کوفته عدس قرمز ترکیه ای یه غذای بدون گوشت و مرغ خوشمزه و گیاهیه که روش پخت بسیار آسونی داره و برای افراد گیاهخوار انتخاب خیلی خوبیه. این کوفته به دلیل داشتن عدس منبع خوبی برای پروتئین گیاهیه.

همچنین برای غذای مدرسه بچه‌ها و دورهمی‌های دوستانه هم این غذا بسیار مناسبه. در ادامه با دستور پخت کوفته عدس قرمز ترکیه ای مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای برای تهیه کوفته عدس قرمز ترکیه ای

  • عدس قرمز نصف لیوان (دسته دار فرانسوی)
  • بلغور گندم دانه ریز سه چهارم لیوان
  • آب یک و نیم لیوان
  • پیاز یک عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی نصف قاشق غذاخوری
  • رب فلفل نصف قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • نمک به مقدار دلخواه
  • فلفل سیاه یک‌قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره یک قاشق چای‌خوری
  • آب سه تا چهار قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده نصف لیوان
  • پیازچه خرد شده نصف لیوان
  • روغن مایع سه قاشق غذاخوری

طرز پخت کوفته عدس قرمز ترکیه ای سنتی و اصیل

طرز تهیه کوفته عدس قرمز ترکیه ای خوشمزه و ساده

مرحله اول، پختن عدس قرمز و بلغور گندم

برای شروع ابتدا عدس قرمز رو داخل یک قابلمه بریزید و یک و نیم لیوان آب بهش اضافه کنید و روی حرارت ملایم زمان بدید تا آروم آروم بپزه.

بعد از گذشت حدود نیم ساعت، وقتی که کامل پخت و نرم شد، بلغور گندم رو به عدس اضافه کنید و هم بزنید تا بلغور و گندوم خوب باهم مخلوط بشن.

سپس درب قابلمه رو بذارید و روی حرارت خیلی ملایم حدود نیم ساعت زمان بدید تا بلغور به همراه عدس خوب بپزه.


مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ

پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. داخل یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز رو داخل تابه تفت بدید و وقتی که آب پیاز کشیده شد و پیاز سبک شد، کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت بدید تا خامی زردچوبه گرفته بشه.

سپس رب گوجه‌فرنگی و رب فلفل (به دلخواه) اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس از روی حرارت بردارید.


مرحله سوم، آماده کردن مایه کوفته عدس قرمز ترکی

مخلوط عدس و بلغور رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز داغ رو بهش اضافه کنید و و خوب ورز بدید تا مواد با هم مخلوط بشن. به اندازه چهار قاشق غذاخوری آب به مواد اضافه کنید و کمی ورز بدید.

در ادامه ادویه‌ها که شامل نمک، فلفل سیاع و پودر زیره هست رو به مواد اضافه کنید و کمی ورز بدید.

سپس پیازچه خرد شده رو اضافه کنید و کمی ورز بدید و بعد جعفری خرد شده رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب ورز بدید تا منسجم و یکدست بشه.


مرحله چهارم، سرو و تزئین

به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد کوفته بردارید و داخل مشت بگیرید و بهش فرم بدید به طور ی که جای انگشت‌های دستتون روی کوفته بمونه. کوفته عدس قرمز ترکیه ای اصل به این شکل آماده میشه اما می‌تونید به شکی توپ گردش کنید که به سلیقه خودتون بستگی داره.

همه کوفته‌ها رو داخل یک دیس بچینید و با کاهو و لیمو ترش سرو و نوش جان کنید.


فیلم طرز تهیه کوفته عدس قرمز ترکیه ای

دستور پخت‌های پیشنهادی