کتلت لوبیا چیتی یه کتلت بسیار خوشمزه و راحته که بدون گوشت درست میشه و برای افراد گیاهخوار یه انتخاب خیلی خوبه. به دلیل استفاده از لوبیا چیتی، این کتلت ارزش غذایی بالایی داره. همچنین لوبیا چیتی داشتن فیبر زیادی داره و برای دستگاه گوارش مفیده.
در ادامه با دستور پخت کتلت لوبیا چیتی بدون گوشت با سیب زمینی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کتلت لوبیا چیتی پخته با سیب زمینی
- لوبیا چیتی 2 پیمانه
- سیب زمینی متوسط 2 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- تخممرغ 2 عدد
- آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری
- جعفری خشک 1 قاشق غذاخوری
- سبوس گندم ض قاشق غذاخوری به دلخواه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- روغن مخصوص سرخ کردن
طرز تهیه کتلت با لوبیا چیتی پخته و سیب زمینی خام
مرحله اول، پختن لوبیا چیتی
برای شروع ابتدا لوبیا چیتی رو از سه تا پنج ساعت قبل خیس کنید. در این مدت چند مرتبه آبش رو عویض کنید. این طوری نفخ لوبیا چیتی هم گرفته میشه.
سپس لوبیاها رو آبکش کنید و داخل یک قابلمه یا زودپز بریزید و آب بریزید تا یک بند انگشت آب روی لوبیا رو بگیره. سپس لوبیا چیتی ها رو بپزید تا کامل پخته و نرم بشه.
مرحله دوم، چرخ کردن لوبیا چیتی
بعد از اینکه لوبیا چیتی پخت و خنک شد، اگه داخل قابلمه آب مونده بود دور بریزید. سپس لوبیا چیتی ها رو با چرخ گوشت چرخ کنید.
اگه چرخ گوشت ندارید میتونید لوبیا چیتی رو داخل غذاساز بریزید و میکس کنید تا له بشه. همچنین میتونید با گوشتکوب یا پوره ساز لوبیا رو بکوبید تا له و پوره بشه.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه کتلت لوبیا عروس
مرحله سوم، رنده کردن پیاز و سیبزمینی
در این مرحله سیبزمینیها رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. سپس سیبزمینی رنده شده رو داخل مشت بگیرید و آب سیبزمینی رو بگیرید.
پیاز رو هم پوست بگیرید و رنده کنید و آب پیاز رو هم به همین روش بگیرید.
مرحله چهارم، آماده کردن مایه کتلت
یک کاسه بزرگ بردارید و لوبیا چیتی چرخ شده رو به همراه سیبزمینی و پیاز رنده شده داخل کاسه بریزید. سپس تخممرغها رو ابتدا داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به مواد اضافه کنید. در ادامه ادویهها و به دلخواه کمی زعفران آب شده و جعفری خشک و سبوس گندم رو اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.
سپس آرد نخودچی رو کم کم اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید تا یکدست و منسجم بشه. اگه مواد منسجم نشد میتونید یک قاشق دیگه آرد نخودچی اضافه کنید.
بعد از آماده شده مایه کتلت، بهتره روی ظرف رو بپوشونید و به مدت نیم تا یک ساعت داخل یخچال استراحت بدید تا مسنجمتر بشه.
مرحله پنجم، سرخ کردن کتلت لوبیا چیتی
برای سرخ کردن این کتلت خوشمزه، داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و زمان بدید تا روغن خوب داغ بشه. سپس با قاشق کمی از مایه کتلت بردارید و به آرومی داخل روغن بریزید و بهش فرم بدید.
سپس کتلتها رو روی حرارت متوسط سرخ کنید تا هر دو طرف کتلت طلایی و برشته بشه. این کتلت زیاد روغن به خودش جذب نمیکنه اما میتونید بعد از سرخ شدن کتلتها رو روی دستمال مخصوص روغنگیر بذارید. در آخر این کتلتهای لوبیا چیتی خوشمزه رو با گوجه و خیار شور به همراه هر نونی که دوست دارید سرو کنید. نوش جان.
نکات مهم و فوت وفن ها تهیه کتلت لوبیا چیتی
- اگه آرد نخودچی نداشتید میتونید از آرد نون یا آرد سوخاری هم استفاده کنید.
- به جای جعفری خشک کیتونید از جعفری تازه و ساطوری شده استفاده کنید.
- به دلخواه میتونید حدود 4 تا 5 عدد قارچ پخته رو به همراه لوبیا چیتی پخته چرخ یا میکس کنید.
- برای تهیه این کتلت سیب زمینی حتما باید خام باشه.
- این مایه رو باید با قاشق داخل روغن بریزیم و سرخ کنیم، نمیشه با دست مثل کتلت بهش شکل بدیم.