خورش لوبیا سفید بدون گوشت یه خورش گیاهی سالم، ساده و لذیذ و خوشمزه هست و به نظرم با یه کتهی خوشعطر و بو خیلی میچسبه. این خورشت یه غذای ساده، نو و کمهزینه هست و مواد اولیه در دسترسی داره. لطفاً اگه از این دستور غذا راضی بودید تو قسمت نظرات بهم بگید.
در ادامه با دستور پخت خورش لوبیا سفید بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه تهیه خورش لوبیا سفید بدون گوشت
- پیاز قرمز خلالی 2 عدد
- سیر ریز شده 4 حبه
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- گوجهفرنگی خردشده 800 گرم
- لوبیا سفید پخته 800 گرم
- آب یکچهارم پیمانه
- اسفناج ساتوری شده 1 دسته
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نعنای تازه خرد شده برای تزئین
- گشنیز تازه خرد شده برای تزئین
- لیمو ترش 1 عدد
- روغن زیتون
- نمک و فلفلسیاه به میزان دلخواه
آموزش روش تهیه خورشت لوبیا سفید بدون گوشت و مرغ
مرحله اول، پختن لوبیا سفید
برای شروع ابتدا لوبیا سفید رو حدود 3 ساعت خیس کنید و یک تا دو مرتبه آبش رو عوض کنید. سپس لوبیا رو داخل قابلمه بریزید و روش آب بریزید تا حدود یک بند انگشت آب روی لوبیا ها رو بگیره. قابلمه رو روی حرارت بذارید و لوبیا رو بپزید تا وقتی که آب لوبیا کامل کشیده بشه و لوبیا سفید کامل نرم و پخته بشه.
مرحله دوم، تفت دادن پیاز
در این مرحله پیازها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. سپس داخل یک تابهی گود روی بریزید و با شعلهی کمی زیاد تفت بدید تا پیاز برشته بشه، سپس پاپریکا و سیر ریز شده رو به پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم، اضافه کردن گوجهفرنگی
گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید. وقتی که سیر کمی سبک شد، رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت بدید. سپس گوجهفرنگی خردشده، آب، لوبیاسفید و و در آخر نمک و فلفل رو اضافه کنید.
مرحله چهارم، پختن خورشت
حرارت شعله رو زیاد کنید و وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، درب ظرف رو بذارید و حرارت رو کم کنید و به مدت نیم ساعت زمان بدید تا خورشت جا بیفته.
بعد از گذشت نیم ساعت اسفناجها رو به خورشت اضافه کنید و هم بزنید. درب ظرف رو بذاردی و حدود یک ربع زمان بدید تا اسفناج داخل خورشت بپزه.
بعد از پخت، به دلخواه کمی روغن به خورشت اضافه کنید، سپس آب یک لیمو ترش تازه رو به خورشت اضافه کنید و با نعنا و گشنیز یا جعفری خردشده خورشت رو تزیئن و به همراه برنج کته یا آبکش سرو کنید. نوش جان