمه را روی حرارت میذارید حرارت متوسط باشه و مدام هم بزنید تا قبل از جوش آمدن مارمالاد، شکر داخل مواد کامل حل شود.
  • بعد از حل شدن شکر ، حرارت برای پخت مارمالاد آلبالو متوسط رو به زیاد باشد.
  • تایم پخت بسته به میزان مواد داره ، برای این مقدار مواد حدود یکساعت زمان لازمه تا مارمالاد قوام پیدا کنه.
  • مارمالاد آلبالو دیرتر از زردآلو به قوام میرسه چون آلبالو آب بیشتر و بافت گوشتی کمتری نسبت به زردآلو داره.
  • اگه میزان مواد دستور را نصف کنید حدودا ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمان لازمه تا مارمالاد به قوام برسه.
  • مارمالاد وقتی آماده ست که موقع هم زدن بتونید کف قابلمه را گاهی ببینید.
  • بعد از اتمام پخت صبر کنید مارمالاد داخل قابلمه به دمای محیط برسد و کاملا خنک شود بعد در شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
  • برای نگهداری طولانی مدت، مارمالاد را میتوانید تا ۶ ماه فریز کنید.

طرز تهیه مربای آلبالو پیوندی

مواد لازم
  • ۳ کیلو آلبالو هفته گرفته
  • ۳ کیلو شکر دونه ریز
  • ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
  • ۲ قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه

اگر دوست دارید شربت آلبالو داشته باشید. مخلوط شکرو آلبالو رو باهم یه شب تاصبح یخچال بزارید. من اینکارو نکردم چون کلی شربت مربا دارم.

شکرو به همراه آلبالو مخلوط کردم. برای اینکه مربا سریز نشه یه چیزی داخل دیگ بندازید مثل نعلبکی من قاشق چوبی رو داخل دیگ گذاشتم سردیگ رو نیم بزارید شعله رو زیاد کنید آلبالو پیوندهای کف نمیدن برای گرفتن کف مربا اصرار نداشته باشید.

بعد از جوشیدن و حل شدن شکر آلبالو ها میان روی دیگ باید باپشت قاشق مدام هم بزنید برن پایین تا حسابی سبک بشن.

بعد از یک رب هم زدن باپشت قاشق فشار دادن به آلبالوها. یک ساعت زیر دیگ رو خاموش کنید سرش رو کامل بزارید.

اگر هم زمان داشتید بزارید چند ساعت بمونه اینکار باعث سبکی و جمع شدن آلبالوها میشه، بعد سردیگ رو بردارید.

شعله رو زیاد کنید یک ساعت روی گاز بمونه به حباب زدن افتاد هم بزنید به سطح حباب های روی مربا توجه کنید حباب های درشت که زدن وانیل و آبلیمو رو اضافه کنید یه رب دیگه رو گاز بمونه و در نهایت خاموش کنید بزارید خنک بشه. بعد داخل ظرف بریزید.